2012. május 15., kedd

A Szakrális Nő,- A női test, elme és lélek gyógyulásának vezérfonala


„Különleges, gyönyörű virág vagyok, gyógyító fű, szívvel, értelemmel, mellekkel, csípővel, és anyaméhvel! Eljövök megszentelt földi orvossággal, hogy meggyógyítsam önmagam.” - Queen Afua hercegnő 


Az anyaméh minden emberi élet kapuja. Amikor kultúránk tiszteli és értékeli a nőt, az anyát, akkor az anyaméh az erő, a kreativitás, a szépség eget s földet összekötő csatornájává válik – és öröm lesz úrrá a földön. De amikor a nő hangja nem kerül meghallgatásra, megválaszolatlan és elutasított marad, akkor a méh testi és tudati betegségek forrása lesz. A női méh kollektív állapota visszatükrözi földünk tudati állapotát. Amikor oly sok nő szenved daganatoktól, cisztáktól, frigiditástól, és erős menstruációs vérzéstől, vagy szexuális agressziót él át, akkor diszharmónia borítja el a világot. A női méh állapota közvetlenül visszatükrözi a női elmét, szellemet és tetteket.
Minden női érzelem tárháza a méh, összegyűjt minden érzést – jókat és rosszakat. Mostanra, a becsapott és tragikusan magukra hagyott nők helyzete révén a férfiak és a nők együttesen elérték a „negatív méh-energia” állapotát. Ez Magyarországon, nemzeti kihalásunk tendenciáit elemezve sokszorosan igaz.

A természetellenes élet, és az egészségtelen életmód állandósította a negatív méhenergiát, és ez válaszként táplálja az emberek problémáit a földdel, más emberekkel szemben, és a nők problémáit méhükkel szemben. A nő méhének állapota minden kapcsolatát visszatükrözi. Amikor a nő méhe egészséges, akkor élete ezt az egyensúlyt tükrözi vissza. Az a szeretet és törődés, amellyel a nő méhével bánik, visszatükrözi igazi emocionális, spirituális, fizikai és mentális egészségi állapotát. Sajnos, napjaink világában túl sok nő szenved valamilyen méh elváltozástól, mely betegségbe torkollik.

Ahogy a nők gyógyítják és átformálják méhüket, megváltoztathatják sorsukat, és földünk sorsát is. Itt az ideje, hogy a nők kezükbe vegyék az irányítást! Az életükkel (testi és szellemi életmódjukkal) kell megvédeniük méhüket, mert az minden emberi kreativitás szülőhelye.

Queen Afua hercegnő (etióp származású, napjainkban az Egyesült Államokban él) összegyűjtötte az ókori Etiópia és Egyiptom őstantrikus egészségtanát. A tanulmányt Szakrális Nő címmel jelentette meg (Mandala-Veda Kiadó, 2004), mely szinte azonnal világhírű lett, jelezve mekkora szükség van a megszentelt női test, elme és lélek gyógyításának gyakorlatára. Az ókori férfi minden öröme, gyarapodása és boldogsága asszonya volt. Az ókor szakrális világában a nő maga volt a szentség! Queen Afua hercegnő azonban bemutatja, mi történik ezzel a szakralitással napjainkban és azt is, hogy a társadalom boldogulása a nők testi-lelki egészségén, morális és tudati állapotán múlik.

A nők érzelmileg nyitottabb, sebezhetőbb lények, mint a férfiak, ezért Afua hercegnő könyvében megtanítja a nőknek, miként védhetik meg méhüket a külső és belső szenvedéstől, felhasználva a táplálkozást és a gyógynövénytant, a jógát vagy akár a hidroterápiát. Leleplezi a nőellenes társadalom romboló propaganda fogásait, melyek hatása alá kerülve a nők milliói állandósítanak káros szokásokat.

Minden sorsán elgondolkodó, azon változtatni akaró nő bizalommal fordulhat Afua hercegnő transzformáló Szakrális Nő elnevezésű módszeréhez, melynek lényege: „ha megtanuljuk megerősíteni női önmagunkat, akkor automatikusan, méhünket is teremtő, gyógyító erővel ruházzuk fel”.


http://www.mandala-veda.hu/main/isvara.php?from=publikacio&publikacio=pub_szakralis_no.php

kép

Queen Afua
Szakrális Nő

A női test, szellem és lélek
harmóniájának vezérfonala,
szakrális egyiptomi beavatásokon
és rítusokon keresztül.

Megjelent: 2004. június 18.

Ár: 3490 Ft.

   
“A méhem szent, és az életem is az.
A méhem a menny kapuja itt a földön,
és az életem is az.”
(Méh mantra, részlet a Szakrális Nő című könyvből)
Nagyon komoly tapasztalásokat szerezhetünk önmagunkról, ha elkezdjük végre értelmezni testünk üzeneteit, a lelkünk figyelmeztető szavát.
Sokféle női betegség létezik, s mindegyiknek az alapja, hogy valami a Férfi-Nő kapcsolatban megbillen, nincs egyensúly. Amikor egy nőnek az EGÉSZ-ség-e megbomlik, részekre szakad, elsősorban azt kell megnézni, hogy miért adott helyet a betegségnek? Mit hívott be önmagának, és miért? Ha komolyan elszánja magát, és utána ered saját magának, saját testének üzeneteit kezdi fürkészni, akkor ez biztos jele annak, hogy eddig nem élt tudatosan. Nem volt tudatos a nőiségére, anyaságára, a kapcsolataira, a partnereire.
Akit beengedünk a “méhünkig”, az szent számunkra. Ha nem az, akkor ott már kereshetjük a baj forrását.
A nő életében, ha a férfiakkal való kapcsolódási pontokon valami félresikerül, nem teljesedik be olyan módon, ahogyan azt ő szeretné, vagy helyesnek érzi, akár tudattalanul is,  az ide raktározódik, s minden ilyen apróságnak tűnő tétova érzésfoszlány, gondolat, tapasztalás felgyülemlik idővel.
Egyetlen nagyobb vagy több apró, kisebb kellemetlenség, probléma formáját ölti magára, amely kellő odafordulás, figyelem és tudatos gyógyítás hiányában akár jóvátehetetlen, visszafordíthatatlan folyamatokhoz is vezethet.
Van pl. Társad? Milyen a szexuális életed, ha van? Teljes benned az odaadás, az elfogadás? Boldogságodat leled a szerelemben, a szeretkezésben? Akaratodon kívül történnek dolgok a szexben veled? Nehezen nyílsz meg? Nem kívánod a társadat, mégis odaadod magadat neki? Tiszta szívvel szereted a társadat, akit beengedsz magadba, akinek megnyílsz? – ilyen kérdéseket kell feltennünk magunknak, ha gyógyulni szeretnénk, abból, ami már megtestesült számunkra megbetegedés formájában.
A Méh a Találkozási pont. A Kapu. Élet és Halál egyaránt megfér benne, szeretettel. Akkor van probléma, ha felborul az egyensúly…
Mindenkinek, aki a Méhével akar foglalkozni, annak el kell jutnia a
Férfi – Nő kapcsolathoz. Elsősorban önmagában, de konkrétan a nőknek az életükben fontos szerepet betöltő férfiakhoz, akiket a méhükig engedtek.
„Fájdalom Ideje
Tisztánlátás Ideje
Öröm Ideje
Figyelem Ideje –
Bennem a Figyelem
Bennem a Lélek
Bennem a Bizalom
Bennem a Szerelem.”
Ez a pár sor felidézi, amit egy nő a méhéről, szent, szakrális részéről érez, gondol, tapasztal.
Ez a hely a Születés misztériumát rejti magában. Itt változik az Üresség, a Mindenség formájává. Innen születik az Élet és a Halál, hiszen, ne feledjük, az a nő, aki az Élettel ajándékozza meg gyermekét, egyúttal a halállal is megajándékozza őt. Mindezt olyan Szerelemmel teszi, aminek titkát csak az Édesanyák ismerik.
Sok régi dal hordozza magában a Titkot, szép példája ez annak a fájdalomnak, amit minden Anya érez, s minden Gyermek érez, s minden Férfi is érez:
„Engem anyám megátkozott, mikor a világra hozott…”
Ebben a sorban benne van az üzenet, hogy tudom, mindannyian tudjuk, Édesanyánk Szerelme teljes irántunk. Ezt elfogadni, beengedni magunkba, tudatosnak lenni rá -  a Megvilágosodás csíráját is hordozza magában, egy lehetőség számunkra.
Tegyünk azért, hogy a Méhünk egy életen keresztül életet adó, EGÉSZSÉGes, Boldog, Teljes és Egész maradhasson, a mi és társunk örömére, hogy gyermekeink jövőjét hordozhassuk, s a férfiak életének értelmét jelenthessük.
Tudatosan őrizzük magunkban a Tudást, ápoljuk azt egy életen keresztül, és adjuk tovább gyógyító asszonyiságunkat leányainknak is, ahogyan azt anyáink is tették.
Ha pedig nem tették, valamiért, akkor fedezzük fel magunkban, s ne engedjük eltűnni végérvényesen.
 

Ősi hitünk,- Nagyboldogasszony üzenete





Magyar Leányok, Asszonyok, az Élet gyógyítóivá válhattok.
Mindaz a SZER-Elem, ami bennetek rejtőzik, egy olyan áldásos minőség, amely ritkán adatott meg a világ számára.
Minden tudás birtokosai vagytok, hisz lelketek legmélyén rejtőznek azon ősi kódok, amelyek az élet végtelen körforgásában mindig a segítségetekre voltak.
A NŐK, az ősi megtartó erejük által minden korban képesek voltak olyan cselekedetet végrehajtani, ami meghaladta az akkori korszellemet.
Ha befelé figyeltek és lelketekbe mélyedtek, százszorszép dolgokra leltek.
Megtaláljátok mindazt az elrejtett tudást, amely eredendően belétek lett gyökereztetve.
A MAGYAR névben hallatlan erő lakozik.
Hite által sziklákat képes elmozdítani az útból.
Magyar Leányok, Asszonyok,- mindez az ősi erő bennetek lakozik!
Ha visszamertek nyúlni és a múltat megidézni, csodálatos varázslatban lesz részetek. Ősi megtartó erőm által olyan kódokat adok át nektek, s nyitok fel bennetek,- amely által megtáltosodhattok.
Ha mélyen befelé figyeltek, ha kizárjátok a külvilágot,- s semmi másra nem figyeltek csak a bennetek élő Istenire,- akkor egy pont után kapuk nyílnak meg bennetek.
Ezek a kapuk mögött egy olyan világ rejtőzik, ami eddig zárva volt előttetek, amelyben a MAGhoz érkeztek.

S a bennetek lévő MAG üzen:- Jer velem! Vállald fel ÖNMAGAD, magyarságod, azt, AKI Vagy.
VAGYOK Aki VAGYOK,- Veled VAGYOK.
Együtt rezdülünk a szóra, mely különös értelmet jelent.
Napsugaraim, lelkemnek angyalai,- ne féljetek, bántódásotok nem eshet!
Veletek vagyok, óva vigyázom lépteiteket.
Hozzátok elő magatokból azt a Szent NŐI Minőséget mely lelketekbe van kódolva!
Megtartó erőtök által tartsátok össze a Családot, a Nemzetet!
Szívetekből hozzátok elő az ősi HON dicsőségét, tiszteljétek azt, akik vagytok.
Nyúljatok vissza az ősi technikákhoz, emeljétek át a jelenbe.
A NŐ a Család megtartó ereje,- Ő az, aki által a tűz nem alszik ki otthonaitokban.
Melegsége és szelídsége, de ha kell a tettereje lágy hálót sző körétek, amellyel egyre feljebb  és feljebb emel bennetek.
Kincseim,- hívjátok elő magatokból ezt az Ősi Szent NŐI Minőséget.

Nagyboldogasszonyként állok elétek, s viszlek vissza a múltba bennetek.
Csak kérjetek,- és emlékezzetek!
Hívjátok elő MAGotokból mindazt a csodát, azt a szépséget mely egykoron természetes volt. Merjetek,- Új Életre keljetek!
A múltat áthozva és megjelenítve a mostban, nyerjétek vissza erőtöket.
Csak kérjetek,- csak hívjatok!
Lelketekben ősi húrt pengetek, hisz Nagyboldogasszony vagyok, aki már Szűz Mária születése előtt is itt volt veletek.

Ősi lélek, ősi hangja zendül:

- Magyar Te árva, Te száműzött! 
Térj vissza hitedhez, elfeledett gyökereidhez!
Vess számot a múlttal, de újítsd meg magad a jelenben.
Formáld magad Nagyboldogasszony tiszteletére,- így lészen Országod újra dicső HON, nem pártoskodó.


Ősi Magyar ének zendül:
- Istenanya, Szent Anya, magyaroknak Asszonya, dicső múltnak otthon adója!Anyai palástoddal óvj bennünk, védelmezd lelkünk.
Dicső Anya, Szent Anya, magyar Honnak várományosa!
Áldj bennünk, állítsd helyére Igaz Hitünk, Őseinktől elrendelt szerepünk!
Istenanya, Szent Anya, Anyahita, magyar Lélek őrzője és megtartója!
Segíts emlékeznünk, ősi hitünk meglelnünk.
Magyaroknak Asszonya, a TRÓN várományosa,
Add vissza ősi hitünk és szerepünk!


Most pedig ébredjetek MAG Urak!
Legyetek tettre készek, hisz ősi remény bennetek éled!
Ne aludjatok, s várjátok a sült galambot!
Az idő szárnya szélsebesen halad,- s elérkezett mit most tehettek.
Ősi hittel, bátorsággal óvjátok a Nemzetet!
Ellent mondatok a csalárdságnak, a megbontó intrikáknak, családvesztő rendeleteknek!
Álljatok ki MAGotokért, megtartva Őseitek tiszteletét!
Anyahita minőségemben szóltam, Én, aki a jelenben is itt vagyok veletek.
2011. május 13.
Lejegyezte: Áhimré
Feketéné Lendvai Katalin

Út a harmonikus párkapcsolathoz





Ezt az egyetemes metafizikai törvényt nem szabad összetéveszteni a polaritás törvényével. Az utóbbi a világ kettős, duális természetét írja le, és bár a férfi-nő kettősségnek van ilyen duális-poláris jellege is, itt nem erről, hanem a nemek egységéről van szó.
A nemek törvénye egy olyan egységállapotot fejez ki, amely mindennek az alapja.
Azt a tudást rejti, hogy a két nem hogyan léphet egységbe egymással.
A metafizikai tudás szerint az ember eredetileg olyan lény, akiben a két nem egységesen van jelen - ezt az egységállapotot nevezik androgün állapotnak.
Később az ember kizuhant ebből az egységes, androgün állapotból, és lényét a különvált nemek világában éli meg, ahol állandóan szembekerül a nemek problematikájával.
Ez pedig azonos az egység problémájával, vagyis azzal, hogy miként tudjuk ismét megvalósítani az eredeti egységállapotot, amelyben a két nem kettősége harmonikus egységben oldódik fel. Innen ered minden tudatos és tudattalan törekvésünk, ami a nemiséggel kapcsolatos, hiszen feladatunkká vált, hogy az egységet helyreállítsuk.
Az egységállapotból való kiszakadásunk következménye, hogy alig akad egy-egy rövid időszakunk, amikor úgy érezzük, hogy önmagunkban teljesek, egészek, egységesek vagyunk. Tudattalanunk mélyén él az eredeti egységes létállapot emléke, a földi valóságban azonban vagy férfinak születünk, vagy nőnek.
A másik nem a szellemi-lelki finomság szintjén, szubtilisen marad a személyünkben.
A problémát az jelenti, hogy hiába van jelen bennünk mind a két nem - az egyik a konkrét testi valóságban, a másik szubtilisen - mert nem egységesen vannak jelen.
A kérdés az, hogy miként lehet az egységet létrehozni.
A nemek újraegyesítésének legfontosabb feltétele a helyes megkülönböztetés.
 Ahhoz, hogy egységbe tudjuk őket hozni, előbb pontosan tudni kell, hogy melyik az egyik, és melyik a másik. Minden emberben megvan mindkét nem, még akkor is, ha felbomlott egyensúlyban. A cél az, hogy az ember helyesen meg tudja különböztetni önmagában a nemeket az újraegyesítés érdekében. Természetesen ezt egyedül nem tudja megtenni, ezért van szükség párkapcsolatra, szexuális életre.
Ez a házasság, párkapcsolat, szexualitás elsődleges értelme, minden egyéb magyarázat csak másodlagos.
Spirituális szempontból fontos arra is figyelni, hogy párkapcsolataink harmóniája legyen az elsődleges a többi (rokoni, baráti, ismerősi, üzleti) kapcsolattal szemben, mert ha párkapcsolatunk nem harmonikus vagy hiányzik, a többi kapcsolatunk sem lehet kiegyensúlyozott.
 
Hamvas Béla az Androgünosz című művében azt írja a szexualitásról, hogy ennek egyetlen szerepe, célja, értelme abban áll, hogy a két nemet újraegyesítse. Arról mindenki tud, hogy a szexualitásnak milyen óriási hatalma van az ember fölött, ám azt kevesebben tudják, hogy miért. Amint arról már szó volt, eredeti létezésében az ember androgün lény, amelyben a nemek egységes állapotban vannak jelen. A létezésben bekövetkezett szakadás miatt a két nem egysége felbomlott, ám az androgünoszi eredetre való emlékezet mindenkiben él. Innen jön az erős vágy, hogy ezt az egységállapotot ismét megvalósítsa, helyreállítsa. Ez a szexualitás alapvető értelme, célja.
A szakadás, az egységbomlás az emberi létezés legmélyebb sebe. Ezért olyan mély erő a szexualitás, ezért van olyan nagy hatalma, és ezért tud sötét erőket idézni, ha valaki félreérti. Márpedig a szexualitást ösztönnek, merő élvezeti forrásnak értelmezni félreértést jelent.
 
Az embernek tehát elsősorban önmagában kell a két nemet ismét egységbe hoznia.
 Ezt egyedül nem tudja megvalósítani, ezért van szüksége a másik nemű párra. A harmonikus párkapcsolatban a két ember egyre többet megért és integrál mindkét nemből, egyre teljesebbek, egységesebbek lesznek.
Ha azonban félreértelmezzük a párkapcsolat lényegét, jön az, hogy a férfinak ez a szerepe, a nőnek meg amaz, egymás fejéhez vagdossuk a feladatokat, civakodunk és marakodunk, követelőzünk, felelősségre vonunk, bűntudatot keltünk.

A SZEREPOSZTÁSOK MINDIG KORSZAK-FÜGGŐEK, ÁM AZ EGYETEMES TÖRVÉNYEK BÁRMELY KORBAN UGYANÚGY ÉRVÉNYESEK. TEHÁT SOHA SEM PSZICHOLÓGIAI, SZOCIOLÓGIAI, VALLÁSOS SZEREPOSZTÁSOKON MÚLIK A NEMEK ÚJRAEGYESÍTÉSE, HANEM AZON, HOGY AZ EGYES EMBER MEGÉRTI-E A BENNE LÉVŐ NEMEKET, ÉS AZOKAT EGYSÉGBE TUDJA-E HOZNI ÉLETE, PÁRKAPCSOLATA, SZEXUALITÁSA SEGÍTSÉGÉVEL.
 
Az, hogy az asszonynak az a szerepe, hogy főzzön, mosson, takarítson, éppolyan buta szereposztás, mint az, hogy az emancipált nő hatalmas karriert épít. Keresheti a pénzt a férfi, keresheti a nő, kereshetik mind a ketten, a nemek egy emberben való egyesítése nem ezen múlik. Ha ezt mindketten tudják, és ennek megfelelően állnak a párkapcsolathoz, csakis akkor tudnak együttműködve és egymást áthatva fejlődni.
Nem arról van szó tehát, hogy ki uralkodik a házban.
Mindenki tanuljon meg először saját magán uralkodni. Ha ez sikerül, akkor már nem is fogja értelmét látni, hogy a másikon uralkodjon.
Mindenki csak addig és olyan mértékben akar a másikon uralkodni, amíg és amennyire saját magán nem képes. Ugyanakkor, amíg az egyik hatalmaskodik a másik fölött, addig a másik nem nyílik meg igazán a számára.
Az egyesülés csak a szabadság légkörében lehetséges.

Amíg a párkapcsolatban elnyomás van, az elnyomott ember, legyen az akár a férfi, akár a nő, az elnyomottsága által keltett gyűlöletet táplálja magában.
A kapcsolat így nem az egység és nem a szeretet felé halad, hanem a felbomlás felé, akárcsak a benne részvevők élete és személyisége.
Ha a párkapcsolatban résztvevő két ember nincs tisztában a párkapcsolat lényegével, akkor a kapcsolat csak arra jó, hogy mindkét ember szétesettebbé váljon. Ha tisztában vannak azzal, hogy miért is vannak együtt, akkor lehetőség nyílik arra, hogy együtt fejlődésnek induljanak, vagyis minél közelebb kerüljenek a nemek egységállapotához, az androgünoszi állapothoz.
A nemek törvényének ismerete feltételezi az élettársunk megbecsülését, egyéni szabadságának, individuális jellegének, spirituális programja különbözőségének a tiszteletben tartását.
Minden emberben van férfi és nő, van jang és jin, van cselekvő és szemlélő.
Ha azt mondom, hogy nő lévén én képviselem a szemlélőt, a nemcselekvőt, rossz kapcsolatra számíthatok, mert arra alapozok, hogy nekem nem kell tennem semmit a kapcsolatban, mindent a párom, a férfi kell, hogy megtegyen.
Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a férfiban is van cselekvő is, szemlélő is, akárcsak bennem. Nagyon fontos a tudatosítás, ami azt jelenti, hogy felismerjük életünk, lényünk legalapvetőbb valóságait, és ennek megfelelően kezdünk gondolkozni, beszélni és megnyilvánulni. A tudatosítás a legfontosabb feltétele annak, hogy hozzákezdjünk az egység megvalósításának.
Az egységélmény párkapcsolaton belül történő megvalósítása érdekében szükséges a szeretet, a hit, a közvetlenség, a meghittség, a gyengédség és a bizalom nyugalmat és biztonságérzetet adó gyakorlása, a másikkal szembeni bizalmas és őszinte megnyílás, amihez egy szintén őszintén kitárulkozni képes partnerre van szükség.
Csak így érhetjük el azt a kiegyenlített spirituális állapotot, amit Jézus így jellemzett:
"Amikor a kettőt eggyé teszitek, és a bensőt olyanná mint a külsőt, a külsőt, mint a bensőt, a fentit mint a lentit, s így a férfit, mint a nőt, egyetlen egységgé, hogy a férfi ne csak férfi és a nő ne csak nő legyen, (.) akkor mentek majd be a királyságba." (Apokrifek: Tamás Evangéliuma, 22.)

Forrás:
www.astronet.hu
- L. Zs.



Jótékonysági koncert a Veszprémi Megyei Kórház Gyermekosztályáért