2016. február 1., hétfő

Februári energiák - Hatalmas hullámok

Február első felében elképesztő konstellációk fognak kialakulni, amiket nehéz lesz egyben és összességében értelmezni. Úgy képzeld el, mintha általában a legtöbb napon egy kvartett szólna: hegedű, cselló, zongora és egy énekhang szép összhangzata egy könnyen emészthető, kellemes (vagy éppen mélabús) zenét játszik. Ám most februárban egy Wagner-darabhoz hasonlatos hatalmas opera szólal meg, ahol az egyes hangszereket nehéz kihallani, viszont az egész valami elképesztő csodát hoz létre. Éppen ezért, bár megpróbálom a részleteit elemezni, nem fogjuk tudni az egészet megvilágítani, hogy pontosan mi is történik. Ám az egyes építőelemek megvilágítása segíthet neked az egészben megtalálni a számodra értelmezhető lényeget, ami az életedben nagy világosságot fog hozni.

Február három különböző helyen tartok előadást, a részletekért kattints a www.csillagmag.hu oldalra

Februári energiák:
A Lilith sok égitesttel kerül most kvadrátba. Ez sok mindent meghatároz február első hetére. Vedd észre, hogy mennyiben lett mostanában nehezebben élhető az életed, mennyiben vagy feszültebb, milyen problémáid vannak. Február végére sok megoldás vár rád, ám ehhez keresztül kell menned bizonyos folyamatokon. Ennek egyik legfontosabb lépése a Lilith-erőid felkutatása. Ez megmutatja, hogy hol élünk játszmákkal az életünkben, hol nem a saját erőinkből akarunk táplálkozni, hol és hogyan nem vagyunk egészek, és miért „szívjuk el” úgymond másoktól az energiát. Itt minden olyan szóbeli vagy ki nem mondott játszmáról beszélhetünk, amikor is valamiben fájdalmat akarsz okozni a másiknak, akár egy nyakatekert módon. Például, ha csöndben duzzogsz, hogy a másik főjön a levében, akkor azzal pont neki teremtesz olyan környezetet, ahol Te figyelem- vagy más energiákat „szívsz” el a másiktól. Itt az idő MINDEN játszmád feltárására, és kioltására.
* * *
El tudod képzelni (amennyiben nő vagy), hogy teljes tisztelettel és szeretettel tudj minden Férfira tekinteni? Most? Sok táboromban tapasztaltam azt, hogy bár a felszínen férfi és nő látszólag békében él, ám ugyanakkor elképesztően hatalmas, félig tudatos, de főleg tudattalan ellenállás van jelen a legtöbb nőben a férfiak iránt. Ezt az elvonulásokon egy-egy gyakorlattal igen célzottan fel lehet tárni. Engem döbbentett meg a legjobban, hogy mivel is találkoztam. Nos, a napokban ezzel kapcsolatos energiákkal találkozhatsz. Amennyiben női testben lakozol, akkor nagyon fontos megfigyelned magadon, hogy hogyan is viszonyulsz az ellentétes nemhez. Ha van benned bármilyen negatív tapasztalat vagy gondolat, akkor itt az idő most az oldásra. Ezen a hétvégén érdemes ezzel foglalkoznod. Csak beszéld ki magadból, tárd fel, de persze el is mehetsz szakemberhez vagy valamilyen csoportterápiára ez ügyben. Megéri. S ha férfi vagy, akkor figyeld meg, hogy mennyire tudod megbecsülni, befogadni a gyengéd erőket, az együttérzés erejét, s tisztelsz mindent, ami látszólag gyengébb nálad.
* * *
Ha le akarnám írni az aktív konstellációkat, akkor a napi egy-kettő helyett a hónap közepén 10-15 aktív fényszögről kellene beszélnem! Erre utaltam február legelején, hogy ez az, ami szinte kifejthetetlen részleteiben. Nagy felismerések ideje van, illetve inkább azt mondanám, hogy hatalmas a potenciál arra, hogy felismerj valamit: ám ezt nem biztos, hogy Te megteszed, illetve, hogy az emberiség megteszi. Egy kapu nyílik ki, most lehetőség van arra, hogy olyan módon nyilvánulj meg Te (vagy úgy általában az emberek), ahogyan még sohasem. Tehát e hétvégén mindenképpen szánj időt arra, hogy végiggondolod, mihez milyen most a viszonyod. Mi az, ami zavar a barátaiddal kapcsolatban? A szüleiddel? A médiában olvasott hírekkel? Miről mi a véleményed? Nos, bármi is legyen, engedd el, és lásd meg azt, hogy miben lehetsz más!
* * *
A Mars–Chiron trigon alakzat lett aktív 9-én- A mai üzenet lényege, hogy ezeknek az ősi, eredendő fájdalmaknak és sebeknek a begyógyítását a tűz formáló erejével tudod megtenni (trigon = tűz, Mars = tűz). A tűz tisztít, átalakít és emel: tehát a fájdalmakon, elszakítottságon való túllépésnek van itt NAGYON komolyan az ideje! Chiron kentaurt már születése pillanatában eltaszította nimfa édesanyja, ő már eredendően egy elszakítottságba született. Ez Chiron ősfájdalma, amit a mitológiája is sugall nekünk, és amit maga a kisbolygó is szimbolizál számunkra: földi megszületésünk pillanatában azonnal a Forrástól való elszakítottságot éljük át! Ha összerakjuk e képet, kialakul az az üzenet, hogy bizony most HATALMAS LENDÜLETTEL lépünk ki az ősi elszakítottságból itt a Földön. 
„Chiron a benned hordozott ősfájdalom szimbóluma, a Teremtőtől való elszakítottság üzenete, és annak, hogy hogyan, milyen módon próbálod ezt a sebet begyógyítani. Azt, hogy nem vagy egész! Alacsony szinten a világra vetíti ki az Ember a fájdalmát, ezért érdemes most felismerned, megnézned, hogy hol tapasztalod a világ gonoszságát. Milyen területen érzed azt, hogy mások, a világ bizonyos elemei téged bántanak, ellened vannak. Nagyon fontos meglátnod a napokban, hogy ez egy tükör!”
* * *
A Hited mindenen átsegít. Érezd, amint átalakulnak azok az erők, amelyeket eddig arra használtál, hogy másokon keresztülvidd az akaratodat. Már nem kell AKARNOD, nem kell követelőznöd, legyőznöd senkit ahhoz, hogy elérd a célodat. Hihetetlen módon pont azokkal az emberekkel és pont úgy találkozol, ahogyan nektek együtt, közösen tökéletes. Itt már nincs szükség az akaratnak, az erőnek egy régi, több ezer éves módon történő használatára. Egyszerűen elindítod a teremtésed a Hited és Bölcsességed alapján, és figyeled, ahogy a mag szárba szökik, rügyek pattannak ki és válnak gyümölccsé. Tüzes energiák vannak jelen, valamint sok levegő – ami ezt a tüzet táplálja. Érdemes ezt a két elemet ma (és a napokban) megmozgatnod: mozogj sokat, lélegezz sokat, a transzlégzés is kiváló eredményeket hozhat ezen időszak alatt. Menj ki a természetbe, ez segíteni fog az energiák átalakításában, levezetésében. Keresd, hogyan tudsz ezekben a napokban kimozdulni a megszokott helyedről. Figyeld, hogy merre visz az intuíciód, és ott mit kell csinálnod!
* * *
Ahogyan említettem, a hónap második felében nagyon sok kvintil – mágikus – fényszög alakul ki az égen, amiben bár nincs varázslat, mégis az elmével nehezen felfogható és racionalizálható történéseket jelent. Ma a Merkúr és annak magasabb oktávja, az Uránusz kerülnek ilyen fényszögkapcsolatba. Támogató szellemi energiák vannak jelen, s ez nagyban segítheti a megértést és a dolgokra való újfafajta rátekintést. Ma érdemes tehát beszélgetned, odafigyelned mindenre, értelmezned magad, de mindezt az egón túl. Érdemes a napokban olvasni, tanulni, új impulzusokat gyűjteni! Az előző napokon olvasottak tükrében áldás kíséri most a szellemi kutakodást, mert felvillanásszerű felismerésekre tehetünk szert, szinte bármikor. 
A Merkúr–Uránusz–Szaturnusz háromszöge nagy szellemi átalakító erőket üzen a hónap végére. Talán nem is gondolnád, de ha komolyan, mélyen elmerülsz, hatalmas Beavatást adhatsz magadnak. Az „elme” és az „információ” végletes átalakuláson megy keresztül, azaz minden benned lévő, a világról kialakult kép szintén meghalhat – hogy más formában újjászülethessen. Figyelj ma (és a napokban) oda, hogy milyen gondolataid nem működnek, azaz nem hoznak haladást (itt szeretném emlékezetedbe idézni a tegnap írtakat). S ne feledd, a Fehér Világáthidaló hullámvarázs is éppen azt üzeni, hogy kilépünk a régi programokból – jelen esetben egy nagyon komoly régi gondolkodásmódból. A vízöntő jegyében járó Merkúr is a formabontó gondolkodásra buzdít! Légy laza, könnyed, változásra kész! 
Most (február végén) csúcsosodik ki a totális összeolvadás és eggyé válás. Ugorj fejest a mindenségbe, légy készen rá, hogy találkozz a teljességeddel! Merj összeolvadni önmagaddal! Általában az ember tart bizonyos tulajdonságaitól, fél bizonyos aspektusaitól. Az összeolvadás azt jelenti, hogy nem félsz, hanem fejest ugrasz a teljességedbe. A gyakorlati szinten azt nézd meg, mi az, amit nagyon nem szeretnél, hogy megtörténjen az életedben, mi az a személyiségjegyed, amely ha átvenné az irányítást feletted, akkor az életed „rosszra” fordulna. Gyógyulj és gyógyíts: a hét második fele tökéletes idő spirituális szertartásokra, gyógyító tevékenységekre. 

Sok szeretettel,
Kunó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése