2015. augusztus 12., szerda

SZERETET




A negyedik érzelmi központ arról szól, hogy teremtsünk egyensúlyt a saját igényeink és a másik ember igényei között, akivel kapcsolatban vagyunk. Ha valaki nem képes erre, ezt a teste tudatni fogja vele azáltal, hogy a szívével, a mellével vagy a tüdejével kapcsolatos egészség problémákat hoz létre, mint a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a szívroham, a ciszták, az emlőgyulladás vagy akár a rák, a tüdőgyulladás, az asztma, a köhögés, vagy légzéselégtelenség. Az ember akkor képes kézben tartani az egészségét a negyedik érzelmi központban, ha megtanulja, hogyan kell kifejeznie a szükségleteit és az érzelmeit, miközben mások szükségleteit és érzelmeit is figyelembe veszi.
Ez az adakozás és elfogadás kérdése.....
Szíved egészségének megóvásához szükséges fontos teendő, hogy szorosabb kapcsolatba lépj az érzelmeiddel, és megtanuld kifejezni olyan módokon, ami segíteni fog túljutni rajtuk.
Mindenféleképpen figyelj oda az érzésekre- de ne ítéld el azokat.
Próbáld meg most meghatározni, mi idézte elő az érzelmet.
Azáltal, hogy próbára teszed elemzőképességedet, és az érzelmeidet boncolgatod, hogy meghatározd eredetüket és természetüket, összekapcsolod a problémamegoldó bal agyféltekét az érzelmes jobb agyféltekével. Ez segíteni fog megtanulni
a bonyolult érzelmek kifejezését: előbb Önmagad, majd környezetedben élők számára.
Ha odafigyelsz az érzelmeidre, az fejlődésed figyelemmel kísérésében is segíteni fog....
A negatív érzések ellensúlyozásához jó általános megerősítés a következő: Öröm. Öröm. Öröm.
Szeretettel megengedem, hogy az öröm átáradjon az elmémen, a testemen és az élményeimen.
(Louise L. Hay - Mona Lisa Schulz,- Gyógyítsd meg a testedet)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése