2014. június 16., hétfő

Újjászületett

Áldás Kedves Olvasók!

Szeretném megosztani Önökkel az örömhírt, hogy június 13.-án
elkészült az ÚJJÁSZÜLETETT selyemképem, melyet szintén Boldogasszonyunk kérésére festettem meg. 
Újjászületett című selyemkép az EGYSÉG összekovácsolásának a jelképe,
a magyar újjászületést ábrázolja. Mérete: 175x62 cm. Első útja 2014. Napisten hava (június 19-20-21) Gomba Alsófarkasd, ahol szombaton a szétszakított ország és nemzetrészek szimbolikus összekapcsolása történik.Az ÚJJÁSZÜLETETT is Országjáró képként készült, így tudja legjobban beteljesíteni a küldetését. Ha valaki SZER-tartásnál akár előadásnál azt érzi ott a helye, kérem jelezze felém a szándékát.
A kép az alábbi oldalaimon tekinthető meg:


A mai bejegyzésem, - Őrizzük meg hagyományainkat!

A magyar jelképrendszerrel ellátott képzőművészeti alkotások energiával, élettel töltik meg otthonunkat. Sokkal jobban ki tudják fejteni ránk nézve áldásos hatásukat, mint különböző népek jelképrendszerei, hiszen a magyar motívumvilág együtt rezdül a belső MAG-unkkal,
Ezeket a jelképeket többféle formában jeleníthetjük meg az életünkben. 
Az otthonunk díszítésén kívül, a ruházatunkon megjelenítve, óriási erőt és védelmet adnak számunkra. Hisz ezekben a motívumokban maga a Teremtés van benne.
Gyógyító célra is felhasználhatjuk őket. Én festettem selyemből, magyar motívumokkal ellátott gyógyító derékaljat, sálakat, kendőket, képeket, és a visszajelzések csodálatosak.
Ezek a szimbólumok nemcsak díszítő szimbólumok, hiszen magát az Egységet jelenítik meg, azt a teremtési fázist, amelyre éppen szükségünk van. Gyógyító célból készíthetünk személyes mandalát akár egy sima kartonpapírra is, amire ráhelyezzük azt a vizet, amit a nap folyamán elfogyasztunk. Elláthatjuk különböző megerősítésekkel, attól függően mit akarunk elérni, mi a fontos életünkben.
Pl, a szimbólum alá, (köré) felírjuk,- egészség, boldogság, gazdagság, egyensúly, áldás,- ehhez hasonló szavakat. Tudjunk, hogy minden szónak rezgése van, és ezek áldáskánt hatnak vissza ránk.
Ajánlatos pár órát rajtatartani a vizet, hogy átvegye a rezgéseket. A víz üzenetéről szóló videók ezen az oldalamon találhatóak.
Hímzéssel ellátott ruhák:
Gyógyító Selymeimről készült képeket az alábbi oldalon találják:
Magyaros motívumokkal ellátott selymeim:
Egy pillanatra még visszatérve a magyaros motívumokkal ellátott ruhákra, kiegészítőkre, Tiszta szívből kívánom mindenkinek, hogy bátran és büszkén viseljék ezeket a szépségeket, mert erő rejlik benne. Hisz egyáltalán nem mindegy mit hordunk magunkon, minek adunk energiát.
Ezeknek a szimbólumoknak mind jelentése van, a színek hatásáról már nem is beszélve. A lakásban elhelyezett különböző ősi motívumoknak, szimbólumoknak is higgyék el, mágikus ereje van. Javaslom, legyünk büszkék magyarságunkra, és bátran vállaljuk azt. Áldás!
Szeretettel: Feketéné Lendvai Katalin

A magyar hitrendszer, szokásrendszer, történelem, néphagyomány, a magyar konyha, díszítőművészet, zene, tánc egységes rendszert alkotnak, amelyben minden mindennel összefügg.
Ez az a rendszer, amely a magyar embert élteti, életerővel látja el. Ez a rendszer adja a gyökereinket.
A gyökereinket azonban nekünk is éltetni kell, hiszen lomb nélkül fa előbb-utóbb elszárad.
Ha tehát nem használjuk a saját hagyományainkat, szép lassan „nemzeti öngyilkosságot” követünk el.
Amikor idegen szokásokat teszünk magunkévá, idegen erőt, idegen népeket erősítünk.
A magyar hagyomány és jelképrendszer egyébként is sokkal teljesebb és tisztább tudást ad nekünk, mint bármelyik más nép tudása, hiszen a magyar tudásból alakult ki a legtöbb nagy földi kultúra, mindennek egy ez az alapja. Színia
--------------------------------------------
2014. 06.14. bejegyzésem
ANYA
Az ANYA az a befogadó erő,- forrás-, amely létrehozza és fenntartja az anyagi világot. Azt a világot amelyben élünk.
Az ANYA áll a család központjában, és rajta keresztül valósulnak meg a család céljai. Az anya teremtő ereje nélkül a család terméketlenné, sikertelenné válik.
Ha az anya nemző, férfi szerepre kényszerül, ugyanez a helyzet.
Egy jól működő családban az anya többnyire otthon van, növeli(neveli) táplálja a családot. Léte biztonságot, békét, nyugalmat és gondoskodást jelent párjának és gyermekeinek.
Igen, tudom, hogy most nem mondtam semmi olyat, ami „trendi” lenne, sőt….
Ellenpéldaként mindenki hozhatná a magazinok „sikeres nőkről” készült riportjait, ahol a nő szép, fitt, egészséges, nem öregszik, sok pénzt keres, nagy karriert csinál, ismert, és még férje, sőt gyerekei is vannak.
Ám aki igazán nevelt már gyerekeket, az tudja, hogy mindez csak porhintés, mert fizikai idő és erő hiányában képtelenség igazán odafigyelni a családra.
A mai mércével mért szépség, fittség, karrier pedig, igen-igen sok időt és pénzt felemészt…úgyhogy biztosak lehetünk abban, hogy a „szupersikeresotthonisfantasztikusmama” csupán a média koholmánya, amely a bosszantásunkra született.
A nő tehát a család központja, szerencséjének, jólétének alapja. Az a férfi, aki ezzel tisztában van, megbecsüli a FELE-ségét, mert tisztában van a szerepével, és tudja, hogy a férfikarrier fele a feleség teremtő erejét dicséri.
Ha a férfi nem ismeri el a nő szerepét, és a nő ezért megtagadja az együttműködést, ott bizony előbb-utóbb az egész család számára rosszra fordulnak a dolgok, ráadásul a férfi karrierje is megszakad.
Többnyire egyébként akkor keresnek a családos férfiak maguknak szeretőt, amikor feleségük tudatosan vagy tudat alatt megtagadja velük az együttműködést, az együtt teremtést, nincsenek már közös céljaik.
Ilyenkor új teremtő-társ után kell nézniük, mert egyedül képtelenek bármit is megvalósítani.
A férfiak nem tudnak anyagot teremteni, bármit is erre a VILÁGRA HOZNI, így nagy szükségük van egy BEFOGADÓ nőre.
A férfiak alapvető tévedése, és sok családi viszály forrása, amikor azt gondolják, hogy a nő „csak” otthon van, és a családot gondozza, akkor a férfi tarja el mindannyiukat.
Spirituális szempontból mindez hatalmas melléfogás.
A nő otthon magában anyaggá változtatja a férfi szellemi erejét. (Már ha van ilyen)
A férfi anyagi vágyai, tervei ily módon válnak valóra , és ő legtöbbször azt gondolja , hogy mindezt teljesen önállóan cselekedte meg, pedig a nő nélkül semmire sem jutott volna.
Ha mindkét nem tisztában lenne ezzel az egymásra utaltsággal, valószínűleg sokkal jobban sikerülnének a házasságok.
A női erő maga az „élet vize”, a gazdagság forrása. A csodaforrás, amelyből megszülethet bármi, amit csak kívánunk. A női erő a mesék jótündére, ám csupán addig, amíg haragra nem gerjed.
Ha ugyanis haragra gerjed, pusztító erejű boszorkány válik belőle, akivel nem célszerű ujjat húznia a férfiembernek.
A női „elboszorkányodásban” minkét fél vétkes.
Színia: Boldogasszony nevében

Ezt megelőző bejegyzéseket megtalálják a Magyar Nők2 oldalamon:

Áldott, Fénnyel teli napokat kívánok Mindenkinek!
Szeretettel: Feketéné Lendvai Katalin