2015. május 16., szombat

Hagyaték - Tavaszi szél - Házasság Isten és ember előtt


Hagyaték - Gyógyító hagyaték - A népi gyógyászat


Hagyaték - Dédanyáink öröksége - A magyar konyha lelke


Az elengedés





Elengedni annyit jelent, mint odaadni. 

Odaadni mindazt ami volt, ami régi.
Régi helyzeteket, embereket, gondolatokat és érzéseket. És főként régi hiedelmeket. Hiedelmeket arról, hogy mit-hogyan kell és nem kell csinálni. Arról, hogy mit-hogyan kell megélni. Arról, hogy egyáltalán miért is kell élni…
Elengedni annyit jelent, megérteni.
Megérteni mindazt ami volt és látni, hogy már túl vagyunk rajta.
Nem megállni, tovább menni, újra élni, létezni, örülni és boldognak lenni. Akarni és merni élni. 
Meglátni azt, hogy valamit kinőttünk, valamin túl vagyunk, azt, hogy mostantól már pontosan ugyanúgy mi sem akarjuk. Elengedni annyit jelent, hogy megengedni. Megengedni magunknak a változást, azt, hogy mássá válhatunk. Levethetjük eddigi szerepeinket és új ruhákba bújhatunk, új darabokban játszhatunk.
Elengedni annyit jelent, hogy térdre borulunk, ujjainkat imára kulcsoljuk és feladjuk. Feladjuk oda, ahová tartozik, ahova való…
Letérdelünk és ezzel belátjuk azt, hogy mi mindent megtettünk és a végére jutottunk…nincs több ötletünk, mindent megpróbáltunk.
Térdelünk és imádkozunk.
Egyszerre kifelé és befelé. Kifelé valami nagyobbnak, többnek, hogy segítsen meg és befelé önmagunknak, hogy engedjük a segítséget, hogy ne álljunk ellen. Önmaguknak azért, hogy valóban képesek legyünk elengedni mindazt ami menni szeretne, helyet adni ezzel mindannak ami megérkezni szeretne.
Elengedni annyit jelent, hogy térdelünk és egyenletesen lélegzünk.
Figyelünk.
Önmagunkra és mindarra ami körülvesz minket. Látjuk, halljuk, érezzük. Mindent az érzékszerveinkre bízunk.
Amikor ezt tesszük, amikor így elengedünk, akkor egyszer csak megszületünk. Megszületünk egy teljesen új minőségben. Egy új hittel és szemlélettel szívünkben, lelkünkben. Mélyen magunkban megérezzük, hogy minden rendben van úgy ahogy van. Egy ártatlan gyermek örömével és kíváncsiságával tekintünk ki újra a világra és meglátjuk a csodákat benne.
Mert csodák vannak…
A Mindenség, Isten megszólít minket. 
És tulajdonképpen visszaadja mindazt amit elengedtünk, csak másképpen, mint mi szerettük, gondoltuk volna. Egy teljesen más, új minőségben. Úgy kapjuk meg, hogy mindenkinek, minden egyes szereplőnek jó legyen!
Isten nem néz külön téged és engem, ő az Egységet nézi, a Mindenséget, azt hogy ott REND legyen!
Amikor a REND helyre áll az életedben azt látni, érezni, tudni fogod…
Megnyílik, kitárul a szíved az életnek. Az élet millió arcával feltárul előtted és te már nem csak nézed értetlenül, hanem válogatás nélkül befogadsz mindent.
Elengedni annyi, mint megbízni a Mindenségben, Istenben!
Kezébe adni életünket feltételek nélkül, elvárások nélkül, tudva, hogy úgyis az történik amire készen állunk, amire igazán szükségünk van.

Itt állok most igaz hittel a szívemben, hogy minden jól történt és csak azt tudom mondani: KÖSZÖNÖM ISTENEM!



Szepes Mária- Fény Evangéliuma könyvéből





„…Minden anyagi, érzelmi és értelmi természetű probléma, amelyet a lélek az anyagi síkon nem tudott megoldani, amely elől meghátrált, s annak áldozatául esett, a Küszöb Őrzőjévé, vagyis a fejlődés egy magasabb síkja felé vezető út Cerberusává összpontosul a lélekben. 
Ezt a démont az embernek le kell győznie ahhoz, hogy felsőbb fokozatra léphessen.
A Küszöb Őrzője ilyenformán mindig személyes töltésű fantom, aszerint, hogy miféle gyöngeség, indulat vagy szenvedély hosszas képzelete hozta létre. Anyaga a gondolaterő.
Azt, akin élősködik, vámpirizálja. Fegyvere és uralmának titka a félelem.
Minden beteges, névtelen szorongás, vak pánik mögött a Küszöb Őrzője lappang….
…E szörny asztrális tűzfüggönye a halál és a spirituális igazságok kapuja előtt a legfenyegetőbb, legsűrűbb; mert e kapu mögött rejlenek azok a formulák, amelyek megsemmisíthetik.
A transzcendes problémák elöli elzárkózás mindig a sorserőktől való félelmet leplezi. 
A lélek érzi, hogy ezen az úton feltétlenül találkoznia kell a Küszöb Őrzőjével, ami lényegében nem más, mint az előző életek sötét tetteiből összesűrűsödött eltorzult szörnyeteg…
… A spirituális törvény lehetőséget ad arra, hogy a lélek a Küszöb Őrzőjét félretegye egy időre az altudat valamelyik sötét, megvasalt ajtajú kazamatájába, hogy ott várjon a hívásra, amikor újra nevén szólítják.
E hívás mindig a spirituális fejlődés valamelyik állomásán hangzik el. 
Ez okozza a pánikot, a megsemmisülés-érzést, mert fizetni kell mindenért, amit a múltban elkövettünk. 
Ez a teljes elszámolás vonala, az elodázás vége.
A lelkigyakorlatok bizonyos stádiumában a tanítvány nemcsak láthatatlanul érzi, hanem szemtől szembe látja is a Küszöb Őrzőjét. E gyakorlatok nem végezhetők avatott mester nélkül… A tanítvány, aki a törvényes fejlődés útján jut el eddig a pontig, tudja a szörnyeteg nevét. Tudja, hogy fantommal áll szemben, amelyet ő maga teremtett elmúlt életei öntudatlan vagy tudatos fekete mágiájával… 
Léte tehát tőle függ. 
A teremtmény nem uralkodhat teremtőjén, csak ha félelemből, tudatlanságból aláveti magát neki. 
Ezért nem hátrál meg a képzelete által felépített érzelem-komplexumtól, hanem feléje nyomul, visszavonja belőle erőit, s az út szabaddá válik előtte a fény síkjai felé.
… Minden tilos iránynak és minden síknak van őrzője, amely különleges feladatok,
próbák elé állítja a behatolni igyekvőt, vagy a rémület fegyverével riasztja el. 
A szellemi fejlődés fokozatait egészen az utolsó küszöbig Cerberusok őrzik….”


Hagyaték - Lélekjárta tárgyak - A népművészet csodája


Hagyaték - Lélekjárta tárgyak - A népművészet csodája