2015. január 6., kedd

♥ Otthonunk megtisztítása ♥




A régi hagyomány szerint Vízkeresztkor megszentelték a házat.
Ezt a mai korban is nagyon ajánlom, hisz teljesen meg tudjuk újítani vele otthonunk energetikai állapotát. De ezt az energetikai tisztítást nem csak vízkeresztkor alkalmazhatjuk, hanem a hétköznapjainkban is.
Persze mielőtt megszentelnénk otthonunkat, mindenképpen végezzünk egy spirituális nagytakarítást, és persze fizikai szinten sem árt mindezt megtenni.
Őseink vízkereszt előtt kimeszeltek, felfrissítve a ház energiáit, a felgyűlt negatív energiákat ezzel távozásra késztették és ezt nem csak fizikai szinten tették meg.
Mielőtt nekiállunk a házszentelésnek ajánlom, végezzünk el egy energetikai tisztítást.
Ehhez a tisztításhoz szükség van fehér gyertyára, sóra, tömjén füstölőre, csengőre, mustármagra, szentelt vízre.
Otthonunk központi terében gyújtsuk meg a fehér gyertyát, szórjunk sót köré.
Hívjuk meg Mihály Arkangyalt és kérjük a segítségét otthonunk megtisztításában.
A meggyújtott füstölővel órajárásnak megegyezően haladjunk körbe a helységben, (ha van akármilyen jól bevált technika azt most alkalmazhatjuk).
Ahogy lépésről-lépésre haladunk a füstölővel, közben távozásra szólítjuk fel a megtelepedett negatív energiákat, erőket.
Ha körbeértünk a helységben, középre helyezzük a füstölőt hadd égjen végig.
Utána csengővel járjuk körbe a helységet, közben vagy imádkozzunk vagy mantrázzunk, pl ilyen szavakat, mint Béke, Fény, Szeretet, Gyógyító Erő…a csengetés folyamatos kell, hogy legyen. Én a csengőn kívül a dobomat is megszólaltattam ahol súlyosabb negatív erőt érzékeltem. 
Utána a sarkokban helyezzünk el néhány szem mustármagot, és közben újra távozásra szólítsuk fel a negatív erőt.
Ezután szenteltvízzel Áldást, Békességet, Bőséget, Szeretet stb kívánunk, és visszatérünk otthonunk központi helységébe ahol a fehér megszentelt gyertya ég.
Majdnem elfelejtkeztem róla, hogy felhívjam rá a figyelmet, minden helységet külön-külön kell megtisztítani.
Mivel minden háznak, lakásnak van védő szelleme, vagyis Védő Angyala, ezért meghívjuk Őt és kérjük, ha esetleg maradt még otthonunkban negatív energia, akkor távolítsa el most.
Áldást, Békét, Egészséget, Bőséget stb kérünk, kérjük, hogy védő szellemét terjessze ki az otthonunk köré, és vonja teljes védelme alá.
Megköszönjük az Égiek segítségét, a fehér gyertya fölé a levegőben egy körkeresztet rajzolunk.
Persze a tisztítás és a ház szentelés skálája igen széles, mindenki saját szájíze és tudása szerint végezze el, ahogy és amit a legjobban el tud fogadni.
Egy jó tanács, a bejárati ajtóra elhelyezett pozitív védelmi megerősítések, amit én tulipán szimbólumba foglalt selyemmandalára festettem, de akármilyen formában ezt meg lehet valósítani, hiszen gazdagok a lehetőségeink, és ezek a dolgok nagy hatással rendelkeznek, hiszen a szavaknak, a formáknak is teremtő ereje van.
Családi háznál kapura függeszteni egy ízléses mintával, 
- Jó szívű barát, kapumon bejöhetsz.
- Az egyenes szívűt ezen kapu várja, kettős szívűt pedig szépen kizárja.
Lakás ajtóra helyezni,- A bejövőnek szállás, a kimenőnek békesség.
- Békesség a bejövőnek, egészség a kimenőnek.
Nagyon sok helyen még őrzik ezeket a hagyományokat, de sajnos egyre inkább megkopik, mivel a nagyközönség nem igazán foglalkozik ezekkel a dolgokkal. 
Írta: Feketéné Lendvai Katalin