Ugrás a fő tartalomra

A spirituális tudomány nagy titka

A spirituális tudomány nagy titka abban rejlik, hogy nem megcselekszünk valamit, hanem engedjük megtörténni. Nagy megértést és tudatosságot igényel megtörténni engedni a dolgokat.

A mi részünkről nincs szükség cselekvésre, mert bármit teszünk, azt zavarodott elménkből tesszük. Az sosem lehet igazán mély, mert maga az elme nagyon felületes.
Ezt látva, megértve, új megközelítés születik: az elengedés szemléletmódja.
A spirituális tudomány nagy titka abban rejlik, hogy nem megcselekszünk valamit, hanem engedjük megtörténni. Nagy megértést és tudatosságot igényel megtörténni engedni a dolgokat.
Az elme állandó kísértésben van, hogy közbeavatkozzon. Behozza a vágyait, azt akarja, hogy a dolgok ezekhez igazodjanak, és ez okozza az egész problémát.
Mi apró részei vagyunk ennek a hatalmas létezésnek. Saját ideákat tartani idiótaság. Pontosan ezt jelenti az idióta szó: saját ideákat tartani.

Olyan ez, mintha az óceánban egy hullám önállóan próbálna csinálni valamit.
Hiszen egy mérhetetlen nagy óceánnak a része. Se nem független, se nem alárendelt, mert egyáltalán nem különül el. A hullám nem létezik – csak az óceán egy megnyilatkozása. Éppígy mi is, és ha ezt megértjük, minden szorongás eltűnik.
Akkor nincs hová menni, nincs elérendő cél, és lehetetlen elbukni vagy csalódni.
Nagy ellazulás következik… ezt jelenti az önmegadás, a bizalom.

Akkor az élet egészen más színt ölt. Nincs meg benne az a feszültség, ami általában jellemzi. Ellazultan élsz, nyugodtan és csendesen, otthon.

Osho

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Húzz egy kártyát

Ősi orvoslás: Csak nyomd meg a gombot és vége a fájdalomnak!

Yin Shun Jyutsu egy japán orvos, aki szerint az egyes ujjainkon lévő “gombok” megnyomásával elfelejthetjük a fájdalmakat, a lelki akadályokat és az álmatlanságot, valamint sok más dolgot.
Hüvelykujj
Ha ezt az ujjat masszírozzuk és megnyomjuk, a gyomor problémáktól, a hasi rosszullétektől, a szorongástól, a depressziótól és a fájdalmaktól is megszabadulhatunk.
Mutatóujj
Ha a húgyhólyaggal vagy a vesével vannak problémáink, akkor nyomjuk meg a mutatóujjunkat. Ez segít megszabadulni a görcsöktől, az emésztési gondoktól, a hátfájástól és a fáradtság is kiküszöbölhető vele.
Középső ujj
Ha az idegrendszereddel vagy a májaddal van gond, akkor pár másodpercen át nyomd jó erősen a középső ujjad. Ez a technika segíti még a szív- és érrendszeri betegségeket, megszabadít a stressztől, a menstruációs fájdalmaktól, a látási problémáktól és megszünteti a fejfájást is.
Gyűrűsujj
Az emésztőrendszerünket és a tüdőnket gyógyíthatjuk ennek az ujjnak a megnyomásával.
Kisujj
Ezen az ujjon lévő “gomb” megnyomásával v…

Sarlós Boldogasszony napja július 2.

Kedveseim!

Sarlós Boldogasszony napjával nagy változások következtek be a
természetben és az életünkben is. Égi Édesanyánk sarlója elvágja a régi
szálakat, kapcsolatokat, hogy újak jöhessenek életünkbe. Egy lehetőség
életünk megújítására az Ő segítségével és jóváhagyásával.
Ismerjétek meg e napnak a dolgait és Boldogasszony erejével kezdjetek
életetek megújításához az újító erők segítségével.
Fohászkodjatok az Égi Anyához. Minél többen fordulunk oda, kérésünk
annál foganatosabb.


Áldás havának 2. napja,
Sarlós Boldogasszony ünnepe


Boldogasszonyunk e napjának az elnevezése utal a régi sarlós aratásra, amikor a nők még sarlóval arattak. Nem véletlen, hogy Boldogasszonyunk jele a Holdsarló (a Hold a nőiesség). A hagyomány szerint a férfi aratott, az asszony pedig a nyomában járva sarlójával felnyalábolta a levágott gabonát, és kötözte a kévét. 

Kalotaszegen a férfi halott fejfájára ekevasat, az asszonyokéra orsót vagy sarlót festettek. A sarló megszentelt, mind fizikai síkon, mind szellemi síkon érte…