2012. április 21., szombat

Valóban hiszek abban, hogy minden ima meghallgatásra talál, de olyan sokszor nem kaptam rájuk választ



Valóban hiszek abban, hogy minden ima meghallgatásra talál, de olyan sokszor nem kaptam rájuk választ. Imádkoztam azért, hogy egyik szerettem életben maradjon, mégis meghalt. Boldog házasságért imádkoztam, mégis elváltam. Miért nem kapok választ az imáimra?


Minden ima meghallgatásra talál, ez azt jelenti, hogy Isten és Mennyei teremtményei minden segélykiáltást meghallanak, és minden kérdést is, mely válaszra vár. És ezek azonnal megválaszolódnak. 
A válaszok vigaszként vagy útmutatásként, feladatként vagy információként egyaránt érkezhetnek, vagy oly módon, melyet te csodás isteni közbeavatkozásként értelmeznél.
A megválaszolt imák nem azt jelentik, hogy a vágyaid valóra válnak, hanem azt, hogy a rád és a helyzetre irányuló figyelem késleltetés nélkül a tiéd.
Tehát, az imádkozásnak rengeteg eleven és hasznos alkalmazása van. Biztosítja, hogy a láthatatlan birodalom nekilát annak, hogy a látható világban is megjelenjen az ima hatása, és ezáltal további áldásait előidézze. 
Minden teremténynek megvan ez a figyelemreméltó képessége, hogy áldást idézzen elő, csupán azáltal, hogy tudatában van a szeretetnek.
Mégis akkor, amikor az emberek kétségek és félelmek között hányódnak, áldásaink segíthetnek felülemelkedni a földi tudatszinten és a Mennyei felé emelkedni, ahol a gyógyítás végbemehet.
Tehát, amikor azt kérded, hogy gátolva vagy-e, vagy rosszul csináltál-e valamit, a válaszunk az, hogy az imádságot nem lehet elrontani. 
Akár pusztán csak elhadarsz egy imát ismételgetve, vagy őszintén kérsz vagy teszel fogadalmat, biztos lehetsz benne, hogy imáid hatásos fegyverek bármely szituációban!
Amikor úgy tűnik, hogy imáid nem hallgattatnak meg, akkor valószínűleg a félelmek és kétségek egyszerűen blokkolják a fény megértését a szituáción belül. Mert legtöbbször a vágyaid azért tűnnek úgy, mintha meghiúsulnának, mert hiányzik az az információ, mely segítene meglátnod azokat az áldásokat, melyek jelenlegi események feltárásából erednek. Mert az biztos, hogy több áldás akkor lehetséges, amikor szent gondolataid is hozzáadódnak ahhoz.
És mégis, arra kérünk, hogy bízz abban- függetlenül a fizikai végkifejlettől-, hogy az isteni szeretet spirituális kimenetele mindig biztosított!
A boldogságon és a szereteten kívül semmilyen más végkifejlet nem lehetséges. És még akkor is, amikor a szíved szomorú, az elméd pedig a biztonságérzet hiányával küzd, amikor magányos vagy, tudd, hogy mindig segítünk neked kibogozni ezeket a csomókat. Ne hagyd abba az imádkozást csak azért, mert úgy érzed, hogy mi nem foglalkozunk a hozzánk intézett imákkal! Te és a vágyaid végtelenül fontosak Istennek, de sok más tényező közrejátszik: az isteni időzítés, egy másik érintett ember, és a végkifejlett felett érzett nagyobb öröm azok között az okok között vannak, amiért úgy tűnik, hogy vágyaidat nem vették figyelembe.
Ha meg tudsz bízni abban, hogy Isten és az Ő kis segítői vigaszt, segítséget és biztosítékot tudnak adni, akkor kitárod majd a karjaidat, hogy elfogadd ezeket az ajándékokat. A kétkedés és önsajnálat összefonja karjaidat a mellkasod előtt, így képtelen leszel bármiből is részesülni.
Drágám, Mennyei szülőd a világot akarja neked adni!
Ne kergess semmit, hanem kérj inkább, és tárd ki a karod, hogy  kapni tudj.
Légy éber belső reakcióidat tekintve, melyek tettekre buzdítanak téged, mivel ezek a felismerések Isten hívó szavai, melyek arra szólítanak fel, hogy
tudj elfogadni. Isten  mindenható, ez igaz, de semmilyen mértékben sem blokkolja a boldogságodat, mint te magad! Nem más, mint saját boldogságodról alkotott értelmezésed az, amely megakadályoz téged.
Ezért amikor feltételekhez kötöd a boldogságot, akkor a jövő időbe teszed azt. Mennyivel jobban éreznéd magad, ha magadhoz engednéd a boldogságot az adott pillanatban?
Nem veszed észre azokat az ajándékokat, amelyekben ezután lesz részed?
És minél jobban elfogadod ezeket, annál intenzívebben fognak áramlani hozzád.
Ne félj a boldogságtól, Drágám. Isten tudatában nincs semmi, amely tesztelni akarna téged, vagy fájdalmat okozna, vagy megtörne téged.
Isten legnagyszerűbb alkotása vagy, és az Ő szemében mindenki máshoz hasonlóan nagyszerű vagy. Engedd meg, hogy a kezedbe adjuk az eszközöket,  melyekre szükséged van, így te is eláraszthatod ajándékaiddal a világot. És az adás végtelen körforgásában megtapasztalhatod az abból származó örömet, hogy földi angyal vagy.

részlet Dr. Doreen Virtue: Őrangyalod Üzenetei című könyvéből.