2015. június 12., péntek

Egészség a gyakorlatban





Ahhoz, hogy komolyabb, vagy régóta tartó, krónikus betegségekből kigyógyulj, meg kell változnod!
Ez az egyetlen módja a teljes, betegségmentes életnek. A módszerek csak eszközök és más emberek, vagy az orvosok is „csak” segítők. A valódi gyógyító Te vagy.
A teljes egészség eléréséhez nem elég ezt vagy azt megtenned fizikai szinten. Saját magadon is dolgoznod kell!


Egészen pontosan 4 lépésen és munkálkodási szinten át valósítható meg mindez. De amíg valaki úgy hiszi, a betegségeknek (csak) fizikai oka van és csak fizikai lépéseket hajlandó megtenni, nem jut semmire. Sajnos mindmáig az emberek többsége egymástól, vagy az általános médiából tájékozódik, amely maga is nagyrészt megrekedt az anyagi szinten. Ezért lenne fontos ezen és ehhez hasonló segítő írásokat minél nagyobb körben terjeszteni.
Lássuk tehát a gyakorlatot.

Egészség a gyakorlatban – a teljes gyógyulás folyamatának 4 szintje:
1. Mentális
2. Érzelmi
3. Energetikai
4. Fizikai

1. Mentális: Ez a gondolati szint. Ha az ember felismeri, hogy a gondolatai által idézi elő az életében végbemenő eseményeket, akkor megváltoztatja a gondolatait. Ez személytől függően több-kevesebb időt vehet igénybe, de minden esetben új alapelveket kell saját működési programjába írnia.
3 egyszerű alapelv van, amelyet bárkinek könnyű elfogadnia, mert a valóságban gyökereznek:

1. Az egészség természetes.

2. A szervezet a tökéletes egészségre van „programozva”, engedni kell, hogy helyreállítsa azt.

3. A világon „mindennek” jobb, ha egészséges vagy és minden ezt támogatja, ha hagyod.
Ezekhez jönnek azok az állítások, amelyeket saját magadnak alkotsz, vagy átveszel máshonnan és a tökéletes egészség helyreállítását segítik. Azonban ezekben az állításokban nem szerepelhet a betegség, sem a negatív állapot, csakis az egészség és a jó, természetes, kellemes közérzet fogalmai. A gondolat gyakorlati teremtő használatáról lásd a Tedd azt amit a legjobban szeretsz kiskönyv 2. részét.

„Mert ember nem szolgálhat két urat. Vagy Belzebubot és ördögeit szolgálja, vagy a mi Föld Anyánkat és az Ő angyalait. Vagy a halált szolgálja, vagy az Életet. Bizony mondom néktek, boldogok azok, akik az Élet törvényeit követik és nem a halál ösvényein tévelyegnek. Mert bennük az életerők hatalmassá nőnek és elkerülik a halál pestisét.”
Jézus Krisztus (Esszénus Béke Evangélium)

2. Érzelmi: A legegyszerűbb akkor, ha valaki ismeri, milyen régebbi élmény vezetett a betegségéhez. Ha nem tudja, akkor a betegséghez tartozó lelki jelentés alapján kell érzelmeit megváltoztatnia. Ehhez nagy segítség az előző cikkben felsorolt könyvek.
A legfontosabb, hogy „jól érezze magát”. Ehhez elengedhetetlen, hogy magába tekintsen és minden neheztelést, bűntudatot elengedjen, vagyis megbocsásson magának minden hibás cselekedetért. El kell, hogy fogadja saját magát. Meg kell vizsgálnia azt is, akár tudat alatt neheztel e másokra, hibáztat e másokat és nekik is megbocsátani.
Az önszeretet és a mások iránti negatív érzések elengedése a legfontosabb a gyógyulási folyamatban, s ehhez járul az adott betegséghez tartozó lelki ok megváltoztatása.
A teljes gyógyuláshoz ez elengedhetetlen.

„Amikor örömet érzel, az energiacsatornák nyitva vannak, így akadálytalanul fogadod az Életerőt. Amikor bűntudatod van, hibáztatsz valakit, félelem vagy harag van benned, a csatornák elzáródnak, és ez akadályozza az Életenergia áramlását.
A fizikai élet tapasztalata során figyelni kell ezekre a csatornákra, és amennyire csak lehet, nyitva kell tartani azokat.”
Abraham-Hicks

3. Energetikai: Az egészség a gyakorlatban energiaáramlásodtól függ.
Ahhoz, hogy a szervezet hibátlanul funkcionáljon, biztosítani kell a teljes, zökkenőmentes, kiegyensúlyozott energiaáramlást. Vizuális gyakorlatokkal el kell képzelni ahogy energiatestünk, energiavezetékeink megtisztulnak, majd feltöltődnek új, egészséges energiával. Az új energia pedig harmonikusan, egyenletesen áramlik mindenhol. Gondolatod az indítóerő és az energia viszi véghez a gyógyulás folyamatát.
Az energiaközpontokról, energiavezetékekről és az auráról rengeteg információforrás áll rendelkezésre (akár a neten is) segédletként.
Általam kifejlesztett és bevált gyakorlat:
Feküdj le és lazítsad el magad teljesen. Képzeld azt, hogy egy „energetizáló teremben” fekszel. Előtted és mögötted egy-egy tölcsér irányul rád, valamint alulról további öt.
Az elülső a talpaid közt a gát tájékára, a mögötted levő a fejtetőre, az alul levők pedig a hassal, napfonattal, szívvel, torokkal, homlokkal átellenben a gerincre irányulnak, pontosan a 7 fő energiaközpontra. A tölcsérek egy energetizálógépből ágaznak ki.
Most nyomd meg a tisztítás gombot. A hét tölcséren át szívótölcsér keletkezik a levegőben, amely elérve energiaközpontjaidat, tornádó módjára kiszippantja a negatív, szennyezett energiákat és ezzel megtisztítja. A folyamatot élénken képzeld el és érezd ahogyan a betegségeket, fáradtságot, problémákat okozó energia eltávozik. Ha megvagy, kapcsold ki és indítsd el a feltöltés gombot. Most tiszta energia áramlik beléd és feltölti az energiavezetékeket. Érezd ahogy belédárad és egyenletesen áramlik az energiavezetékekben. Az új energia kiegyensúlyozza az energia áramlását az energiaközpontokban és harmonizálja valamennyi szerved működését.

4 Fizikai: Ide tartozik a pihenés és mozgás megfelelő egyensúlya, a táplálkozás minősége és az esetlegesen szükséges speciális mozgások, vagy tápanyagok.
Az emberi szervezet működésében az asztrális test bölcsességének nagy szerepe van és ez mindaddig tökéletesen működik, amíg az ember eleget pihen és eleget mozog.
Ha felbillen az egyensúly akár a pihenés, akár a mozgás javára, ez a tökéletes rendszer hibázni fog.
Mai technokrata civilizációnkban a mesterséges készítmények miatt, óhatatlanul is rengeteg méreganyag kerülhet a szervezetünkbe. Minden gyógyulási folyamat előfeltétele, hogy megváltoztatott táplálkozásunkkal és elegendő folyadékbevitellel kitisztítsuk a szervezetet.

Ezen a 4 szinten párhuzamosan munkálkodnunk kell ahhoz, hogy valódi, sőt teljes gyógyulás bekövetkezzen. Sajnos az emberek többsége megáll a fizikai szintnél és attól vár eredményt. Néhányan energetikailag is próbálkoznak és azok száma, akik az érzelmi és a mentális szintig eljutnak, nagyon csekély. Ez megmagyarázza azt is, miért van olyan sok beteg ember. Itt hozzá kell tennem, hogy ezalatt nem csak azokat értem, akik most betegek valamivel, hanem akik „normális életet” élnek, dolgoznak, de vannak ilyen-olyan problémáik, amelyekről nem beszélnek, vagy nem vesznek róla tudomást.
Az egészség a gyakorlatban maradéktalan, jó közérzetet jelent.

Mire figyeljünk a gyógyulás folyamata alatt?

A legkevesebb időt magára a betegségre kell fordítanunk. „Na jó de mit csináljak, ha fáj?” – kérdezheted. Hacsak nem valami enyhébb fájdalomról van szó, tedd meg a szükséges lépéseket az enyhítésére, vagy megszüntetésére. A természetes mód, meditációs, relaxációs, vagy agykontroll technikák mindig jobbak, mint a kémiai.
Ha hosszantartó fájdalmak vannak, akkor mindig valamilyen (sokszor mélyen megbúvó) bűntudatról van szó és a fájdalommal büntetjük magunkat.
Ez független attól, hogy ténylegesen „bűn” e az, amit tettünk, csak az számít, mi helytelennek gondoljuk e. Hosszantartó fájdalmak esetém fel kell oldoznunk magunkat. Az önelfogadás és önszeretet a legjobb fájdalomcsillapító.
Olyan tevékenységeket kell választanunk, amely kellemes érzéseket ébreszt bennünk és elfeledkezünk a betegségről. Nem azért, hogy ne vegyük komolyan, de így nem hátráltatjuk a természetet a rend helyreállításában, sőt jó közérzetünkkel segítjük.
A tevékenység, vagy amire figyelünk, mindig pozitív legyen, vagy legalábbis olyasmi, ami emeli vitalitásunkat, rezgésszintünket. Munka abban az esetben jöhet szóba, ha szívvel-lélekkel csináljuk és örömet okoz. A gyógyulás folyamata örömöt okozó tevékenységek alatt felgyorsul.
Van már sok olyan hanganyag, amelynek a szövege az egészség helyreállítását célozza.
A zene szintén segíthet, a relaxációs zenék segítenek ellazulni és befogadóbbá válni a pozitív energiák iránt. Egyéb zenék esetében fontos, hogy olyan stílusok legyenek, amelyek vidámak, jókedvet csinálnak, vagy bármi módon emelik a hangulatunkat, de mellőzzük azokat, amelyek melankolikussá, szomorúvá tesznek. Bővebben erről a Személyiségépítés zenével cikkben.

„Minden betegségből, bármely betegségből napok alatt fel tudsz gyógyulni, ha képes vagy elfordítani róla a figyelmedet, és egy másfajta rezgés válik benned meghatározóvá.
A gyógyuláshoz szükséges idő pedig kizárólag a zavar mértékétől függ, mert a fizikai testben minden betegség hosszabb idő alatt alakul ki, mint amennyi ahhoz kell, hogy elengedd azt.”
Abraham-Hicks

Ne adj tápanyagot a betegség(ek)nek! Minél kevesebb figyelemenergiát adsz a problémának annál kevesebb ereje marad. Ha tudod milyen mentális és lelki jellemzők vonzzák az adott betegséget, az ellentétes jellemzőkre fordíts figyelmet és azokat fejleszd! Ez minden esetben elindítja a gyógyulás folyamatát.
Ha nem sikerült rájönnöd pontosan milyen esemény, vagy lelki ok vezetett a betegség kialakulásához, akkor fordulj az Univerzum (Isten, Magasabb Intelligencia, tudatalatti, Felsőbb Én vagy ami tetszik) felé és mondd ezt:
„Nem tudom, hogy milyen esemény, vagy érzés váltotta ki ezt a betegséget, de készen vagyok mindent megtenni, ha szükséges megváltozni, hogy többé ne fordulhasson elő! Köszönöm az egészséget!”
Amikor így állsz hozzá, az Univerzum erre pozitívan reagál és az egészség a gyakorlatban realizálódik.
Az egészség és betegség esetén is érvényesek a hasonlóság törvényei. Válj magad az „egészséggé” így az egészség hajléka leszel.


http://www.felsofokon.hu/szemelyisegepites/2013/05/19/egeszseg-a-gyakorlatban-a-gyogyulas-folyamata 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése