2015. május 4., hétfő

Május 4, telehold: hipnotikus erővel az elengedés felé!


A Telihold a Hold legérettebb formája, mely azt jelzi, hogy elérkezett a bőség, a termékenység, az elengedés és a megvilágosodás ideje. A holdimpulzusok ekkor jelentősen erősebbek, mint Újhold idején, mivel áramlásuk akadálytalan a Nap és a Föld között. A Telihold ereje viszont nem csak a bolygónkra, hanem ránk emberekre is sokszorosan hat most néhány napig.
2015. május 4-én az elengedés és a megtisztulás holdját hozza neked!
Egy újabb tisztulást hozó időszak veszi kezdetét, amibe most érdemes komoly energiákat befektetnetek annak érdekében, hogy a mélyen meghúzódó visszahúzó mintákat is feltárjátok és ténylegesen megszabaduljatok tőle. Így most kicsit másképp fogom megközelíteni a mai nap lehetőségeit, mint ahogy azt eddig megszoktátok.
Most nem elég az a hozzáállás, hogy hurrá elengedés, kicsit listát írunk, meg varázsolunk a mai napon, hanem az elkövetkező két hétben napi szinten érdemes szembe nézni mindazzal, ami életetekben nehézséget okozhat vagy éppen egészségi állapototokat rongálhatja.
Először is írjátok össze az életetekben megjelenő nehézségeket, jelzéseket és keressétek meg mit szimbolizálnak, mit akarnak üzenni számotokra.
A mostani Telihold alkalmával a Bika és a Skorpió minőségek válnak hangsúlyossá. A Bika a materiális értékeket és ezek birtoklását szimbolizálja, míg a Skorpió a szenvedélyt és a mély érzelmi kötődéseket. Intenzíven felszínre kerül majd, hogy legbelül az anyagi vagy lelki értékeket helyezzük-e előtérbe, illetve hogy mit és miért nem tudunk elengedni.
Megjelenik a belső vívódás, hogy „vajon tényleg szeretve vagyok vagy csak testileg-lelkileg kihasználnak engem?” Mintha a jó és a rossz küzdenek bennünk. Ha győzedelmeskedni akarunk ebben a csatában, akkor fontos, hogy ne engedjük a sötét oldal csábításának és ne a negatív hangokra hallgassunk. Kerüljük el a meggondolatlan lépéseket a fülünkbe duruzsoló kisördög hívására: ne ellenőrizgessük párunk telefonját, ne figyeljük megszállottan a közösségi oldalak történéseit, ne legyünk bizalmatlanok a körülöttünk lévő emberekkel sem. A gyanakvás és félelmeink hívják majd életre a csalódásokat. Talán hitrendszerünk is megkérdőjeleződhet a napokban, vallási és jogi kérdések is nagyobb eséllyel merülhetnek fel a Telihold hatása idején. A többi bolygó között fennálló energiahatások még fokozhatják a külső-belső feszültséget, vagy épp ellenkezőleg: rendkívüli transzformációs erőforrást szolgáltatnak negatív mintáink átalakításához.
A Skorpió hatása
A bennünk lévő kételkedést használjuk arra, hogy önmagunkat vizsgáljuk meg. Milyen lelki játszmákban veszünk részt nap mint nap? Párkapcsolatunkban az áldozat vagy inkább a domináns szerepét viseljük? Nem lehet, hogy a szerepek valójában csak azért vannak, hogy tükröt tartsanak nekünk, amiben észrevehetjük saját hibáinkat? Vagy talán túl magányosnak érezzük magunkat? Biztos, hogy a társ hiánya az, ami az űrt okozza bennünk? Legyünk őszinték önmagunkhoz: érzünk dühöt, haragot, féltékenységet, irigységet, bosszúvágyat, önsajnálatot vagy bűntudatot? De vajon miért érezzük őket? Ezek valójában eltitkolt gyengeségeink, egy pótcselekvés, kivetítés, hogy ne kelljen szembesülnünk önmagunkkal… A Skorpió Telihold viszont szigorúan felteszi a kérdést, hogy felkészültünk-e a változtatásra, ha felismertük a csapdát, melyben megrekedtünk? Vajon készen is állunk már az érzelmi újjászületésre?
A Bika hatása
A Bika a táplálásra hívja fel a figyelmet: csak ha jól tápláljuk testünket-lelkünket, akkor leszünk egészségesek fizikailag és mentálisan is. Ha gondolati szinten minden nap ugyanazt a lerágott csontot (pesszimizmust, fájdalmat, önostorozást) adjuk lelkünknek, akkor nem várhatjuk, hogy javuljanak a dolgaink. A negatív gondolatok helyett tápláljuk önmagunkban és másokban is azt, ami valóban értékes: a hű barátságot, a kitartó szerelmet és az önzetlen szeretetet! A többi sallangot hagyjuk meghalni azáltal, hogy nem szentelünk nekik figyelmet, csupán tudomásul vesszük, hogy léteznek a nagy világban.
Elengedés itt és most
Új és tiszta kötődéseket csak úgy hozatunk létre életünkben, ha először a régiektől megszabadulunk. A gyerekkori sérüléseket fel kell dolgoznunk, a szerelmi csalódások fájdalmának, a kudarcélményeknek és a helytelen megszokásoknak is búcsút kell mondanunk. Ugyanis a múlt mindig visszatart: begyógyulatlan lelki sebeink megbénítanak minket és ellehetetlenítik, hogy higgyünk abban, képesek vagyunk másképp is alakítani sorsunkat, mint korábban. A Telihold minden erejével maximálisan támogat minket az elengedésben. Kezdjük hát el: itt és most!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése