2015. szeptember 22., kedd

Hit és Félelmek próbája

2015. szept. 17



A hit, a világnézet és a félelmek próbája zajlik most. S hogyan? Egy példát használnék ehhez: ha kapsz egy hétköznapi használati tárgyat, amelynek épségéről, stabilitásáról és funkcionalitásáról szeretnél meggyőződni, mit tennél vele? Valószínűleg megnyomkodnád, megpiszkálnád, kipróbálnád a gyenge pontjait, hogy lásd, túlélné-e a megpróbáltatásokat.
Tulajdonképpen ez a  nyomkodás történik az emberben élő jupiteri szimbólumokkal – hiszen ez az égitest áll most középpontban és feszült helyzetben.  Nagyon sokan akkor fordulnak a vallás felé, amikor valamilyen személyes katasztrófa történik vagy folyamatos negatív élethelyzet áll fenn. Akinek jól mennek a dolgai, nem szokása a saját lelkivilágát kutatni, hiszen elégedett önmagával és a világban zajló történésekkel. Akiben viszont megjelenik egy mély önreflexió, önkéntelenül is kutatni kezdi a látható mögötti világot.
Kialakulnak világképek, vallási nézetek, a newage-es hozzáállások, spirituális törvények, amelyek a mindennapi életen túl kínálnak megoldásokat, s csak kevesen képesek a munkahelyre vagy a családba, a hétköznapokba is száz százalékban átültetni ezeket.
Pedig most erre van szükség: a hited, illetve az, ahogyan a világot látod valamint a spirituális elképzeléseid mennyire működnek a gyakorlatbanMennyire BÍZOL VALÓJÁBAN a láthatatlan világban például, a „felsőbb énedben”, istenben vagy bármiben? Van Benned félelem?
Nem részleteztem ugyanis, hogy a Jupiter mivel áll szemben, s az pedig a Neptunusz, amihez a spiritualitás és a vallásosság is tartozik, ugyanakkor a tudattalan félelmek is. Ezen kívül mindenféle illúziók, amelyek lehetnek rózsaszínbe csomagolt angyalos-csillámporos-tündéres fantazmagóriák vagy a legsötétebb rémálmok is.
Az életről alkotott elképzeléseid és a téged öntudatlanul működtető álmok és félelmek ütköznek: tényleg tudod-e a spiritualitásodat működtetni MINDEN körülmény közepette? Mert sokan hajlamosak elmenekülni a valóság elől, mindenféle elképzelt és jól hangzó vallási vagy new age-es törvényeket kitalálni… és nagyon sokszor csalódik az ember, hogy a mindennapi életben ezek nem működnek. És ha tovább menekül az ember önmaga elől, akkor egyre nagyobb „próbatétel” jön szembe vele.
Mikor hagyod abba az angyaloktól, felsőbb Énedtől vagy valamilyen istentől való függésedet, amikor az égi – vagy földi – hatalmaktól várod, hogy a sorsod jobb legyen? Mennyire hiszel önmagadban, mennyire hiszel abban, hogy minden rendben van? Mennyire vagy tele félelmekkel?
Nos, most minden félelmed – az is, amit letagadsz önmagad elől – valóra fog válni, és meg fogod tapasztalni. Miért? Mert ebben hiszel ott mélyen. Mindenféle indulat – vagy pont az elmenekülés – az, ami meg fog jelenni, és zavarni fog. Nincs most „jó” választás, amit jónak hívsz. Mert bármi, amit jónak nevezel, arra ott lesz egy tökéletesen működő ellenpélda is. Nem az a kérdés tehát, hogy megtaláld magadban a jó vagy a rossz válaszokat. Hanem hogy megtudd, miben is hiszel valójában? Milyen félelmek vannak benned? Mi mozgat ott belül, amiről nem akartál tudomást venni?
Másodsorban a spirituális, ezoterikus illúzióknak kell összeomlani – de nem az a megoldás, hogy belefeledkezel a három dimenziós valóságba, mert az is csak egy menekülés Önmagad elől. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Te nem a tested vagy. Te nem ez a földi ember vagy. Annál sokkal több. De hogy mi, azt nem fogod tudni az aggyal és az elmével kitalálni – hiszen nem képes azon túl látni.
Éppen ezért fontos ez az időszak, mert segít kiszakadni, de szerencsére nem az illúziókba és az elmenekülés irányába, hanem egy valós irányba. Ám csak az találja meg ezt az utat, aki tényleg ezt is választja, akinek elege volt a szenvedésből és a félelmekből, mert már feltárta saját maga lelki mélységeit. Hiszen Minden Te Vagy.

Forrás: http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/hit-es-felelmek-probaja/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése