2012. április 13., péntek

Hogyan tudod tudatosan megtámogatni változásodat?



A felemelkedés folyamatában a 3D szén alapú testünk 5D szilícium alapú testté alakul. Ebben a folyamatban kiemelt szerepe van és lesz a kristályoknak is.
A kristályok információ és energiahordozók. Erős tudatosságuk támogatja az emberek személyes fejlődését. A kvarckristályok – azaz szilícium-dioxid kristályok[1] – egyik szerepe korunkban, hogy segítsék az emberi test átalakulását szén alapúról szilícium alapúra. A kvarckristály rezgése általában 12-szerese az ember rezgésszintjének, és 6-szorosára emeli annak a rezgését, aki a testén viseli azt.
A kristályok az alapot szimbolizálják (mint hogy már tudod, az 1D és a 2D világához tartoznak), s kiegyensúlyozzák a test energiáit.
A szén alapú test átalakulása szilícium alapúvá jelentős fizikai tünetekkel jár, pl. fokozott agyi kapacitás erős fejfájásokkal kísérve, váratlan fogyás, hízás, hátfájdalmak, a mellkas fájdalmai, bőrtünetek és a test méregtelenítésének minden tünete ide sorolható. Mindezek energetikai szinten zajlanak, hiszen a kristályosodás átvezet a Föld (3D) és a lélek (5D) síkja között.
Megváltozik az ételekhez való viszony is, a megszokott ételek émelygést, gyomorrontást okozhatnak.
Az elhízás klasszikus védekező tünet.
A kristályokat felhasználhatjuk ételeink védelmére is. Tegyük mellé őket 5-10 percre.
Lehetőség szerint kerüljük a mikrohullámú sütő használatát, amelynek erős sugárzása élettelenné teszi az ételt. Hasonló hatással vannak más elektromos berendezések is.
A konyhában fontos még, hogy üveg- és porcelánedényeket használjunk, mert a műanyag legyengíti és leszigeteli a kristályenergiákat.
 Mind a húsételek, mind a növényi alapú ételek tartalmaznak az ember számára ártalmas rezgéseket. Minden étel feltöltésére és méregtelenítésére fordítsunk figyelmet. Áldjuk meg saját hitrendszerünk alapján ételeinket és italainkat.
A rózsakvarc a leginkább megnyugtató, gyermekek számára is kedves kő. Ivóvízbe, tonik készítésére ajánlott a hegyikristály, rózsakvarc, szodalit és az ametiszt. Az ametiszt nagyon magas rezgése ideges tüneteket okozhat.
Célszerű, ha az ember saját maga szerzi be az általa használt kristályt. Az a kő, amely rezonál az egyén rezgésével, vonzza leendő tulajdonosát. A gyermekek a legjobb példa erre. Belső intuíciójukból mindig azt a kristályt (vagy Bach-esszenciát, Indigó esszenciát vagy Kristály Fény esszenciát) választják, amelyikre adott pillanatban szükségük van.
Ha ajándékba vásárolunk köveket, „szelídeket” vegyünk, amelyek minden ember számára vonzóak, pl. a szívvel, szeretettel analóg rózsakvarc, ill. a hegyikristály, amelyek a teret is harmonizálják.
A kristályok sejtszintű gyógyítók.
Az alkalmazott kristály áldása a megfelelő tisztítás mellett élvezhető igazán. Mivel a kristályok fel is veszik és le is adják az információkat, gyakori tisztítást igényelnek. Ez lehet folyó víz, tengeri sós víz vagy tengeri só önmagában. A tisztítás ideje minimum 4 óra, ideális esetben 24 óra. Kerüljük a műanyag edény vagy tálca használatát. Földbe is áshatjuk, amikor is visszanyerik erejüket és feltöltődnek. A kristályokat a Nap is feltölti, megtisztítja. Kivétel ez alól az ametiszt, a holdkő és a lapis lazuli, ezek a kövek a napon sérülnek, a Hold fényénél töltődnek föl.
A kristályok használata mellett fontos, hogy lelki szinten oldjuk fel korlátozó energiamintáinkat, hogy helyet teremtsünk az új energiáknak.
A test szén alapúról szilícium alapúra történő változása intenzív folyamat, amely idővel egyre könnyebbé válik. Az érzékek kiélesednek, a látás, a hallás, végül a test minden reakciója ezt az érzékenységet mutatja.
A félelem oldásával és a terhek letételével ez a folyamat megállíthatatlanul zajlik tovább, a kristályok egyre emelik a rezgésszintet. A test sűrűsége a rezgésszint emelkedése folytán megváltozik, könnyű, rugalmas lesz.
A kristályosodás folyamata napjainkban jelentősen felgyorsult. Ehhez a folyamathoz táplálkozásunkkal is nagyban hozzájárulhatunk. A tudomány is foglalkozik újabban a szilícium fontosságával az emberi szervezettel kapcsolatban. Eddig főként az ipar használta ki a szilícium előnyeit, információtároló képességét, pl. a számítástechnika területén, ahol egészen apró kristályban tárolnak óriási mennyiségű adatot.
A szilícium a földön előforduló második leggyakoribb elem. Minden sejt létéhez nélkülözhetetlen, a sejtfal alkotóeleme. Az általunk ismert szilícium-dioxid, pl. a hegyikristály, stabil kristályszerkezet.
A növényvilágban található és az emberi szervezet számára hasznosítható formája az amorf szilícium-dioxid. Ez a szilícium-dioxid nem keményíti, hanem rendkívül rugalmassá és könnyűvé teszi a test szöveteit.
A táplálékok szilícium tartalmát illetően induljunk a piramis alapjától a csúcs felé haladva. Az alapon található élelmiszerekben kevés szilícium van, míg a csúcson sok. A legismertebb és leghétköznapibb forrás a paradicsom, uborka, burgonya, fokhagyma, kukorica, ananász, kapor, torma, mandarin, zöldbab, mazsola, amelyeknek a szilícium tartalma már említésre méltó.
A következő lépcsőfok a cékla, a spenót, búzakorpa és a rizs (teljes), amely már kétszer annyi szilíciumot tartalmaz. Gyerekeknél megfigyelhető a fokozott céklafogyasztás, hiszen alapvető szükségletüket elégíti ki. A spenóttal és céklával említhetjük egy lapon a banánt is. (Azonban a banán fogyasztását célszerű korlátozni magas káliumtartalma miatt. Túlzott fogyasztása felborítja a szervezet ionháztartásának egyensúlyát.)

Nagyon nagy lépés a piramis csúcsa felé az árpa és a köles. A köles szilíciumtartalma közel 30-szorosa az eddig felsorolt élelmiszereknek. Elkészítéséhez számos recept érhető el akár az interneten is.
A csúcson magasan a zab áll. A zabkorpa az, amelynek szilícium tartalma 100-szorosa pl. a cékla szilícium tartalmának. Elkészítése kevésbé változatos, ám egyszerű.
Ehhez nem árt tudni, hogy a szilícium felszívódását két tényező segíti.
Az egyik a C-vitamin, amely a gyümölcslé+gyümölcs+zabkorpa kombinációban, ill. a kalcium, amely a forralt tej-vagy kefir-zabkorpa összeállításban fejti ki hatását. A napi zabkorpa fogyasztás nagymértékű változást eredményez. A test láthatóan rugalmassá, erőssé, könnyűvé válik.
A mezei zsurló a növényvilág legmagasabb szilícium tartalmú tagja, 18% a kovasav-szilícium tartalma. Növénnyé alakult kristálynak is nevezik. A rend és a szerkezet megtestesítője.
A kovasav, amely szilícium tartalmú szervetlen sav, ad némi pluszt az ételeinkben bevitt szilíciumhoz képest. A szervezet ellenálló képességét növeli, a bőr szerkezetét nagymértékben javítja, regenerálja, erősíti a hajat, körmöt és a narancsbőr ellenszere. A csontszerkezetet, a porcokat, a kötőszövetet erősíti. A köszvény, reuma, gyulladások, TBC, hörghurut, vese és hólyagbetegségek, ödémák, epe és májbetegségek gyógyító növénye. Vérzéscsillapító. Alapvető a kollagén termelődéshez és újjáépíti a sejtmembránt.
Használata figyelmet követel. Két fontos dologra mindenképpen figyelni kell. A beszűkült veseműködéssel élő betegek és a súlyos szívbetegek kis mennyiségben fogyaszthatják. Növekedésben lévő csontok esetén túlzott bevitele okozhat deformitásokat.
Egészséges ember szervezetéből a többletet a vese kiválasztja.
További, szilíciumot tartalmazó gyógynövények: aloé, fehérmályva, citromfű, gingkó, hibiszkusz, ginzeng, csalán és orvosi zsálya, amelynek fogyasztása daganatos betegségek esetén különösen ajánlott.
Amikor az életmódunkat a szilícium alapú táplálkozás felé fordítjuk, tartsuk be a fokozatosság elvét. A húsmentes táplálkozást folytatók kétségtelen előnyben vannak, hiszen a hús ehhez az életformához nem járul hozzá, de vegyük figyelembe az egyéni alkati adottságokat, igényeket. Az igazi kihívás nem a hús, hanem a mesterséges adalékanyagok, mérgek, savak elhagyása az étrendből.
A tiszta víz szerepe ebben a táplálkozási formában domináns. A gyógyteák mellett még egyszer annyi tiszta víz fogyasztása szükséges. A szervezet napi igénye 2,5 – 3,5 l körül van.
A víz méltatlanul alulértékelt eleme életünknek. Az emberi test 70-75%-a víz, amely kristálytulajdonságokkal bír. Információhordozó, programozható közeg.
Ez a kristálytulajdonságú anyag alkotja testünk nagyobb részét, közvetíti sejtszintig érzelmeink, félelmeink energiáját is. Ez a tényező az, amelynek ismeretében a betegségek jelentős része megelőzhető lenne.
A japán tudós, Masaru Emoto[2] lefényképezte a vízkristályokat különböző hatásokra reagálva.
A víz központi szerkezete hatszög alakú, amely köré kristályforma rendeződik az adott információ minőségétől függően.
A félelem, az agresszió és főként a közöny által okozott hatások a vízmolakula teljes szerkezetét roncsolják, még alapjai sem maradnak épen. A szeretet, hála, együttérzés és más magas rezgésű szavak, érzelmek gyönyörű kristályszerkezetet mutatnak. Mindez utat mutat, hogyan bánjunk testünkkel és azzal a vízzel, amelyet nagy mennyiségben fogad be nap, mint nap.
Amit még érdemes beszerezni azok a Schüssler sók. Igazából mindegyikre szükség lenne egy sorozat erejéig. A Schüssler féle biokémiai sók minden élő szervezetben megtalálhatók, nélkülözhetetlenek, és alapfeltételei az egészségnek. 12 fő sóvegyületet ismerünk, amelynek mennyisége, aránya a sejteken belül és kívül meghatározza a szervezetünk felépítését, működését. Ha az egyensúly felborul, különböző tünetek, betegség-állapotok alakulnak ki.
Ezek az ásványi sók természetes módon, táplálkozással nem vihetők be a szervezetbe, mert méretüknél fogva a sejtek membránján nem jutnak át. Így csak a vér és szövetközti nedv raktárai pótlódnak, sejten belül a hiányállapot megmarad. A hiányállapotoknak jellegzetes tünetei vannak, szerkezeti és működésbeli elváltozásokat okoznak. Ezek a jelek könnyen felismerhetők, diagnosztizálhatók, például az arcról.
Azonban sorozat 11. eleme a SILICEA, kovasav-siliciumot tartalmaz, tehát azt mindenképpen érdemes beszedni egy kúrát és időnként megismételni.
Mi a Siliceát és a C-vitamin port interneten a http://engelpharma.de oldalról szoktuk megrendelni. 



[1] Szilicium-dioxidot tartalmazó kvarckristályok (a teljesség igénye nélkül): achát, ametiszt, citrin, fakvarc, füstkvarc, hegyikristály, kalcedon, krizopráz, mohaachát, moldavit, opál, rózsakvarc és a tigrisszem.
[2] Érdekes könyv Masaru Emoto könyve, mely Japánban végzett csodálatos munkáját mutatja be.
Címe: "The Messages of Water", magyarul: A víz üzenetei
[3] Forrás: kristalyprogram.blogspot.com/2009/02/kri...ilicium-szerepe.html


Forrás:  Ébredés Háza Spirituális Közösség
www.omniverzum.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése