2014. november 11., kedd

Milyen tisztán kapcsolódunk másokhoz?





A Kapcsolatok: Életünk alapfeladatai és végső határa


A kapcsolatok mindig életünk kulcskérdései és legfontosabb feladatai közé tartozik. 
Íme néhány hasznos tipp, hogy megvizsgáld, hogy milyen tisztán kapcsolódsz másokhoz, vagy ők hozzád. 
A kapcsolatok az esszenciák megosztását és az energiák átvitelét jelentik két vagy több ember között. Emellett az aurák egybeolvadását is jelentik. Ezért létfontosságú, hogy kölcsönös egymáshoz való viszonyulásunk olyan tiszta és valódi legyen, amennyire lehetséges. Mindig nyíltnak, őszintének és tisztelettudónak kell lennünk egymással. Sok olyan sötét szokást vettünk fel, amelyek visszatartanak bennünket attól, hogy tisztán viszonyuljunk egymáshoz. Ezek többnyire a bennünk lévő, tudattalanul beágyazódott dolgok, és fontos, hogy megtaláljuk és gyökerestül kiírtsuk őket. 

Az alábbiak segítségével le tudod ellenőrizni, és megfigyelni, hogy rendelkezel-e az alábbi szokások bármelyikével.

Íme az energia helytelen használatának néhány módszere:

Az ENERGIATOLVAJOK
Azok, akik odajönnek hozzád, és elkezdik leszívni az energiáidat, megpróbálva megszerezni azt saját maguk számára. Ezek talán képzés alatt sámánok, akik kicsinyes erő-lopást gyakorolnak, amikor elérhető egy kimeríthetetlen készlet. Azt mondják majd: "Ó imádom az energiádat!", amint megpróbálják megkaparintani azt. Még mindig a vízszintes energiába bezárva inkább a másodkézből származó energiát falják fel, mintsem hogy az univerzális készletből merítenének. 

A TAPADÓK
A tapadók egy kicsit szélsőségesebbek, mint a közönséges energiatolvajok. Rendkívül támadóan közelítenek másokhoz. Odajönnek hozzád, és élősködőszerűen rád tapadnak. Ez egy rettenetes érzés, és ezek az emberek tapadókorongos tengeri teremtményekre emlékeztetnek. Talán mindössze egyesülésre törekednek, de módszerük bizonyosan torz. Amikor valaki rád tapad, úgy érzed majd, mintha súlyos, nehéz terhet erősítettek volna rád. Ez nem kellemes érzés. A tapadók általában egyáltalán nincsenek tudatában annak, amit tesznek. A legjobb, ha az ilyet sürgősen eltávolítod környezetedből. Ez az energiába való mély benyomulás, ezért figyelned kell, hogy ne tedd ezt te sem senkivel.

Az ISZAP
Ezek olyan emberek, akik állandóan kiürítik poshadt energiáikat mindenütt maguk körül. Ez a kibocsátott energia olyan, mint a sűrű iszap, mely mindenre rátapad. Ez egy gusztustalan, csaknem émelyítő energia, mely egy rothadó anyaggal teli mocsárhoz hasonlít. Az iszapot gyakran sóhajtással, köhögéssel, kiabálással, böfögéssel bocsátják ki. Ha iszaphordozó vagy, akkor más módszereket kell találnod arra, hogy kiürítsd a méreganyagokat szervezetedből. Végezz valamilyen tisztítókúrát, étrendváltást csinálj, és kösd össze ezt rendszeres testgyakorlással. Tölts időt a szabadban. Ez megszabadít a benned összegyűlt poshadt energiáktól. Ezután feltűnően jobban érzed magad. 

A SZÍNLELŐK
A színlelők azok, akik másnak tettetik magukat, mint akik valójában. Erős emberek, kik gyengének vagy szükséget szenvedőnek mondják magukat. Okos emberek, akik ostobának tettetik magukat. Bizonytalan emberek, akik hamis önbizalmat mutatnak; magabiztos emberek, akik úgy tesznek, mintha bizonytalanok lennének stb. Megkérdezted már magadtól valaha, hogy miért csinálod ezt? Talán azt hiszed, hogy jobban kedvelnek majd, ha eltitkolod valódi képességeidet. De ki fog jobban kedvelni? Ha elfogadottságod azon múlik, hogy valami olyannak kell lenned, ami nem vagy, akkor a téged nem elfogadó embereket tüntesd el az életedből! Rendjén van, hogy erős, gyenge, valamire képes, esetleg törékeny vagy, mindaddig amíg valóban ilyen vagy. Légy őszinte magadhoz, még mielőtt másokhoz viszonyulnál. Egyébként minden kapcsolatod hamis alapra épül majd, és mindig el leszel nyomva.

A BELEBABRÁLÓK
A belebabrálók nem tudják megállni, hogy ne próbálják megváltoztatni valakinek az energiáját. A vízszintes energiát használva a közelünkbe lopakodnak, és - egy kis érintés itt, egy finom érintés ott -  megpróbálják feltörni lényünk kódját. Az a legrosszabb, hogy sok belebabráló egyáltalán nincsen tudatában annak, hogy mit művel. Gyakran sorozatnyi érintést alkalmaznak a csuklód belső felén vagy a hátadon, így próbálva belebabrálni energiádba. A belebabrálók olyan energiát hordoznak, ami nem az ő valódi esszenciájuk, hanem talán egy másik entitásé. A gyógymód abból áll, hogy Legbelső Énedig lecsupaszítod magad, ahol saját lemeztelenített Éneden kívül nincs más energia. És maradj ott!

A BIRTOKLÓK
A birtoklók mindenestül akarnak téged, mindig. Minden pillanatban tudni akarják, hol vagy. Ellenállhatatlan féltékenység gyötri őket, és elsöprő erejű félelem, melyeket a szeretet nevében elpalástolnak. Mennyire bizonytalanok! A gyakran dühös követelőző birtoklók úgy érzik, hogy elveszítik kapcsolatukat, ha egy pillanatra kiengedik kezükből az irányítást. Ezért egyre szorosabban belekapaszkodnak, míg ragaszkodásuk tárgya megfullad, megszökik, vagy képességeitől megfosztottá válik. 

A SZIVACS
A szivacsok kizárólag a kapcsolatban betöltött szerepükkel határozzák meg magukat. Pl.  "X.Y. vagyok. " "Nina férje vagyok." Identitásukat elveszítették. Azt esznek, amit a társuk eszik, olyan zenét hallgatnak, amit a társuk szeret stb. Bármit tegyen is a társuk, ők is azt teszik. A szivacsok csaknem társuk plussztarozékává váltak, olyanná, mint egy harmadik kar. Szóval a nagy kérdés: Kik is vagytok valójában?

A RONGYBABA
A rongybabák imádnak függő helyzetben élni. Valójában valószínűleg sohasem próbálták ki a függetlenséget. Elbújnak az élettől, és hagyják, hogy mások csinálják meg azt számukra. Olyan, mintha már érkezés előtt távoztak volna. Mivel a rongybabák nem szeretnek saját energiájukból semmit sem kiadni (beszélhetünk akár energia megőrzésről is), sok időt, erőfeszítést és energiát igényelnek tőled. Készülj fel arra, hogy te hozz meg minden döntést, te vállalj minden felelősséget, és te hordozd a rongybabáidat. Ha te vagy rongybaba, ideje mélyen magadba nézni és rátalálni a rejtett tagadásra. Miért félsz attól, hogy élj? Talán, mivel rendelkezel fizikai testtel, helyénvaló lenne végre életre kelni. 

Amint azt már ebből a hosszú, bár közel sem mindenre kiterjedő felsorolásból is láthatod, energiád tisztaságának és integritásának megőrzése létfontosságú.
Hogyan is lehetne egészséges kapcsolatod addig, amíg te magad nem vagy tiszta és energetikai szempontból kiegyensúlyozott?
Ha életed tele van zsúfolva tevékenységekkel és felszínes barátságokkal, ha állandóan ide-oda repkedsz, ha nincs egy másodperced magadra, akkor hogyan illeszkedsz majd bele egy kapcsolatba? 
Egy társas viszony olyan, mint egy kert; sok térre van szüksége, amelyben fejlődhet. 

Forrás: Solara: Belépési pont c. könyve.