2013. december 5., csütörtök

HATHOROK / Szellemi és érzelmi kihívások a káoszcsomópontok idején / 2013-10-14



Hathor üzenet a Föld számára Tom Kenyon közvetítésében
Szellemi és érzelmi kihívások káoszcsomópontok idején
*Megjegyzés: Az üzenet a káoszcsomópontokkal kapcsolatos különleges kihívásokkal foglalkozik. A Hathorok szerint akkor keletkezik káoszcsomópont, amikor több, a kozmosz egymással látszólag össze nem függő területei (így a Föld is) úgy kerülnek egymással kölcsönhatásba, hogy kaotikus eseményt hoznak létre. Ahogy egyre jobban kiterjed a káoszcsomópont, úgy hat ki a földi lét egyre több területére.
A káoszcsomópont alapvető tulajdonsága, hogy különféle megpróbáltatások elé állítja a biológiai rendszereket. A jelenlegi káoszcsomópont különösen kihívó a korábbi üzenetekben említett különféle okok miatt. Bár az ökológiai, és a gazdasági rendszerek, valamint a kulturális intézmények megpróbáltatásai növekednek, ebben az üzenetben figyelmünket elsősorban egy területre fordítjuk, az emlékezet és a felfogóképesség feladataira.
A mostani káoszcsomópont egyre gyorsabb kiterjedését a Nap mágneses változásai okozzák, pontosabban a mágneses sarkok felcserélődése. Ez egy ciklikus esemény, és mintegy 11 évente következik be. A Nap mágneses pólusváltása már nagyon közel van és komoly energetikai hatások sorozatát fogja elindítani.
Mivel mind a Nap, mind a Föld mágneses mezeje ingadozik, valószínűleg szellemi kihívásokat tapasztalsz. Ezek a kihívások a rövidtávú memória ideiglenes hibáiként jelentkeznek, megakadályozzák a soros teendők megszokott módon való ellátását, és felerősítik az érzelmi labilitást és ingerelhetőséget, főleg a Föld és/vagy a Nap mágneses mezeinek erős ingadozásaikor.
A Földetek és a Nap közötti energetikai kapcsolat igazán érdekes és felfedezésre, kutatásra váró terület. Ám – kifejezetten gyakorlati – üzenetünk célja miatt most nem foglalkozunk részletesen vele. Legyen annyi elegendő, hogy a Napra a Galaxis (a Tejútrendszer) Központi Napja hat. Ez tulajdonképpen egy fekete lyuk. Ez a fekete lyuk különféle energiákat sugároz ki a galaxisba, és amikor ez áthalad a naprendszereteken, közvetlenül befolyásolja a Napot. Ez energiazuhatagot indít el a Napból a Földre. Tehát mi úgy látjuk, hogy a Nap és a Föld energiáinak ingadozásait a Galaxis Központi Napja indítja el és irányítja. Rátok, mint emberi lényekre, biológiai organizmusokra ez a kozmikus folyamat igen erősen hat.
Ahogy a mostani káoszcsomópont egyre jobban kiterjed, sokan egyre több elmebeli funkciózavart, érzelmi labilitást, esetleg zavartságot fognak megtapasztalni. Ezek az egyensúlyvesztések pár pillanatig, néhány óráig, sőt igen nagy ingadozásoknál akár több napig is eltarthatnak. Igazi megpróbáltatás ez a jelenleg a Földön testetöltöttek számára.
Egyszerű, gyakorlatias és rendkívül hatásos módszert szeretnénk megosztani veletek a higgadtság és az egyensúly visszaszerzésére. Tekintsétek a káosz ellenszerének. Mindössze három percet vesz igénybe. Ha naponta párszor gyakorlod, megláthatod, hogy miként hat az egyensúlyra. Bármikor megismételheted napközben, főleg olyankor, amikor labilisnak, vagy zavartnak érzed magad. Nem javasoljuk azonban közvetlenül elalvás előtt alkalmazni, mert felélénkíti a szellemi folyamatokat és ez alvászavarokat okozhat.
A módszer
A módszer a pránacsatornádat használja. Ez a fejtetőtől a test középvonalában egészen a gátig – a nemi szervek és a végbélnyílás közötti pont – tart. A pránacsatorna a test mágneses mezejével együtt halad.
A pránacsatorna átmérője nagyjából megegyezik hüvelykujjad és a mutató-, vagy középső ujjad által létrehozott gyűrű méretével. Ez az energiacsatorna a mennyei és földi energiákat összekötő vezeték.
A módszer másik eleme az oktaédernek nevezett szabályos, vagy más néven platóni test. Az oktaéder nyolclapú mértani test, alapvetően két négyzet alapú, alapjával egymással összekapcsolt piramis alkotja. Az oktaéder a természetben sokféle kristályban és molekuláris szerkezetben előfordul. Már szóltunk korábban az Egyensúly Holonjac. üzenetünkben róla. A finom energiák területén az oktaéder egyensúlyt teremt.
A módszer alkalmazásakor egy – körülbelül 2-3 cm magasságú – oktaédert képzelsz el a fejed közepén. Érdekes módon, ugyanitt helyezkedik el a tobozmirigy is. Az oktaéder és a tobozmirigy is a pránacsatornán belül van.
Oktaeder-201020429061
A módszer energiát áramoltat a Föld mágneses mezejéből a gáton át a pránacsatornába, hogy végül eljusson a fejed középpontjában elhelyezkedő oktaéderbe. Ezzel egy időben a Nap mágneses mezőjéből is finom energiát áramoltat a koronán keresztül és juttatja el végül az oktaéderbe. Amikor ez a két finom energia találkozik az oktaéderben, az egész idegrendszerre kiterjedő kiegyensúlyozó hatású energiát hoz létre és áraszt ki magából. Ez egy nagyon egyszerű, mégis nagyon hatékony, elegáns módszer.
Lehet, hogy eleinte nehézkesnek találod a módszert, ha azonban ráérzel az ízére, olyan természetessé válik, mint a légzés.
A módszer öt lépésből áll.
1. lépés: Érzékeld a fejtetőtől a tested középvonalában a gátig futó pránacsatornát. Majd hosszabbítsd meg lefelé a földbe. Lehet, hogy csak pár centire terjed lefelé, de lehet, hogy egészen a Föld középpontjáig ér. Nem számít, hogy milyen mélyre hosszabbítod meg, a lényeg, hogy kialakuljon a kapcsolat a Földdel.
2. lépés: Hosszabbítsd meg a pránacsatornát felfelé a koronán keresztül a BA pontig (kozmikus átjáró, vagy csillagkapu), ami nagyjából a fejed fölött, a felfelé kinyújtott karod végén az összeérintett kezeid ujjainál van. (Megjegyzés: A felemelt kezek csupán a hely meghatározására szolgálnak, nem kell a karodat a gyakorlat során a magasba tartanod.)
3. lépés: Elképzeled a 2-3 cm magas oktaédert a fejed középpontjában. A gyakorlat során ide fogod figyelmedet elsősorban összpontosítani.
4. lépés: A szándék kinyilvánítása. Segíthet, ha csendben azt mondod: „Akaratom által mozgatom világaimat” Majd természetes módon lélegzel be és hagyod, hogy a Föld finom energiái a pránacsatornádba felfelé áramoljanak és eljussanak egészen az oktaéderig, miközben hagyod, hogy a BA-ból is finom energia szálljon alá ugyanide, a pránacsatornádon keresztül. Tudd, hogy így a Föld és a Nap finom energiáit vonzod magadhoz.
5. lépés: Ahogy ez a két finom energia találkozik a fejed középpontjában lévő oktaéderben, figyeld, hogy vibrálnak és keverednek egymással. Kilégzéskor hagyd, hogy kiáramoljon az összeolvadt energia az agyba, majd természete szerint szétáradjon az egész idegrendszerbe. Ennek az energiának saját intelligenciája van, és ha megengeded, oda fog áramlani, ahol szükség van rá.
Érzékenységedtől függően különböző módon érzékelheted mindezt. Lehet, hogy a fejed közepén energiaáramlást fogsz érezni. Esetleg az egész agyadban kitapintható lesz az áramlás. Láthatsz az oktaéderből pulzáló fényt is kiáramlani. Mozoghat és imbolyoghat is az oktaéder. Ezek mind jó jelek. Ha az oktaéder elkezd mozogni, vagy forogni, akkor tarts meg a fejed középpontjában. Bár lehetséges az oktaéder segítségével utazni is, ennél a módszernél maradjon a fejed középpontjában. Így az oktaéderben létrejövő energiák az agyadba és az idegrendszeredbe fognak jutni. Ez kiegyensúlyozott energiákat fog adni és élénkíteni fogja az agy és az idegrendszer hálózatait, megerősítve ezáltal a szellemi képességeket, az emlékezetet és az érzelmi stabilitást.
Ez az egyszerű módszer nagy segítséged lehet a káoszcsomópont következő szakaszán való áthaladáskor. Úgy látjuk, hogy a káoszcsomópont mértani sor szerint, vagyis hatványozottan nő. A káosz szintje a Földön (szociális nyugtalanság, politikai konfliktusok, ökológiai kihívások, szűkös erőforrások, stb.) egyre gyorsabban gyorsulva emelkedik. Mindez szélsőséges mértékű terhet ró a biológiai rendszerekre.
Szorgalmazzuk, hogy a módszert napi szinten használjátok. Hiszen sokkal jobb a káosz kapuin ép szellemi és érzelmi állapotban és képességekkel átjutni.
A Hathorok
2013.10.14.
Tom gondolatai és megfigyelései
A Hathorok szerint szellemi képességeink és emlékezőképességünk egyre nagyobb kihívásokkal néz szembe az új bolygószintű és kozmikus energiákhoz való sikeres, – vagy adott esetben sikertelen – alkalmazkodás során.
Nagyon összetett a felfogóképesség és a memória, és én pedig bölcsnek tartom itt megjegyezni, hogy a Hathorok kizárólag a Föld és a Nap mágneses mezejének változásaihoz való alkalmazkodás során fellépő elmebeli és emlékezeti képességekkel szembeni kihívásokról szólnak.
Ha napi életed fenntartását is veszélyeztető komoly agyi és memóriazavarokat tapasztalsz, olyan mértékben, ami a Hathorok által leírt időleges zavaroknál komolyabbak, javaslom, hogy fordulj orvoshoz. Ennek az az oka, hogy az előzőekben tárgyalt mentális zavar lehet komolyabb, mélyebb idegrendszeri gond jele is.
Az üzenet közvetlen kiváltója egy, nagyjából egy hónapja nekik intézett kérdésem volt. Magamon tapasztaltam átmeneti, furcsa tudatbeszűkülést, így megkérdeztem, hogy mi történik. A válaszuk az üzenet magva.
A módszer átvétele óta sokféle helyzetben és körülmények között próbáltam ki. Úgy látom, hogy mindenkinek meg kell találnia a saját időzítését, vagyis, hogy mennyi időnként engedi be az újabb finomenergia csomagot a pránacsatornába. Személyesen úgy tapasztalom, hogy jobb nem elhamarkodni, és célszerű időt hagyni az oktaéderből szétáramló energia érzékelésére. Esetenként több, a legkülönfélébb irányokba forgó oktaédert is értékeltem. Amikor rákérdeztem erre, a Hathorok azt válaszolták, hogy több oktaéder egyidejű megjelenése előfordulhat néhány embernél és a sokdimenzióság jele. Ilyenkor az a fontos, hogy hagyni kell az oktaédereket a nekik tetsző irányokban forogni, de mindig meg kell őket tartani a fej középpontjában.
Számomra jobb a módszer többszöri rövidebb alkalmazása a nap folyamán, mint hosszabb szakaszokban, amit szintén kipróbáltam párszor. Úgy vélem három perc a gyakorlat ideális hossza. Amikor sokkal hosszabb ideig csináltam, azt éreztem, hogy fel vagyok turbózva, sokkal több energia jutott be az idegrendszerembe, mint ami számomra kellemes. Az eszköz célja, hogy naponta több rövid, koherens energialöketeket küldjünk be az idegrendszerbe annak kiegyensúlyozására. Nagyon tetszik a módszerben, hogy rendkívül gyakorlatias. Bárhol, bármikor végezhető, ha éppen nem köti le más a figyelmet.
A Hathorok az üzenetben említett káoszcsomópontot szökőár jellegű energetikájúként írják le, ami az életünk minden szintjén, napról napra hat és hatni is fog. Valahogy úgy, ahogy a hetedikes számtantanárom megfogalmazta: „Romlani fog, mielőtt javul”.
A Hathorok mindig azt vallották, hogy a beavatandó útja (a tudatosságban felfelé törekvők, a követett tradíció formájától függetlenül) sokkal inkább arról szól, hogy mi játszódik le bennünk, semmint körülöttünk. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem hatunk, vagy nem kéne hatnunk a környezetünkre, hanem arra utal, hogy az élet milyen kincseire bukkanunk önmagunkban (értsd: önmagunk kigyúlásának spirituális aranyára)
Ahogy egyre mélyebbre jutunk a káoszcsomópontba, – ami tényleg egy nagy durranás – és persze az azt követőkben is, a lényeg, hogy megtaláljuk saját utunkat belső egyensúlyunkhoz, egy olyan világban, ami napról napra egyre őrültebb.
Számomra a belső egyensúly nem a végcél, hanem kulcsfontosságú segítő. A belső egyensúly érzete nélkül nagyon nehéz a belső kincset, az előzőekben említett spirituális aranyat fellelni.
Remélem, hogy ezt az egyszerű módszer hasznodra válik az elme egyensúlyának megteremtésére ezekben az embert próbáló időkben. Lényegtelen egyébként, hogy ezt a módszert használod-e, vagy sem. Az azonban életbevágóan fontos mindannyiunk számára, hogy megtaláljuk a belső egyensúly érzetének helyreállítási képességét az egyre növekvő káoszban.
Bár nem említették most a korábban átadott egyéb módszereket, én felhívnám a figyelmet az Egyensúly Holonja és az Aethos c. korábbi üzenetekre.
Tom Kenyon
©Tom Kenyon 2013. Minden jog fenntartva. másolhatod, eloszthatod ezt az üzenetet bármilyen médián, amennyiben nem változtatod meg, és feltünteted a szerzőt, feltünteted a teljes másolásvédelmi nyilatkozatokat és Tom webcímét: www.tomkenyon.com. A Listening rész meditációi személyes meghallgatásra készültek és Tom Kenyon írásos engedélye nélkül nem lehet másolni, vagy továbbadni. Nem szabad ezeket semmilyen webhelyen közreadni, vagy közösségi média oldalon közzétenni és nemzetközi szerzői jog védelme alatt állnak. Minden felvétel, amit nem a saját honlapomon (www.tomkenyon.com) találsz az engedélyem nélkül és így törvénytelenül kerültek oda.
Fordító: © Bagi Ákos www.lelekmod.hu 2013 Minden jog fenntartva. Másolhatod, meg- és eloszthatod ezt az üzenetet bármilyen médián, amennyiben nem változtatod meg, és feltünteted a szerzőt, feltünteted a teljes másolásvédelmi nyilatkozatokat és a fordító webcímét.
Csatornázta: Tom Kenyon
Magyar nyelvű fordítás: Bagi Ákos