2017. március 9., csütörtök

Neale Donald Walsch - Az Üzenet






Közeledik az idő,amikor Isten felfoghatatlan szeretete és az emberiségnek szánt adománya teljes egészében feltárul,és része lesz mindenki életének.
Ez elkerülhetetlen.Egyszerűen csak idő kérdése"
Nos, körülbelül ezer szóban itt van minden, AMIT AZ EMBERISÉGNEK TUDNIA KELL AHHOZ, HOGY OLYAN ÉLETET ÉLHESSEN, AMILYET SZERETNE , és amilyet több ezer éves próbálkozás után sem sikerült elérnie.
Terjeszd ezeket az Üzeneteket a saját környezetedben:
1. Mindannyian EGYEK vagyunk. Minden dolog Egy és Ugyanaz. Csak Egyetlen Dolog van, és minden további dolog annak az Egynek a része. Ez azt jelenti, hogy te is Isteni vagy. Nem a tested vagy, nem az elméd, és nem a lelked. Ennek a háromnak az egyedülálló keveréke vagy, s ez alkotja Teljességedet. Az Isteni természet egyedi megtestesülése vagy, Isten földi megvalósulása.
2. Mindenből van elegendő. Szükségtelen versenyezni is, nemhogy harcolni a természeti erőforrásokért. Mindössze annyi a dolgunk, hogy megosszuk őket egymással.
3. Nincs semmi, amit tenned kell. Sok mindent meg fogsz tenni, de nem
szükséges, hogy megtedd. Isten nem akar semmit, nincs szüksége semmire, nem követel, és nem parancsol.
4. Isten mindig és mindenkihez szól. A kérdés ezért nem az, hogy kihez szól Isten, hanem hogy ki hallgatja meg.
5. Az életnek három fő alapelve van: 
Működőképesség, 
Alkalmazkodóképesség és
Fenntarthatóság.
6. Nincs olyan, hogy Jó vagy Rossz, csak az van, Ami Működik és Ami Nem Működik, attól függően, mit akarsz tenni.
7. Spirituális értelemben nincsenek áldozatok és nincsenek gonosztevők, még akkor sem, ha az emberi értelem számára úgy tűnik, hogy vannak. Mivel Isteni vagy, minden, ami történik, végső soron a hasznodra van.
8. Soha nincs senki, aki helytelenül cselekedne, hiszen mindenki a saját mintájának megfelelően cselekszik.
9. Nincs pokol, és nem létezik örök kárhozat sem.
10. Halál nem létezik. Amit „halálnak” hívunk, az mind-össze új azonosságunk megtalálása.
11. Nincs Tér, és nincsen Idő sem, csak az Itt és Most létezik.
12. Szeretet minden, ami van.
13. Te alkotod meg a saját valóságodat, a Teremtés Három Eszközével: a
Gondolattal, a Szóval és a Tettel.
14. Az életednek nincs köze hozzád. Azokhoz van köze, akiknek az életével, és ahogyan kapcsolatba kerültél.
15. Életed célja, hogy a legcsodásabb látomásodnak megfelelően, az általad elképzelhető legnagyszerűbb változatban teremtsd újra azt, Aki Vagy.
16. Abban a pillanatban, ahogy kijelentesz valamit, az ellenkezője megjelenik a térben. Az Ellentétek Törvénye teremti meg azt az összefüggésrendszert, amelyben megtapasztalhatod, amit ki akarsz fejezni.
17. Nincs olyasmi, hogy Abszolút Igazság. Minden igazság szubjektív. Ezen belül az Igazmondásnak Öt Szintje van: 
Mondj igazat magadnak magadról;
Mondd el az igazságodat magadnak a másikról; 
Mondd el a magadról szóló igazságodat a másiknak; 
Mondd el a másikról szóló igazságodat a másiknak; 
Mondd el az igazságodat mindenkinek mindenről.
18. Az emberiség illúziók között él. Az Emberiség Tíz Illúziója: 
a Szükséglet Létezik,
a Kudarc Létezik,
az Elkülönülés Létezik,
az Elégtelenség Létezik,
a Követelmény Létezik,
az Ítélkezés Létezik,
a Kárhozat Létezik,
a Feltételesség Létezik,
a Felsőbbrendűség Létezik 
és a Tudatlanság Létezik.
Ezeket az illúziókat arra találták ki, hogy az ember fejlődését szolgálják, de meg kell tanulnunk használni őket.
19. A Holisztikus Élet Három Fő Pillére az
Őszinteség, a Tudatosság és a Felelősségvállalás.
Élj ezek szerint az elvek szerint, és az önvád eltűnik az életedből.
20. Az élet a Legyél-Tegyél-Birtokolj paradigmán belül működik. Sok ember ezt épp ellenkezőleg képzeli el, vagyis hogy birtokolnia kell ahhoz, hogy olyan dolgokat
tehessen, amitől olyan lesz , amilyen szeretne lenni. A folyamat megfordítása a leggyorsabb út ahhoz, hogy úgy érezd, irányítod az életed.
21. A Tudatosságnak Három Szintje van:
Remény, Hit és Tudás.
A spiritualitás csúcsa a harmadik szinten élni.
22. Öt tévhit létezik Istennel kapcsolatban, amely válságot, erőszakot, gyilkosságot és háborút szül. 
Az első az a gondolat, hogy Istennek szüksége van valamire. 
A második, hogy az Isten nem tudja megszerezni azt, amire szüksége van. 
A harmadik, hogy Isten elhagyott, mert nem adtad meg Neki, amire szüksége van. 
A negyedik gondolat az, hogy Isten annyira akarja ezt a valamit tőled, hogy még azután is elvárja, hogy megadd Neki, miután elhagyott 
Az ötödik pedig, hogy Isten el fog pusztítani , ha nem teljesíted a követeléseit.
23. Öt tévhit létezik az Életről, amely válságot, erőszakot, gyilkosságot és háborút szül. 
Az első, hogy az emberek elkülönültek egymástól. 
A második, hogy nincs elegendő abból, ami az emberi lényeket boldoggá teszi. 
A harmadik: ahhoz, hogy megszerezzék azokat a dolgokat, amelyekből nincs elegendő, az emberi lényeknek versengeniük kell egymással. 
A negyedik az az elképzelés, hogy néhány emberi lény jobb, mint a többi. 
Az ötödik az a gondolat, hogy a tévhitek okozta komoly nézeteltérések megfelelő rendezési módja, ha az emberek megölik egymást.
24. Úgy véled, hogy más emberek terrorizálnak, pedig az az igazság, hogy saját meggyőződéseid teszik. Önképed, és az, ahogy a világot megtapasztalod, drámaian megváltozik, ha elfogadod a Békéhez vezető Öt Lépést:
• Engedd meg magadnak a beismerést, hogy az Istenről és az Életről alkotott korábbi hiedelmeid már nem működőképesek. 
• Vizsgáld meg annak a lehetőségét, hogy van, amit nem értesz teljesen Istennel és az Élettel kapcsolatban, holott ezek pontos megértése teljesen megváltoztatna mindent. 
• Jelentsd ki, hogy készen állsz Isten és az Élet most megszülető új értelmezéseinek befogadására, melyek új életet hozhatnak erre a bolygóra. 
• Legyen bátorságod elemezni ezeket az új értelmezéseket, és ha összhangban állnak belső igazságérzeteddel és tudásoddal, tedd őket hited részévé. 
• Éld úgy az életed, hogy ezzel kifejezd, és ne megtagadd legmélyebb hitedet.
25. Legyen egy Új Evangélium a Földön élő valamennyi ember számára: „Mind egyek vagyunk. A mi utunk nem a jobbik út, a mi utunk csupán egy másik út.”
Az Üzenetek körülbelül ezer szót tesznek ki. Ha mindnyájan elfogadjuk ezt az ezer szót, és ezek szerint cselekszünk, egyetlen nemzedék alatt megváltoztathatjuk a világot.
Neale Donald Walsch - Az Üzenet 


A negatív érzelmektől a betegségig




 Nem véletlenül kerül ide ez az írás ,talán a legkárosabb méregről amit fizikai úton nem képesek az emberek eltávolítani  magukból ,talán ez is az egyik magyarázat arra hogy hiába a nagy testi méregtelenítés hónapokon át ha a lelket nem kezelik ...

Mérgező érzelmek


A negatív érzelmektől a betegségig

Minden érzést gondolatok előznek meg. Ha kellemes, pozitív gondolataink vannak, az érzéseink is kellemesek lesznek. Szeretet, öröm tölt el bennünket - azonban fordítva is igaz: legyenek kellemetlen, negatív gondolataink, és úrrá lesz rajtunk a félelem, a düh.
Az érzelmek az úgynevezett limbikus rendszerben képződnek az agyunkban. Pozitív érzéseink hatására az izmaink elernyednek, a szívverésünk, légzésünk lelassul, a vérnyomásunk alacsonyabb lesz, sejtjeink oxigénfogyasztása csökken, és az immunrendszerünk is fellélegzik.
A negatív érzelmi állapotot ellenben az agy fenyegetésnek értelmezi. A vegetatív idegrendszer ilyenkor mozgósítja az egész szervezetet. Ez a krónikus stresszhatás számos betegség okozója.


Kémcsőbe zárt harag

Elmer Gates professzor a washingtoni egyetem pszichológiai laboratóriumában érdekes biokémiai kísérleteket folytatott. Kimutatta, hogy az emberi szervezetben lelki hatások, érzelmek következtében mérgek termelődnek.
A professzor a következő kísérletet végezte el: cseppfolyós levegő elpárologtatásával -271 Celsius-fokra hűtött le kémcsöveket, s aztán különböző lelkiállapotban lévő egyének leheltek az üvegcsövekbe. Pár perc után az egészséges és normális lelkiállapotú ember kilégzésének párája színtelen cseppek formájában csapódott le a lehűtött üvegcső falára. De ha a kísérleti alany erős haragot érzett abban az időpontban, a lecsapódó folyadék nem színtelen, hanem barna színű lett, bánat esetén szürke, lelkiismeret-furdaláskor pedig rózsaszín.
A csapadéknak természetesen nemcsak a színe, hanem a kémiai összetétele is más és más volt.
A kísérletek folyamán Gates professzornak lassanként elegendő ilyen anyag állt rendelkezésére ahhoz, hogy tengeri malacokkal végezhessen kísérleteket. Amikor a barna anyagot beoltotta a kísérleti állatba, az eleinte rendkívül ingerlékeny lett, majd valóságos dührohamot kapott, fogaival nekiesett a ketrec falának. Gates többször megismételte a kísérleteit, és az eredmények reprodukálhatók voltak. Annak az embernek a leheletéből kiválasztott méreg, akiben erős gyűlölet tombolt, a kísérleti állatokat nyomban megölte.
A professzor megállapította, hogy tíz percig tartó erős gyűlölet elegendő mérget tartalmaz ahhoz, hogy azzal több személyt el lehessen pusztítani. Ez a méreg egyike a legerősebbeknek, amelyet a tudomány ismer.


A gyűlölet salakja

Az ember szervezete felszívja az érzelmek, gondolatok hatására képződő mérget, és így önmagát mérgezi meg vele. Ezek a mérgek éppúgy, mint a hormonok, már a legparányibb mennyiségben is igen hatásosak, és salakként gyülemlenek fel a szervezetben. Valahányszor haragszunk vagy gyűlölködünk, a szervezetünk mérget választ ki. Ezt a mérget kétségtelenül az ellenségnek szánjuk. Azonban az ember ilyenkor önmaga esik áldozatul, ha nem korlátozza rosszindulatú érzéseit.
Érdekes dr. Vasant Lad közlése, mely szerint az elfojtott mohóság, birtoklási vágy a szívre és a lépre is hatással lehet, az elfojtott félelem és szorongás a veseműködésre, de megváltoztathatja a vastagbél flóráját is. Ennek eredményeképpen a has a képződő gázoktól felfúvódik és fájdalmat okoz (ezt a fájdalmat össze lehet téveszteni a szív- és májbántalmakkal). Az elfojtott érzelmek az immunrendszerre is hatnak, és ez allergiás reakciókhoz vezethet (por-, virágpor-, ételallergia stb.). Gates professzor kísérleteiből az is kiderült - s megállapítását már sokan igazolták -, hogy a jó hangulat a szervezet számára rendkívül hasznos kémiai anyagokat állít elő, például endorfinokat, amelyek morfinszerű, fájdalomcsillapító vegyületek.
"..amint a szemet a fej nélkül, és a fejet a test nélkül nem szabad gyógyítani próbálni, éppen úgy a testet sem a lélek nélkül...
"..minden, a rossz is meg a jó is a lélekből árad ki a testre és az egész emberre, és onnan ömlik szét, mint a fejből a szemre.…”  “SZÓKRATÉSZ KHARMIDÉSZHEZ”

Forrás:forum.2esely.hu/gnm/index.php