2015. május 25., hétfő

Edzetlen a karod? Csak napi 5 perc, és jól fog állni rajtad a trikó
Ha szeretnéd, hogy a karod tónusosabb, feszesebb és formásabb legyen, mire eljön a többet mutató ruhadarabok időszaka, szánj napi öt percet az edzésre!

Öt perces karformáló edzés

A lenti videóban öt gyakorlatot találsz, melyek mindegyikét egy-egy percig kell végezni. Ez kevésnek tűnhet, de, ha kipróbálod, tudni fogod, hogy nagyon is hatásosak, mert az egy perc végére már nem is érzed őket olyan könnyűnek. Fontos, hogy ne tarts szünetet a gyakorlatok között, mert csak így van értelme.
Először emeld fel mindkét karodat vállmagasságba, és hajlítsd be őket 90 fokban. Kifelé néző tenyérrel végezz apró és gyors, körkörös mozdulatokat a könyököddel.
A második gyakorlatnál ismét emeld a karod vállmagasságba, de ne hajlítsd be. Lefelé néző tenyérrel húzd be mindkét könyöködet a derekadhoz - közben forgasd fel a tenyered -, majd engedd vissza. Ezt ismételgesd gyorsan, egy percen keresztül.
Harmadik lépésben feküdj hasra, a tenyeredet tedd le a földre úgy, hogy a mutató- és hüvelykujjaid hegyei egy háromszöget alkossanak. Ebből a helyzetből gyorsan, felváltva nyomd ki magad, míg kiegyenesedik a karod, majd ereszkedj vissza.
A következő gyakorlatnál maradj a hasadon, de a tenyeredet húzd be magad mellé, körülbelül a melleddel egy vonalban. Ugyanúgy nyomd ki magad, és ereszkedj vissza, mint az előző lépésnél.
Az utolsó feladatot úgy kell kezdened, mintha fekvőtámaszozni készülnél: a lábujjaiddal és a tenyereddel támaszkodj a padlón. Először az egyik alkarodat fektesd le a földre, majd a másikat, utána pedig karonként gyere vissza a kiinduló helyzetbe. A fenti videón megnézheted a mozdulatsorokat gyakorlatban is.

http://www.retikul.hu/kencefice/kar_edzes_otthon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése