2015. november 24., kedd

Minden, ami van







"Ébredni – ez az egyetlen megoldásunk. Világok omlanak össze, egyre látványosabban reng a föld mindannyiunk lába alatt. Mégis azt mondom: nincs semmi baj…Tudod, mi történik? Csak illúzióink törnek szilánkokra, véresre sebezve szűkölő, élni, uralkodni vágyó egónkat. “

"Egyikünket sem kímélnek az energetikai változások”– mondja a pesszimista, de sokkal bölcsebb az, aki így fogja fel: “ jó, hogy végre szembe kell néznem gyengeségeimmel, és a gyógyulásom, a jóllétem érdekében fel kell vállalnom végre az Élet Pozitivitását, a Szeretetet”. Feszült vagy? Lehangolt? Életunt? Depressziós? Minden kiesik a kezedből – legfőképpen mindennapjaid gyeplője? Felkavaró gondolatok, egyre erősödő félelmek, izzasztó rémálmok gyötörnek? Kétségbeesett kirohanásokkal reagálsz a legjelentéktelenebb kérdésekre is, miközben magányod perceiben a halálfélelemtől csorog a könnyed?
Idegenként tapasztalsz olyanokat, akiket korábban barátként ünnepeltél?
 Fullaszt, amit idáig csináltál, és azt érzed, azonnal változtatnod kell?
Legyen így! Mert igen, a kulcs ez: VÁLTOZTATNOD KELL. Felismerni, mi az, ami nem működik az életedben, és helyette új lehetőségeket generálni, amelyek a Szívedből szólnak. Fel kell szabadítanod magad, ami nem azt jelenti, hogy fityiszt mutatsz a világnak, hanem hogy befelé hallgatózva megérted: miért is vagy itt igazán… A válasz annyiféle, ahány ember van a bolygón, ám minden megoldás hátterében egyetlen energia áll: a Szeretet. 

A félelmek kényszerzubbonyának ledobása magunkról, és az IGEN kimondása arra, ami hiteles Utunk, Küldetésünk.Mit tehetnél? Felejtsd el a hibáztatást, a neheztelést, a bűntudatot – rendezd torzan megszakadt, vagy épp érzelmi terhektől súlyos kapcsolataidat. Tanulj meg arra figyelni, hogy a belső hangod mit üzen: az ő útmutatásai azok, amelyekben bízhatsz, amelyeket vakon követhetsz – hitelesek és egyértelműek, ha megtisztítod az érzékelésedet. Hogyan? Meditációval, nagy, mély csöndekkel, a Természetben való elvonulásokkal… Nagy szükségünk van az egyedüllétre, a gondolatmentes jelenlétre – ez a legfőbb gyógyító erő számunkra. A csönd olyan, akár a varázsseprű: kitakarítja elménkből a sötét, negatív gondolatokat, amelyek szétmarcangolják eredendően adott isteni harmóniánkat.Mert mi más lehetne a depresszió, a félelem, a harag, a gyűlölet és a többi kínzó érzelem és állapot oka, ha nem egy megizmosodott gondolatáram, amelynek mi adtunk létjogosultságot, amikor eldöntöttük: szenvedni akarunk, a szeretet művészetének gyakorlása helyett? Óriási a felelősségünk – akkora, hogy gyógyulni is csak mi magunk tudunk. A külvilág ezernyi benyomása inspirálhat ugyan, de a nagy lépés megtétele a miénk.Miért jelentkeznek tömegesen napjainkban ezek az összeomlások? Miért érnek véget egyik pillanatról a másikra öröknek hitt szövetségek, szerelmek – miért szed bennünket darabjainkra mindaz, amiről azt hittük: elfogadható része az életünknek?
Mert a nagy energetikai átalakulásban, amelyről úton-útfélen beszélnek a változásra nyitottabbak, csak az Igazság maradhat fenn – minden más elporlik a Mulandóság örvényében…Ki vagy Te, és mi a feladatod a Világban? Hallgass, figyelj és tudni fogod… Addig pedig takaríts odabent és idekint – legyőzhetetlen, megingathatatlan szorgalommal… Hogy amikor felkészültél rá – befogadhasd a Boldogságot, amely mindig is a Tiéd volt, és megélések szintjén is az lehetett volna – ha felismered…"
(Cs. Szabó Virág)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése