Ugrás a fő tartalomra

Világ - Panoráma, az egyetlen hiteles politikai műsor


Vándorút a Kárpát- hazában VI.


Az esték fönn, a Hargitán táncházzal telnek. Emlékeznek még, milyen nemzettudat erősítő szerepük volt az 1980-as években a magyar anyaországi táncház mozgalomnak? Végre föltámadt a magyarság érzés, végre magabiztos lett az ember, hogy van közösség, amelyhez tartozik, amelyben cselekszik, ahol bajtársakra lel, ahol egyszerűen jól érzi magát. Magyarnak, embernek érzi magát. És hogy végre jó magyarnak lenni. A táncházak, ezek a valódi, alulról jövő, őszinte népi szerveződések kötötték össze a Kárpát-medencében szétválasztott magyar nemzetrészeket: népdalok, néptáncok, néphagyományok s a népi emlékezés soha ki nem irtható, soha el nem taposható ellenállásában. Valójában azok a táncházak, azok a táncos testek hordozták magukban a magyarság igazságra vágyó lelkét.

Ki tudta volna, hogy fölülről, kívülről már szerveződik az ország tovább csonkítása, a megszálló és bérencei már megállapodtak a következő megszállóval, hogy az ország valódi forradalom, felkelés, zendülés nélkül - egyszerűen csak gazdát cserél. 

Az új megszálló és bérencei a rózsadombi paktum értelmében nem vonják felelősségre az előző megszálló bérenceit. Mindenki büntetlenül viheti a lopott vagyont, Magyarország államadóssága marad, nem engedik el, hogy továbbra is pórázon tarthassák a népet. Az országot pedig fölvásárolják privatizálásnak nevezett szabad rablással. A népet bulvármétellyel és kereskedelmi mákonnyal butítják el, hogy fogyasztó rabszolga legyen, s ha már nincs pénze fogyasztani, hát adósságba taszítsák. Örökös adósrabszolgaságba, amelyből nem szabadulhat, csak akkor, ha lerázza a megszállást. Ám ha moccanni próbál urai és a rabszolga kereskedők ellen, ha morogni merészel az új rend ellen, rögtön megbélyegzik: szélsőséges, nyilas, fasiszta, náci. Holott megszállóink a valódi szélsőségesek, rabtartóink az igazi nácik, országunk kirablói a valódi fasiszták. 

A Világ-Panoráma eddigi adásai az Echo Tv videótárában:
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Húzz egy kártyát

Ősi orvoslás: Csak nyomd meg a gombot és vége a fájdalomnak!

Yin Shun Jyutsu egy japán orvos, aki szerint az egyes ujjainkon lévő “gombok” megnyomásával elfelejthetjük a fájdalmakat, a lelki akadályokat és az álmatlanságot, valamint sok más dolgot.
Hüvelykujj
Ha ezt az ujjat masszírozzuk és megnyomjuk, a gyomor problémáktól, a hasi rosszullétektől, a szorongástól, a depressziótól és a fájdalmaktól is megszabadulhatunk.
Mutatóujj
Ha a húgyhólyaggal vagy a vesével vannak problémáink, akkor nyomjuk meg a mutatóujjunkat. Ez segít megszabadulni a görcsöktől, az emésztési gondoktól, a hátfájástól és a fáradtság is kiküszöbölhető vele.
Középső ujj
Ha az idegrendszereddel vagy a májaddal van gond, akkor pár másodpercen át nyomd jó erősen a középső ujjad. Ez a technika segíti még a szív- és érrendszeri betegségeket, megszabadít a stressztől, a menstruációs fájdalmaktól, a látási problémáktól és megszünteti a fejfájást is.
Gyűrűsujj
Az emésztőrendszerünket és a tüdőnket gyógyíthatjuk ennek az ujjnak a megnyomásával.
Kisujj
Ezen az ujjon lévő “gomb” megnyomásával v…

Sarlós Boldogasszony napja július 2.

Kedveseim!

Sarlós Boldogasszony napjával nagy változások következtek be a
természetben és az életünkben is. Égi Édesanyánk sarlója elvágja a régi
szálakat, kapcsolatokat, hogy újak jöhessenek életünkbe. Egy lehetőség
életünk megújítására az Ő segítségével és jóváhagyásával.
Ismerjétek meg e napnak a dolgait és Boldogasszony erejével kezdjetek
életetek megújításához az újító erők segítségével.
Fohászkodjatok az Égi Anyához. Minél többen fordulunk oda, kérésünk
annál foganatosabb.


Áldás havának 2. napja,
Sarlós Boldogasszony ünnepe


Boldogasszonyunk e napjának az elnevezése utal a régi sarlós aratásra, amikor a nők még sarlóval arattak. Nem véletlen, hogy Boldogasszonyunk jele a Holdsarló (a Hold a nőiesség). A hagyomány szerint a férfi aratott, az asszony pedig a nyomában járva sarlójával felnyalábolta a levágott gabonát, és kötözte a kévét. 

Kalotaszegen a férfi halott fejfájára ekevasat, az asszonyokéra orsót vagy sarlót festettek. A sarló megszentelt, mind fizikai síkon, mind szellemi síkon érte…