Ugrás a fő tartalomra

A születés méltóságáért

A születés méltóságáért - Ágiért 

Szívhang

Alulírott édesanyák és édesapák fölemeljük szavunkat a családok alapvető jogainak védelmében. 

Hisszük, hogy emberi létünk alapja az emberi méltóság, amely az élet első pillanatától kezdve sérthetetlen. 

Hisszük, hogy a jövő Magyarországa a születendő gyermek, akit a magyar nyelv nem véletlenül nevez áldásnak. Hisszük, hogy a gyermek valóban áldás, nem pedig teher. S hisszük azt is, hogy a gyermekszülés szentség, életünk kitüntetett fordulópontja, nem pedig leróható rutinfeladat. 

A szülés-születés biztonságát számunkra elsősorban annak tudata jelenti, hogy a Teremtő, vagy - más megfogalmazásban - a természet az anyákat alkalmassá tette és elegendő erővel látta el a kisbabák világra hozatalára. 

Gyermekeink felelős szaksegítség jelenlétében, osztatlan, személyre szabott figyelmével, lelki, fizikai és szakmai gondoskodásával, háborítatlanul tudtak a lehető legegészségesebben megszületni. 

Tudományos bizonyítékok támasztják alá, és magunk is ezt tapasztaltuk: a szülés-születés minősége nagyban befolyásolja a gyermek testi és lelki egészségét, a családi élet minőségét, a gyermekvállalási kedvet - s távolabbra tekintve: a nemzet boldogulását.
Mi, akik méltó körülmények között élhettük át gyermekünk világra jövetelének szent pillanatát, kimondhatjuk, hogy a szülés természetes, élettani folyamata egész életünket átformáló, az időben kibontakozó áldássá vált magunk és környezetünk számára.
Nem hordozunk magunkban szülésünk okozta testi sérüléseket és lelki terheket, legtöbbünk örömmel szült és szül újabb és újabb gyermeket, nevel nagy családot. 


Személyes történeteinkből megosztó, felkavaró társadalmi ügy lett, noha a családok sérthetetlen és elidegeníthetetlen joga, hogy gyermekeik születését szabadságban, méltóságban és teljes biztonságban élhessék át akár intézeten belül, akár intézeten kívül. Szeretnénk, ha ennek lehetősége megadatna nemcsak gyermekeinknek, de már kortárs szülőtársainknak is. 

Mi, akik a Szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, a Napvilág Születésházban vagy otthonunkban részesei lehettünk a háborítatlan szülés eseményének, ezt a gyermekszülésbe, gyermekvállalásba vetett bizalmat köszönhetjük dr. Geréb Ágnesnek és elkötelezett munkatársainak. 

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a magyar állam, annak felelős döntéshozói, hatóságai, igazságszolgáltatási szervei a születés méltóságának biztosításával védjék a magyar családokat, segítsék őket boldogabb gyermekvállaláshoz, juttassák a nemzetet több polgárhoz. 

Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a külföldön már meghonosodott bábai, háborítatlan szülészeti ellátási modell intézményi és otthoni keretek között is minél szélesebb körben elfogadottá váljon.

Elengedhetetlennek tartjuk e modell legkiválóbb és legtapasztaltabb, nemzetközileg is elismert hazai képviselője, dr. Geréb Ágnes szakmai és emberi rehabilitációját. 

Támogatom: http://www.szuleteshaz.hu/2012-alairas-Agiert/ Forrás:* www.nemzetihirhalo.hu ****

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Húzz egy kártyát

Ősi orvoslás: Csak nyomd meg a gombot és vége a fájdalomnak!

Yin Shun Jyutsu egy japán orvos, aki szerint az egyes ujjainkon lévő “gombok” megnyomásával elfelejthetjük a fájdalmakat, a lelki akadályokat és az álmatlanságot, valamint sok más dolgot.
Hüvelykujj
Ha ezt az ujjat masszírozzuk és megnyomjuk, a gyomor problémáktól, a hasi rosszullétektől, a szorongástól, a depressziótól és a fájdalmaktól is megszabadulhatunk.
Mutatóujj
Ha a húgyhólyaggal vagy a vesével vannak problémáink, akkor nyomjuk meg a mutatóujjunkat. Ez segít megszabadulni a görcsöktől, az emésztési gondoktól, a hátfájástól és a fáradtság is kiküszöbölhető vele.
Középső ujj
Ha az idegrendszereddel vagy a májaddal van gond, akkor pár másodpercen át nyomd jó erősen a középső ujjad. Ez a technika segíti még a szív- és érrendszeri betegségeket, megszabadít a stressztől, a menstruációs fájdalmaktól, a látási problémáktól és megszünteti a fejfájást is.
Gyűrűsujj
Az emésztőrendszerünket és a tüdőnket gyógyíthatjuk ennek az ujjnak a megnyomásával.
Kisujj
Ezen az ujjon lévő “gomb” megnyomásával v…

Sarlós Boldogasszony napja július 2.

Kedveseim!

Sarlós Boldogasszony napjával nagy változások következtek be a
természetben és az életünkben is. Égi Édesanyánk sarlója elvágja a régi
szálakat, kapcsolatokat, hogy újak jöhessenek életünkbe. Egy lehetőség
életünk megújítására az Ő segítségével és jóváhagyásával.
Ismerjétek meg e napnak a dolgait és Boldogasszony erejével kezdjetek
életetek megújításához az újító erők segítségével.
Fohászkodjatok az Égi Anyához. Minél többen fordulunk oda, kérésünk
annál foganatosabb.


Áldás havának 2. napja,
Sarlós Boldogasszony ünnepe


Boldogasszonyunk e napjának az elnevezése utal a régi sarlós aratásra, amikor a nők még sarlóval arattak. Nem véletlen, hogy Boldogasszonyunk jele a Holdsarló (a Hold a nőiesség). A hagyomány szerint a férfi aratott, az asszony pedig a nyomában járva sarlójával felnyalábolta a levágott gabonát, és kötözte a kévét. 

Kalotaszegen a férfi halott fejfájára ekevasat, az asszonyokéra orsót vagy sarlót festettek. A sarló megszentelt, mind fizikai síkon, mind szellemi síkon érte…