2014. június 1., vasárnap

VilágPanoráma: Európai Egyesült Álszentek

Tüntetés a Székelyzászló védelmében Kézdivásárhely 2014.05.29

A Dózsa-fölkelés Dr. Varga Tibor előadása Esztergomban

A Dózsa-fölkelés Dr. Varga Tibor előadása Esztergomban 
https://www.youtube.com/watch?v=Rf0MUGlRJFg&list=TL3QN5IpkQzR7gUKbT5upLILM4oMcHcLwo

Csak csináld!

Amikor változás elé ér az ember, szinte kivétel nélkül jön egy „de”, egy „ha”, egy „és”. Ám amint kimondtad ezeket a szavakat, meg is halt minden benned, ami a változást akarta volna.
Például, ha azt mondanám egy párkapcsolati problémákkal küzdő hölgynek, hogy kezdjen el változtatni az ismerkedési szokásain, akkor máris ott van a válasz: „De én úgyis mindig ilyen férfiakkal találkozom”, vagy „áá, de velem ez biztosan nem fog megtörténni”.
Ez az, amit az elme nem képes megérteni, hiszen az ember általában a „hiszem, ha látom” alapján él. De képzeld el azt, hogy a pszichológia nagyon jól megrendezett kísérletek között bebizonyította azt már az elmúlt században, hogy valójában az emberi gondolkodás úgy működik, hogy csak azt látja, amit elhisz. Ez egy tudományos tény, aminek most a részleteibe sajnos nem tudok belemerülni, de aki utána olvas a témának, meg fogja találni a válaszokat.
A lényeg tehát, hogy bizony ilyenek vagyunk: csak azt tapasztaljuk magunk körül, amit elhiszünk a világról, hogy megtörténhet velünk. Ezt már gondoltam ismerted, hiszen minden vonzás-törvényes dolog erre épül. Vizsgáljuk meg egy másik szempontból: azért nem történik lényegi változás körülötted a világban, mert valójában nem teszel semmit.
A tettnek egy álcáját, egy elterelését szeretjük használni. Újabb telefont veszel, hogy még újabb dolgokkal üsd el az idődet. Újabb sorozatokba kezdesz bele, újabb könyveket olvasol el. A munkádban újabb feladatok jönnek, újabb párkapcsolatokkal találkozol. Újabb érdekességek jönnek az életedbe, újabb helyen fejted ki véleményedet, még több mindent lájkolsz. De ha megnézed, valójában, igazában a mélyben semmi sem változik. Egyfajta értelmetlen, végtelen ciklusban élsz, ahol mindig minden ugyanolyan körülötted, illetve a lényegét tekintve nem változik.
Mert nem tudod, hogy mit kéne tenni – és akkor megint itt vagy egy „mert”, ami meggátol a változásban. Mit értek itt változás alatt?
Vizsgáld meg, mi az, ami számodra igazán fontos. Mi az, ami lendülettel, vággyal tölt el? S vajon megtettél mindent ennek az érdekében? A kifogásaid – ne haragudj – de nem érdekelnek. Most vagy szeretnél előre lépni, vagy maradhatsz ott, ahol vagy, de hagyjuk a kifogásokat.
Azon múlik, hogy valóban az életed része-e? Tényleg megteszel minden azokért a dolgokért, amelyek fontosak számodra? Vagy csak a látszatát szeretnéd fenntartani ennek? Attól, mert valamit vérmesen védsz, vagy táblákkal tüntetsz és beszélsz róla, az még nem tevés. ELŐBB váljon az életed részévé, addig meg sem említsd sehol! Addig, amíg nem az életed része, addig felesleges róla beszélned. Mert látni lehet nagy eszmék és elvek hirdetőnél, akik foggal-körömmel védik az álláspontjukat, hogy valójában ez is elterelés. Ha valami az életed része, akkor azt nem kell megvédened, arról nem kell meggyőznöd a másikat. Ideje cselekedned: MAGADÉRT. Ami számodra fontos, azt tedd az életed részévé.
Ne azzal foglalkozz, hogy ez mennyire látszik rajtad, mennyire tudsz róla beszélni. Csak csináld.


Kiss Balázs Kunó
író, spirituális tanító
csillagmag.hu
(Fotó: advancedlifeskills.com)