2015. szeptember 29., kedd

Világ-panoráma: Újabb és újabb mohácsi vészeink - Echo Tv


1526: A végzetes mohácsi úttévesztés – Béke, vagy 150 év háború! Ezen címen jelent meg Cey-Bert Róbert Gyula legújabb könyve. Mohács az útvesztés betetőzése és jelképe mindmáig. 1526. augusztus 29-én a magyar sereg súlyos vereséget szenvedett. Mi volt a török hadsereg célja? Az ország megszállása? Nem! Beszéljenek a tények! Kinek hozta a legnagyobb hasznot a mohácsi veresé? A töröknek? Nem! Hát akkor kinek? Egyértelműen a Nyugatnak.
Újabb és újabb mohácsi csatákat, mohácsi vészeket élt, és él át a magyarság. Mohács után „Mohácsok görgetege” indult meg. Megdöbbentő és meghökkentő, hogy évszázadok alatt semmi sem változik. „Mi, ugye megvédjük Európát!”
De, kérdés: milyen Európát is védünk meg? A Trianont fenntartó Európát, ami továbbra is ellenünk van? Azt az Európát, amely azokkal az országokkal van, amelyek a magyar lakosságot megnyomorítják? A mostani bevándorló áradat nem menekültáradat, hanem egy háború katonái, akiket egy nagyhatalom elindított Európa ellen, ezek szervezetten jönnek, céljuk van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése