2013. február 9., szombat

A NŐI szívinfarktus tünetei


Egy nővér szívinfarktussal kapcsolatos tapasztalata:
"Sürgősségi ápolónő vagyok és ez alábbiak a szívinfarktus legjobb leírása, amit valaha is hallottam/olvastam. Kérlek, hogy figyelmesen olvasd el és küldd tovább!
Nők szívinfarktusa
Én mindig is azt tapasztaltam, hogy a nőknél a szívinfarktus tünetei mások, mint a férfiaknál, de ez a legjobb leírása a tüneteknek.
Tudtad, hogy szívinfarktus esetén nőknél nagyon ritkán fordulnak elő olyan drámai tünetek, mint a férfiaknál? Olyan, mint a mellkasban hirtelen jelentkező szúró fájdalom, az erős izzadás, a nyomás a mellkasban, a hirtelen földre esés, ahogy a mozikban láttuk, ezek a férfiak jellemzői.
Az alábbiak a nőkre jellemző tünetek.
"Körülbelül 10:30-kor szívinfarktusom volt minden előzetes tünet nélkül.
Nem volt semmi előzetes trauma, ami jelezte volna, hogy mi következik be.
Kellemes meleg környezetben üldögéltem egy hideg estén, a cicámmal az ölemben, a barátom által küldött érdekes történetet olvasva, és éppen az járt az eszemben, hogy igen, ez az igazi élet, kellemes és meleg, ülni a puha karosszékben a lábaimat puffon pihentetve.
Egy perccel később szörnyű gyomorfájdalmat éreztem, olyat, mint amikor sietve bekapsz egy falat szendvicset és innod kell rá, mert úgy érzed, hogy egy golflabdát nyeltél le és ez nagyon lassan halad lefelé a nyelőcsöveden és ez nagyon kellemetlen. Úgy érzed, hogy nem kellett
volna lenyelni olyan gyorsan, tán jobban meg kellett volna rágni, és innod kell rá, hogy lemenjen a falat. Ezeket a tüneteket éltem át, csak ott volt a probléma, hogy nem ettem semmit öt óra óta.
Amikor ez az érzés alábbhagyott, akkor a gerincemen apró nyomó érzés szaladgált végig, felgyorsulva fel-alá, amikor elérte a szegycsontomat.
Ez a furcsa érzés feljött egészen az torkon át és az állkapcsomban kulminált.
AHA most már tudtam, hogy mi történik, mindannyian hallottunk vagy olvastunk róla, hogy az állkapocsban érzett fájdalom a szívinfarktus első tünete. Azt mondtam a macskámnak és magamnak "Édes Istenem azt hiszem, szívinfarktusom van!"
Leengedtem a lábtartót, a macskát kiengedtem az ölemből, próbáltam tenni egy lépést, de elestem. Azt gondoltam magamban, hogyha ez szívinfarktus, akkor nem kellene egy lépést sem tennem a telefonig sem, de ha nem teszem, akkor senki nem fogja tudni, hogy segítségre van szükségem, és lehet, hogy egy perc múlva már nem tudok megmozdulni sem. Így óvatosan felemelkedtem és lassan a szék karfájára támaszkodva átmentem a másik szobába és hívtam a
sürgősségi telefonszámot. Mondtam nekik, hogy úgy gondolom, hogy szívinfarktusom, ezt azért gondolom, mert egyre erősödik a nyomó fájdalom a szegycsontom alatt és kisugárzik az állkapcsomba. Nem voltam hisztérikus, sem ijedt csak közöltem a tényeket. Azt mondta a mentős, hogy azonnal küldi a rohamkocsit, és kérdezte, hogy a bejárati ajtó közel van-e hozzám, ha igen, akkor nyissam ki az ajtót, és feküdjek le a földre olyan helyre, ahol a mentősök azonnal meglátnak, ha bejönnek.
Én mindezt megtettem, kizártam az ajtót, lefeküdtem a földre, ezután elvesztettem az eszméletemet. Semmire nem emlékszem, hogy a mentősök bejöttek, megvizsgáltak, rátettek a hordágyra, hívták az ügyeletes kardiológiát, bár egy kicsit magamhoz tértem, amikor megérkeztünk a kardiológiára, az ápoló fölém hajolt és kérdezett valamit, valószínűleg azt, hogy vettem-e be valamilyen gyógyszert, de nem voltam képes felfogni a szavak értelmét, nemhogy válaszolni neki. Újra elaludtam, és nem ébredtem fel csak azután, amikor már a kardiológus megoperált (betették a stentet az aortámba)."
"Tudom, hogy úgy tűnik, hogy mindaz, amit elmondtam legkevesebb 20-30 percet vett igénybe, mielőtt a mentőket hívtam, pedig a valóságban ez mindössze talán 4-5 perc volt és a mentőállomás és a kórház csak néhány percre van tőlem, sőt a kardiológust már riasztották, tehát már várt a kórházban, hogy újraindítsa a szívemet, amely időközben leállt, és a stentet (értágító) behelyezze.
"Miért írtam le mindezt ilyen részletességgel? Azért, mert azt szeretném, ha mindenki megismerné azt, amit én első kézből tapasztaltam.
1) Legyél felkészülve, hogy valami nagyon furcsa megy végig a testedben, nem a szokásos, férfiakra jellemző tünetek, de valami megmagyarázhatatlan érzések történnek (ez mindaddig megmagyarázhatatlan volt, amíg a mellkasomba és az állkapcsomba fel nem ment a fájdalom). Állítólag sokkal több nő hal meg az első és egyben utolsó szívinfarktusában, mint férfi, mert a nők nem ismerik fel, hogy szívinfarktusuk van, és gyomorpanaszokra gondolnak, bevesznek valami savlekötő vagy gyomorrontás elleni gyógyszert és lefekszenek aludni, abban a reményben, hogy reggel jobban fogják magukat érezni, csakhogy ez nem történik meg. Kedves barátnőim a ti tüneteitek lehet, hogy nem ugyanazok lesznek, mint az enyémek, tehát én azt javaslom,
hogy mindig hívjátok az ügyeletet, ha bármi olyan kellemetlen érzést tapasztaltok, amit azelőtt sohasem éreztetek. Sokkal jobb, hogy esetleg feleslegesen jönnek ki, minthogy késő legyen.
2) Figyeljetek arra, hogy azt mondom, hívjátok a mentőket! És ha van rá lehetőséged, vegyél be egy aszpirint. Az idő nagyon fontos tényező. Soha ne próbálj kocsiba ülni és elvezetni az ügyeletre, mert saját magadra és másokra is veszélyt jelentesz.
Azt se hagyd, hogy pánikba esett férjed vigyen az ügyeletre, mert ahelyett, hogy az útra figyelne, azt nézi, hogy mi van veled.
Ne hívd az orvosodat, mert ő nem tudja, hol laksz, s ha mindez éjjel történik, úgysem éred el, napközben pedig az asszisztense úgyis azt fogja mondani, hogy hívjad a mentőket. Az orvosnak nincsenek a kocsijában azok az életmentő eszközök, amelyekre ilyenkor szükség van. A mentőknél van oxigén, amire neked azonnal szükséged van. Az orvosodat később tájékoztathatják az állapotodról.
3) Ne feltételezd azt, hogy amit érzel, az nem lehet szívinfarktus, hiszen jó a koleszterinszinted. A kutatások bizonyították, hogy a magas koleszterinszint nem okoz szívinfarktust (hacsak nem nagyon magas és magas vérnyomással is társul). A szívinfarktus oka a hosszan tartó stressz és a szervezetben zajló gyulladás, amely a halálos hormonokat úgy felerősíti a szervezetben, hogy a szívnél kulmináljanak.
Fájdalom az állkapocsban ébresztheti fel benned a gyanút!!!
Legyünk óvatosak és felkészültek. Minél többen tudunk a betegségről, annál nagyobb az esélyünk a túlélésre


Az erőspaprika jelentheti a fájdalmak végét?





Az erőspaprika jelentheti a fájdalmak végét?

Kutatások a kapszaicinről



A kapszaicint joggal nevezhetjük a növényi kivonatok egyik jolly jokerének: egy olyan hatóanyag, mely a fejfájástól a pszoriázisig sok betegségben használható. Csökkenti a fájdalmat, megelőzi a daganatokat és gyorsítja az anyagcserét. Mi kell még?
A kapszaicint, vagyis a paprikafélék erősségéért felelős vegyületet nemcsak ételeink pikánsabbá tételéhez alkalmazhatjuk, minden csípőssége ellenére nagyon jól használhatjuk a gyógyításban és az egészség megőrzésében. Bár elsőre irritálja a bőrt, ám huzamosabb használat esetén érzésteleníti a bekent felületet és ígyfájdalomcsillapító hatásai is vannak. A kapszaicin-tartalmú kenőcsök (természetesen megfelelő hígításban) jók a hátfájás, az ízületi gyulladás, a pszoriázis vagy a neuropátiás fájdalom kezelésére, sőt kapszaicines spray-t az orrba fecskendezve enyhíthetjük a migrénes fejfájás vagy az allergiás rhinitisz tüneteit. A kapszaicin előnyös tulajdonságai között szokás emlegetni, hogy fokozza az anyagcserét, a nagyobb nyál- és gyomornedvtermelés pedig felgyorsítja az elfogyasztott ételek lebontását is.

A kapszaicint, illetve az azt tartalmazó zöldségeket, fűszereket rengeteget tanulmányozták az elmúlt években. Ezen kutatási eredményekből gyűjtöttünk össze néhányat.

A kapszaicin azokra az idegvégződésekre hat, amelyek normál esetben a hőingert veszik fel, és tartósan érzéketlenné teszi őket. Ezen tulajdonságát vették alapul a kutatók ahhoz, hogy olyan gyógyszert kísérletezzenek ki, amely úgy csökkenti a fájdalomérzetet, hogy közben a szervezet egyéb biológiai funkcióit nem zavarja össze.Helyettesítheti például az epidurális érzéstelenítést, amelyet általában a szülő nőknél alkalmaznak, s amely zsibbadtságot, rosszabb esetben bénulást okozhat. A legtöbb ma használt érzéstelenítő az összes neuron működését blokkolja - ez nem okoz problémát például súlyos műtétek esetén, amikor kimondottan jó, ha az izmok ellazításával a gyógyszer megakadályozza a potenciálisan veszélyes akaratlan izommozgást. Akkor azonban már nehezíti az orvosok és a beteg helyzetét is, ha utóbbi eszméletén van a beavatkozás során, esetleg kimondottan együtt kellene működnie az orvossal. Ezen a kapszaicin-tartalmú fájdalomcsillapító segíthet.

Néhány éve már voltak olyan vizsgálatok, melyek állatkísérletek alapján azt jelezték, hogy a paprika égető hatóanyaga, a kapszaicin fokozza a zsírsejtek energiafelhasználását. A kísérleti állatok zsírszövetének elemzése arra utalt, hogy a kapszaicin átalakítja a sejtek összetételét és tulajdonságait. A változások hatására a fehér zsírsejtek mind jobban hasonlítanak a barna zsírsejtekre. A barna zsírsejtek aktiválásával a fehér zsírsejtekben lévő kalória úgy elégethető, mintha csupán üzemanyag volna. A szervezet így ezt az energiát használja fel és nem csak a cukor égetéséből nyert energiával él.

Amerikai tudósok állítása szerint a kapszaicin a szív- és érrendszeri betegségek ellen is hatékony - sőt akár a szívinfarktus okozta sejtkárosodást is megállíthatja, ha megfelelő módon használjuk. Egerek bőrébe masszírozvaa kapszaicin tartalmú krémek mintegy 85 százalékkal csökkentették a sejtpusztulást, így megvédve az állatok szervezetét a komolyabb károsodástól, illetve a haláltól. A kutatók szerint ennek hátterében a vegyület idegrendszerre gyakorolt hatása állhat - azaz, a kapszaicin jelen esetben hasonlóan működik, mint az akupunktúra.

A kapszaicin rákos sejtekre gyakorolt hatását is évek óta tanulmányozzák. A kutatások szerint a kapszaicinben található hatóanyagok kedvezőek a prosztata-, a tüdő-, az emlő- és a bőrrák kezelésében, lassítják a rákos sejtek növekedését, sőt bizonyos esetekben el is pusztítják azokat. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO felmérése is alátámasztja ezt az elképzelést: 
minél több csípős ételt, illetve chilipaprikát fogyasztanak egy országban, annál alacsonyabbak a daganatos betegségekkel összefüggő halálozások. A kapszaicin erős méregtelenítő és antioxidáns is egyben, azaz segíti a szervezetet, hogy megszabaduljon a karcinogén anyagoktól.
Bármennyire is meglepő, a csípős ételek nemhogy rosszat tesznek a gyomorbántalmaktól szenvedőknek, hanem kifejezetten elősegíthetik a gyógyulást. A kapszaicin ugyanis fokozza a gyomor nyálkahártyájának vérellátottságát, így segítve elő a gyógyulást.

Az egyszerű vagy a krónikus nátha ellen is hatékony lehet egy jó csípős leves vagy egy tál chilis bab: a kapszaicin irritálja a nyálkahártyát, segít megszabadulni az orrban lévő váladéktól és felszabadítja a légutakat is.

Kapcsolódó tartalmak



Reményik Sándor : Zászló a szélben

Reményik Sándor : Zászló a szélben

A játszi szél a szövetembe kap:
Ma zászló - holnap rongydarab,
Ma lobogok, ma fennen lengek még,
Ki tudja, holnap kinek kellenék?
Ma még talán jelentek valamit,
Hordom a Szent Szűz liliomait:
Egy fegyveráldó Szent Szűz Máriát
Úgy visznek zajló táborokon át.

A játszi szél a szövetembe kap:
Ma zászló - holnap rongydarab,
Ma lengek még a márványpalotákon,
Holnapra leszek emlék - mese - álom,
Ma jeligém még ezreket tipor,
Holnap: egy marék finom aranypor,
Hirdettem hadat, visszavonást, átkot,
Elfoszló selymem áldott, százszor áldott!

A játszi szél a szövetembe kap:
Ma zászló - holnap rongydarab,
Ma még hatalom - holnap talán semmi,
Milyen jó lesz a széltől megpihenni,
Elkopni, mint a fegyverek, a vágyak,
Eltűnni, mint akit sohase láttak,
Az eszmék, álmok, harcok, hiúságok
Sírján kacagni az egész világot!




AKI MAGYAR, VELÜNK TART!



Kedves Szövetséges!

Meghívlak febr. 10-én vasárnap délelőtt 9-órától a szegedi Román konzulátus elé (Kelemen utca) , ahol a magyar nemzet demonstrál a magyarság megvallásával és a székelyek melletti szolidaritás kimutatásával:

Honféltő szeretettel  hív a haza!

Olvasd el a csatolmányt is!

S aki magyar, velünk tart!


A Magyarok Szövetsége nevében: Dr.v. Bene Gábor





A zászlókitűzés miatti eljárások: Románia szégyene!

Vasárnap reggel 9 órakor a Magyarok Szövetsége meghív minden tisztalelkű magyar embert, hogy jelenjen meg Szegeden a Román Konzulátus előtt!  Székely zászlót viszünk a román konzulnak!

Személyes álláspontom az ügyben:
Én, de a Szövetség élenjárói is értetlenül állunk a „zászló cirkusz” előtt, hisz ősi jelképek használata természetes joguk a székelyeknek. S, az is természetes, hogy Magyarország szolidáris velük, amennyiben ezt a megkérdőjelezhetetlen jogot a román kormányzat, nem hagyja érvényesülni
A román külügyminiszter a diplomáciai szokásjog megsértésével vádolta meg szerdán Füzes Oszkárt, hazánk bukaresti nagykövetét.  Sőt, kilátásba is helyezte kiutasítását, ha nem tér vissza "megbízatása keretei közé". Mindezt azon túlméretezett országnak a mai politikai vezetése gerjeszti, mely 1920-ban jött létre az Antant és a mögötte álló erők jóvoltából. Márpedig a Trianoni Békediktátumnak az általuk is aláírt szövege alapján tiszteletben kellene tartani minden addigi, tehát a székelység autonómiáját is! Ám a román külpolitika nem az igazi hun-magyar nacionalizmust másolja, hanem a nyugati – etnikai alapú és türelmetlen – változatát tanulta meg a franciáktól.
A román állam e magatartásával, a székely autonómiatörekvéseket akarja eltakarni, s a zászlók kihelyezésének megakadályozásával, csak a közigazgatás átalakításának az említett Trianoni békediktátummal teljesen ellenkező tervéről próbálják elterelni a figyelmet. Az persze valószínű, hogy végső céljuk, megbontani, szétverni az évezredes múltú Székelyföld egységét, s a Magyar Királyság által számukra minden korszakban biztosított autonómiát a feledés homályába küldeni, hogy a nevetségesen hiteltelen dákó-román kontinuitás elméletükkel továbbra is kábíthassák Európát, s a világot.
Ha nincs ez a szerencsétlen közjáték, akkor fel sem vetném ezt a durva történelemhamisítást, mert tudom, hogy minden gondolkodásra képes románnak is fáj ez az alantas hazugságözön, az alaptalanul nagyzoló ősiségük állandó hangoztatása, s ennek világgá kürtölése és dicsérete. Az oláhok, vagy újabb nevükön románok nem voltak állandó lakosai sem a Partiumnak, sem Erdélynek – így a római Dachiának sem.
A római telepeseket és légiókat Kr. u. 270 körül kivonták, és az őket ott követő népek: a gótok, hunok, gepidák, avarok, bolgárok mind
elsöprődtek a népvándorlás sodrában, miközben - a dákó-román elmélet követői szerint – a románok "dákó- román" elei ugyanott: "barlangokban élve" megmaradtak. Valamire való történész ilyet nem állítana, mert az említett korszakból semmiféle idevágó tudományos és régészeti bizonyítékok nincsenek. Sem épületmaradványok, sem edénytöredékek, vagy dák harci eszközök maradványai, semmi! Sőt, még szemétdombok, vagy bármilyen más leletek sem, ami tanúsítaná a "dákó-román" tömegeknek a barlangokban folytatott állandó életét. Márpedig olyan nincs, hogy semmi ne maradjon fenn, csak a székely magyar korszak emlékei, vagy a manapság is épülő, hagymakupolás templomok, amelyek a románság vallásának a bizonyítékaiként tör előre a Kárpátok innenső oldalán. Igaz, ha „dákó-román” leleteket még nem talált senki, de a Tatárlakai leleteket már vagy kezdi a gőg román eredetűnek beállítani, vagy hallgat róla a régészet, mint a sír.
Pedig a szkíta-hun magyarság nem volt ilyen szőrösszívű a bojárok elől szökdöső oláh pásztorokhoz, mert nem akarta őket asszimilálni soha, sőt nem is nézte őket ellenségnek. Pedig volt a történelmünk során olyan időszak, amikor mindezt még elismerték, még maguk az erdélyi és partiumi románok értelmesebbjei is. Ők még tudták, hogy az első román nyelű biblia is magyar pénzből és kezdeményezésre készült, sőt az 1868-as XLIV. Törvénycikk – amely a „nemzetiség i(64)  egyenjogúsítás tárgyában hozatott” – egyértelműen atyailag bánik minden nemzetiséggel, így a románnal is. A népiségét nem érintette, teljes jogú állampolgárnak, sőt testvérnek tekintette, és semmiféle erőszakos tettet, vagy fondorlatot nem engedett ellenük. Most pedig nem elégszik meg a románság azzal az óriási és az eredeti Román Királyság területéhez képest európai fejlettségű területtel, amit egy kétségkívül hamis nemzetségi eszmére hivatkozva elcsatoltak az ősi magyar területekből?   Ennek azonban komoly következményei lesznek. Már nem először sértették meg a román hatóságok a Trianoni békeszerződésnek csúfolt diktátumot, valamint az 1947-es Párizsit. Pedig Trianon nemcsak nekünk magyaroknak, hanem a Szentkorona minden tagjának traumát okozott, s ebből egyszer fel kell épülnünk. Az elfogadható megoldást meg kell találni, s erre legkézenfekvőbbnek ma is a Szentkorona állameszme mutatkozik. S ha végre a nemzet fogalmát, az egészséges nacionalizmus mibenlétének alapos ismeretét visszaszerezné a román, a szerb, a szlovák, a horvát és a többi befogadott nép, akkor rá kellene döbbenniük, hogy Európa nem befogadott minket, hanem gyarmatosított! Pontosabban nem is Európa tette ezt velünk, hanem az a bankárkaszt, amely csak a világuralom megszerzésén tudja fejét törni, s amely a pénzmanipulátor szisztémájával és a mesterséges fogyasztói igények felkeltésével próbálja végképp eltörölni a nemzeteket és az etnikumok közötti határokat. Egyen Európát, egyen Ázsiát akar, s korlátlan hatalmat a magánpénz uralmának, a szervezett magán hatalommal bedarálni mindent. S addig, amíg erre az egyszerű, de nehezen felismerhető összeesküvés gyakorlatra nem ébrednek rá a népek – többek között a magyar és a román is – addig a Szent Korona Országainak egyesítése területileg és egyenlőre, még nem aktuális.
Sokan mondják, hogy a jelen jogsértéseit vigyük az európai közvélemény elé részletesen, s bizonyíthatóan. Csakhogy Európa magát sem tudja megvédeni az agymosás és a fogyasztói társadalom lelket sötétítő gyarmatosítása ellen! Hogyan lenne a jelen helyzetben képes, bennünket megvédeni? A szervezett magánpénz hatalmával szemben már, nem elég a politikusok felvilágosítása, akiknek nagy része nem is hajlandó észrevenni sem a magyarság, sem más népek megaláztatásait, mert behódoltak a monetáris diktatúrának, amely mára már nyíltan kijelenti, hogy felvásárolja Magyar- és Lengyelországot, de Romániát is!  A pártpolitikai osztályok tehát a szervezett magánpénz hatalmának a kiszolgálószemélyzetévé váltak Romániában éppúgy, mint Magyarországon. Ha ez nem nyitja fel a szemét ennek a két – régebben együttélésre képes nemzetnek –, akkor bizony továbbra is kijátszanak majd bennünket egymás ellen! A románok a legteljesebb beolvasztásunkat célozták meg, a magyarok pedig államszinten pátyolgatják a kisebbségeket, kötelezettség nélkül. Pedig a jogok és kötelezettségek egyensúlya lenne az az alapvetés, amit el kell és el lehet várni a Kárpát-medence minden népétől. A köznép pedig elégedetlenségét is a másik náción fogja levezetni, hisz ezt táplálták bele. Az valósan elfogadhatatlan, amit a román politikusok művelnek a Székely autonómiával kapcsolatosan. De nem is a használhatatlan nemzetközi normákra kellene hivatkoznunk, hanem arra az ősi alkotmányra, amely még a szkíta–hun birodalmak idejéből maradt ránk, s amely minden népet meghagyott a saját szokásrendjében, a saját kultúrájában. Ceausescu legalább nem hazudta azt, hogy szereti a székely-magyarokat, de ezek a mai románok már elfelejtették azokat az erdélyi és partiumi román képviselőket, akik a húszas/harmincas években kikérték maguknak a regátiaktól, hogy azok felszabadították őket. Mert – s ezt ott a román nemzetgyűlésben is elmondták – nem felszabadítás volt az, hanem a történelmi, gazdasági és kulturális fejlődésnek 100 évvel való visszaforgatása. Mindezt már kevesen érzik, mert nincs összehasonlítási alapjuk az akkori rendszerrel.. Ráadásul a radikális román sovinizmussal meg sem lehetne mindezt értetni csak akkor, ha megszűnne a képernyővarázs, s nyitott szemmel, gondolkodva érnék őket is oly csapások, amilyenek a magyarokat érték a XX. században,
Az autonómia lassan már nem lesz elég székelységnek, mert a román sovinizmus mindent meg akar szerezni. Semmit sem akar adni érte, de közben nem veszi észre, hogy rövidesen az önrendelkezési jogot fogja a mellének szegezni az őstelepes székely-magyarság. A kulturális kreatívok nagy és visszafoghatatlan világmozgalma már jelzi, hogy a valóság felismerésnek már nemsokára el kell jönnie. S akkor, fel kell majd újra mutatni a Szentkorona állameszmét, amely az egyetlen eszme, mely békességet és megértést, sőt harmóniát tud teremteni itt, a Kárpát-medencében. S akkor már a szomszéd államok sem fognak elkövetni a magyarsággal szemben jogsértéseket. Nem fogják megtenni, mert a világnak ezen a felén csak a magyarnak van meg az a képessége, hogy magához emelje a gátlástalan nemzetek által kirabolt és elűzött népeket. Magához emelje és a saját szabadságát is biztosító alkotmányosságának sáncai mögé emelje, hogy védekezni tudjon a monetáris diktatúra sátáni lelkületű gyarmatosítása ellen. Mert rövidesen felismeri a nagy többség, hogy védekezni kell, s egyetlen bevált formula van erre, s annak az ismerője a magyarság! Addig is higgadt, tárgyilagos fellépés: szolidaritás kell az igazsággal!

Szeged. 2013-02-09                            Dr. Bene Gábor