2018. november 30., péntek

Kiss Balázs Kunó - Decemberi energiák


December eleje
A Chiron kisbolygó kivételesen sokat lesz érintett ebben a hónapban. Most igen kardinális helyzetben áll, hiszen a Holdcsomópontokkal került inspirációs kapcsolatba. Ezáltal sok olyan tapasztalás vár ránk, ami a chironi fájdalmakkal van átitatva. Emlékeztetőül: e fájdalmaknál az önszeretet hiánya áll a központban. Amikor bántanak vagy megbántottak, az mind-mind az önszeretet hiányáról tanúskodik. Ezért e hónapban – és főleg ma – fokozottan figyelj arra, hogy mikor érzed magad szeretettelennek, s mikor vágysz mások figyelmére. A Holdcsomópont által most régi, eltemetett sérülések kerülnek a fénybe. Érdemes hát nem menekülnöd tovább, és szembenézni a saját gyengeségeiddel.
* * *
A Mars eléri a Neptunuszt, a spiritualitás égitestét, a Minden Egy jelölőjét. Tehát az eddig alacsony szinten működő Mars-erők benned is, és a világban is látszólag erőtlenné válnak. Ez sok területen olyan élményt hozhat az életedbe, hogy valamire nem vagy képes, mások kényük-kedvük szerint játszanak veled, mintha az élet legyőzött volna téged. De ez csak az ego kemény tanítása, leckéje. Arra tanít téged, hogy változtasd át az ütközni vágyó erőidet olyan erővé, ami magasabb rendszerbe emel! Tehát amivel eddig védekeztél és támadtál, azzal most inkább az egységre törekedj! Ehhez bizony túl kell tudnod lépni a fájdalmaidon, félelmeiden. Például, nem szükséges tovább az igazadért küzdened, nem kell elkerülnöd a tudatlanság látszatát, vagy megvédened az álláspontodat tűzön-vízen át. A Mars–Neptunusz együttállása elhozza neked azt a lehetőséget, hogy képes legyél túllépni az elkülönültségen. Megélheted azt, hogy már nem számít, ha esetleg lenéznek, és már nem is akarsz ezért jobbnak és többnek mutatkozni. Képes vagy túllépni ÖNMAGADON, képes vagy túllépni a fájdalmakon és a félelmeken! Ez egy nagyon nagy áldás, mert ugyan ennek megélése totális megsemmisülést hoz, másrészt viszont hatalmas emelkedést jelent egy olyan valóságba, ahol az erők egymásért és egymást segítve, támogatva léteznek.
 * * *
December első felében aktiválásra kerülő Uránusz lényege most a dimenzióváltás. Ez az erő feszíti, tágítja, lebontja a korlátokat és az idejétmúlt szellemiség falait – ezáltal nyit egy magasabb és tágasabb valóság felé. A szabadság szimbóluma, amelyet korunk civilizációja szabadosságként értelmezett. Az emberiség egy gigantikus börtön falain belül hiszi szabadnak magát, hiszen szabadon játszhat a börtönőrök által bedobott játékokkal. Újabb és újabb kütyük, információk, ingerek (Uránusz) vonják el a figyelmét, és ragasztják bele a szabadnak hitt játékba, ami a falakon belül már óriási méreteket öltött. Az emberek azt hiszik, hogy a szabad akarat szülöttei, és ennek jegyében bármit bármikor megtehetnek. Olyan szépre vannak ezek a falak festve, hogy fel sem merül bennük, hogy a börtönfalakon túl is létezik egy világ. Valójában Te is ebben a hatalmas börtönben élsz, a szabadság illúziójában. Fontos, hogy valódi módon tapasztalhasd meg a szabadságot: önmagadban találd meg életed válaszaid ahelyett, hogy a külvilágtól várnád, hogy megadja neked a boldogságot és a szabadságot.
December közepe
A régi sebek felnyílnak, a méreg kiömlik, és láthatóvá válik, mi emésztett téged belülről. S ahogy látható lesz, a világ tükrében is felfedezheted ezt, mert embertársaid és életeseményeid is megjelenítik számodra. Így legyél ma (és a napokban) különösen nyitott a problémákra, mert ezekben felfedezheted a SAJÁT sérüléseidet. Ma megérthetsz valamit abból, milyen energiák hajtottak eddig az életben, miért is mentél bele negatívnak tűnő élettapasztalatokba, miért választottad látszólag a szenvedést, amikor benned élt a vágy a tiszta és fényes létre. Ezt természetesen rejtetten, a dolgok mögött elbújva találod meg. Nem fog senki odajönni hozzád, hogy „ó, már látom, hogy csak a benned lévő önbizalomhiány miatt kezdtél el uralkodni!”. Ezt neked kell felfedezned! Az ilyen és ehhez hasonló dolgokra figyelj nagyon oda, mert amikor kibukik valami, ami feszültséget jelent számodra, általa megértheted, hogy miért van benned ez az energia, és milyen régi seb munkálkodott az érzelmi-szellemi részedben, ami most gyógyulni vágyik.
* * *
Ezekben a napokban aktivizálódik a Mars és a Plútó szextil kapcsolata, ami a belső tüzes erőidet szimbolizálja, és most ezen erők aktív működtetésének jön el az ideje. Képes vagy átalakítani azokat a törekvéseidet, amelyeket eddig arra használtál, hogy önmagadat másokhoz képest kiemeld. Amikor mások ellen törtél, hogy bebizonyíts valamit magadnak vagy a világnak, akkor azzal valójában mindig elvettél egy kis darabot önmagadtól. A belső harcosod akkor működik magas szinten, ha önmagadat akarod legyőzni. Ha sok benned az agresszió vagy a düh (vagy ezek elfojtásai, azaz erőtlennek, irányíthatónak és kiszolgáltatottnak érzed magad), akkor az annak a szimbóluma, hogy nem működteted ezeket az erőket magas szinten. Magaddal foglalkozz hát, ne másokhoz képes mutasd meg erődet és teremtésedet! Csakis önmagadat akard túlnőni!

December második fele
A Mars–Szaturnusz kvintil az a csoda, ami arra inspirál, hogy megtaláld magadban azt a kis esszenciát, amivel képes leszel a továbblépésre, a mankó elengedésére. Az előző havi feszítő energiák már csak nagyon finom és gyengéd módon fognak megjelenni, áldást hozva az életedre. Ennek bevezetője a mai kvintil kapcsolat, az öt elem kvintesszenciája. A mágusok, boszorkányok azért tudnak „varázsolni”, mert a látszatvilág illúziójának millió és millió képén már régen túlléptek. Nem tölti ki elméjüket a rengeteg vetített kép, balgaság, félelem, elvárás, hanem tiszta az elméjük. A megvilágosodottak elméje is ilyen. Ha Te is képes vagy ezt megélni, akkor a mai nap egy kiváló alkalom arra, hogy életedet ezek alapján átalakítsd. Egy apró mozzanat is hegyeket mozgat meg.

December vége
Érdemes lehatolnod önmagad legsötétebb zugaiba is – azaz egy mély, belső meditáció segítségével felszínre hozni azt, ami belül láthatatlan. Próbáld intuitív módon megérezni, hogy mire is van szükséged. Még az is könnyen lehet, hogy belső félelmeid nem fogják engedni, hogy előrehaladj az önismeret csodálatos útján. Sőt, a világ is tükrözhet félelmet feléd, ezzel szinte teljesen ledermesztve téged. Nézz szembe a világból érkező félelemmel! Tehát ha találkozol egy hírrel vagy bármilyen információval, ami aggasztó számodra, akkor tudatosan foglalkozz vele! A félelem célja tulajdonképpen az, hogy tehetetlennek érezd magad. Hogy azt érezd, nem tudsz cselekedni, és egyszerűbb leblokkolnod magad. A félelem abból fakad, hogy azt hiszed, van valami rajtad kívül, amire nem tudsz hatni. Lépj hát túl a félelmeken! „De hogyan?” – kérdezed. Egyszerű: csak csináld! Ne gondolkozz, mert a félelem az elmében lakozik. Ne agyalj, ne elemezz, ne gondolkozz!
* * *
A Mars együtt áll a Chironnal. A Chiron a Teremtőtől való elszakítottság miatt a magadban hordozott ősfájdalom szimbóluma. Személyes vonatkozásban azt mutatja, hogyan, milyen módon próbálod ezt a sebzettséget önmagadban meggyógyítani: annak fájdalmát, hogy nem vagy egész. Ebből a nézőpontból a Mars üzenetei új értelmet nyernek. Ez az együttállás ugyanis hatalmas erővel fogja a sebeidet felszakítani. Felbukkanhat az önutálat, a depresszió, az erőtlenség, vagy esetleg, mint egy győztes hadvezér, a kíméletlenségeddel próbálhatod bizonyítani rátermettségedet. Ám mindezek mögött egy sérült és törékeny ego áll, aki csak bizonyítani akarja magának és másoknak, hogy ő értékes. Felejtsd ezt el: merd megélni a saját teljességedet! Ebbe beletartozik az is, hogy gyenge vagy, ügyetlen vagy! Merj lehatolni a fájdalmad mélyére, merd onnan előhívni belső, teremtő erőidet! Sokszor a fájdalmakon és félelmeken át vezet az út a valódi erőd megtalálásához. A Tűz (Mars) ereje abban fog segíteni, hogy a sebeidet végleg kiégesd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése