2015. április 13., hétfő

Házi provence-i fűszerkeverék


Imádom a fűszereket ! Bazsalikom , kakukkfű , rozmaring ... Ha ez a három fűszer együtt szerepel , akkor az nálam már nyerő és ha még kiegészül a többi finomsággal , akkor már mennyei . Az alább leírt adag több , mint amit egyszeri sütéshez el tudnánk használni . Légmentesen lezárva , fénytől védve 6 hónapig eláll . Gyakorlatilag minden fajta húshoz ( baromfi , marha , sertés , hal , bárány ) , zöldséghez, sőt, kenyér ízesítéséhez is használhatjuk.

Hozzávalók :


3 ek szárított rozmaring
3 ek szárított bazsalikom
3 ek szárított majoránna
3 ek szárított oregánó
2 ek szárított menta
1 ek szárított kakukkfű
2 kk ánizsmag
2 kk szárított levendula
1 kk őrölt fekete bors
1 kk koriandermag
3 db babérlevél ( vagy egy kk őrölt )


Elkészítés :


A babérlevelet kis darabkákra vágom , a nem őrölt fűszerekkel mozsárban összetöröm . Hozzákeverem a többi fűszert és már kész is .



Ha húst készítünk vele , akkor a húst először citromos olívaolajjal megkenegetjük ( bertolliból lehet készen is kapni , vagy 1 dl extra szűz olívaolajhoz 1/4 citrom levét kell kipréselni ) sózzuk és fűszerezzük . És már süthető is a hús bár még ízletesebb lesz , ha 30 percig állni hagyjuk a pácban . Grillezéshez is kitűnő !!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése