2013. február 19., kedd

Kapcsolódás az Isteni Énedhez




Orin
  
Kapcsolódás az Isteni ÉnedhezForrás:www.orindaben.com
Fordította:Szigeti Antal

Itt arról olvashatsz, hogy Orin korábbi, jelenlegi és jövőbeli tanításai hogyan állnak össze egy jól megtervezett és koherens programmá, amely az Én megvalósításához vezető ösvény kínál neked. [a ’Self Realization’ angolul egy jól csengő dolog, szokásos magyar megfelelője az ’önmegvalósítás’ azonban mára már inkább karrierista-hedonista felhangokat kapott, ezért választottam inkább az ’Én megvalósítását’, amely magába foglalja igazi énünk felismerését és „működésbe hozását”.] Orin fontos üzenete [az Én megvalósításának Orin tanításai szerinti ösvényéről] áttekintést ad összes tanításáról, és arról, hogy ezek hogyan illeszkednek egymáshoz. Ez az információ teljesebb képet adhat neked az Orin által ajánlott ösvényről, és arról, mi lehet a következő lépésed..

Mi az Isteni Én?

Orin úgy hivatkozik Isteni Énedre, mint az Énre, mely még lelkednél is magasabb szinten létezik. Ez lényed isteni esszenciája, minden fény és élet forrása benned. Lelked közelebb van a személyiségedhez, és [a lelked] közvetítő közötted és Isteni Éned között, mindaddig, míg közvetlenül meg nem tapasztalod, és fel nem ismered Isteni Énedet, mit azt aki [valójában] vagy.

Miért kapcsolódj össze Isteni Éneddel?

Ahogy megnyílsz Isteni Énedre, befogadhatod irányítását, békéjét, harmóniáját és megvilágosító fényét. Miközben magadhoz öleled az Isteni Éned által neked küldött fényt, elérheted magadban a nyugalom állapotát, ahol az elme csendes. Elfordulhatsz a fizikai világ zavaró tényezőitől, és helyreállíthatod magadban ezen örök Én fényét, szeretetét és erejét.

Ezen az Énen keresztül játszhatsz a világ összes lehetőségével és manifesztálhatod legmagasabb ösvényedet. Ez az Én le fogja leplezni az illúziót, a vágyakat, és a ragaszkodásokat, melyek az alacsonyabb vibráció csapdájában tartanak, alacsonyabb ösvényeden. Elnyered annak magasabb képességét, hogy felismerd a korlátozó, diszharmonikus, és leszűkítő energiákat és formákat. Ez [az Én] nemcsak korlátaidat tárja fel; kapcsolatod ezzel az Énnel lehetővé teszi, hogy meglegyen az erőd, bölcsességed és látomásod ahhoz, hogy elengedd ezeket az energiákat.

Isteni Éned mindig megpróbál elérni téged, hogy elküldje neked erejét, fényét, szeretetét és bölcsességét, hogy kitörhess az összes bebörtönző formából, gondolatból, érzésből és helyzetből, és bevonzd az életedbe a magasabb formákat, gondolatokat, érzéseket és helyzeteket.

Isteni Éned mérhetetlenül hatalmas [eredetiben: mindenható - all powerful]. Miközben hozzákapcsolódsz és méginkább igazodsz ehhez az Énhez, még több erőd lesz, és több képességed, hogy elküldd a negatív energiákat, és felismerd, hogy semminek – sem gondolatoknak, hiedelmeknek, energiáknak, embereknek, vagy helyzeteknek az életedben – nincs hatalma feletted, az igazi Éned felett. Isteni Éned bölcs; mindent tud, és mindig megmutatja életed [élésének] könnyebb, jobb, örömtelibb módját.

Isteni Éned képes áttörni személyiséged és fogalmaid korlátait, és megnyitni életed és létezésed új útjait. Az összekapcsolódás ezzel az Énnel elhozza az áramlás érzetét, hogy együtt áradsz az áramlással, és a felfelé haladó spirálon létezel. Szánj rá egy pillanatot, hogy elcsendesedj, és kérd ezt az Ént, hogy küldjön neked egy ideát, áldást, bölcsességet, vagy választ. Minden határozott és szívből jövő hívás mindig arra fogja késztetni ezt az Ént, hogy válaszoljon kérésedre.

Maradj nyitott, hogy befogadd ezt a választ. Ez érkezhet, mint energia, bepillantás, ösvény, vagy ajtó nyílhat meg előtted, új lehetőség érkezhet el hozzád, [esetleg] energiát vonhat el egyik ösvényedről [melyet „nem kellene” követned]; Befogadhatsz új látomást, megértést, béke vagy harmónia érzését; felsorolhatatlanul sok módja van annak, hogy az Isteni Éned hozzád kapcsolódjon. Maradj nyitott a válaszra, bármilyen módon érkezzen is hozzád.

Meditáció az Isteni Énedhez kapcsolódásra

Ami következik: a folyamat, mely kommunikációs csatornát nyit Isteni Énedhez a szívközpontodon keresztül. [Az itteninél] lényegesen több információ és vezetés található erről a kapcsolatról Orin Intuíció: Kapcsolat az Isteni Éneddel című cd-kurzusán.

Az első lépés Isteni Éneddel való összekapcsolódásodban, hogy kapcsolatban kerülj a lelkeddel. Ha nem tudsz tudatosan kapcsolatban lépni a lelkeddel, használd előbb az „Elvegyülés a lelkeddel” [című] folyamatot, melynek során lelked fénye feltárja Isteni Éned fényét.

Sok kapu van Isteni Énedhez. Az egyik kapu a szívközpontodon át vezet. Hogy ezt a kaput használd, kezdd el érzékelni a szívközpontodat energiaközpontként a fizikai szíved közelében. Képzeld el a fény ékkövét a szívközpontod közepében, amely [ékkő] átjáró a más típusú energiákba – lényed legmagasabb részébe, az Isteni Énedbe. Megközelítve ezt a ékkövet a szívközpontod közepén, engedd, hogy olyan kicsivé válj, amíg az felmagasodik veled szemben. Érzékeld, mint gyönyörű kék, vagy arany fényt, vagy mint az isteni lángot.

Lépj be ebbe a fénybe. Úgy érezheted, mintha egy membránon keresztülmenve átlépnél egy másik valóságba, a hihetetlen szépség világába. Ez az [a világ], ahol Isteni Éned tartózkodik.

Képzeld el, hogy Isteni Éned ott van, szemben veled. Hadd jelenjen meg Isteni Éned, valami olyan módon, ami feltárja önmagát a számodra. Mindössze a szándékod kell hozzá, hogy létrehozd a kapcsolatot, és az Isteni Éned ki fog nyúlni feléd, és magába von. Érezd a szeretet, elfogadás, és az üdvözlés hullámait, melyeket feléd küld. Tudd, hogy az Isteni Éned Te vagy, teljes dicsőségedben, minden fátyladat felemelve, minden alacsonyabb energiától megtisztítva, mint teljesen felismert, megvalósult Én. Ez az Én meghív téged, hogy megossza veled tudatosságát, hiszen a valóságban nincs elkülönültség.

Tudatosságodnak az Isteni Éneddel való összevegyítéséhez kezdj hozzá a kapcsolat létrehozására irányuló szándékoddal. Kérd meg az Isteni Énedet, hogy vonzzon magához téged. Aztán hadd érje el elméd a teljes nyugalom állapotát. Még ha csak egy pillanatra is, valósuljon meg a gondolat- és érzelemmentesség - csak a belső csend és béke. Ebben a pillanatban az Isteni Éned mind több bölcsességben, erőben és szeretetben tud részesíteni téged, melyet befogadhatsz.

Szánj rá időt minden nap, hogy elcsendesedj, létrehozd a kapcsolódást, és hadd vonjon magába Isteni Éned. Jegyezd meg, milyen új gondolataid támadnak utána. Minél többször teszed meg ezt, annál több erő, szeretet, bölcsesség, [szellemi] vezetés, bőség, látomás és a materiális sík feletti uralom részese lehetsz.

Segítségül az Isteni Énedhez való kapcsolódásodhoz, meghallgathatod Sanaya és Orin CD-albumát, melynek címe: Intuíció: Kapcsolódás az Isteni Énedhez.

Az Isteni, örök Én néhány minősége és leírása [vagyis körülírása]

Mindenütt jelenvaló (mindenhol egyszerre)
Mindenható
Mindentudó
A létezés végtelen örök tökéletessége
Végtelen létezés, szeretet és bölcsesség.
Korlátlan, végtelen fény.
Az Én, mely minden köteléktől mentes, és túl van minden cselekvésen.
Az Én, mely állandó, változatlan, megsemmisíthetetlen és megváltozhatatlan. Mindig ugyanaz.
Az Én, mely megfigyelője, tanúja tapasztalataidnak.
Az elme tevékenységeinek tanúja, de nem azonosul azokkal.
Minden válasz forrása.
Az Egyetlen Élet tudatosságának középpontja.
Az Élet nagy óceánja tudatosságának középpontja.
Az egyetlen nagy „Én” felszínén lévő tudatosság középpontja.
Az egész tudatossága, mely a Te tudatosságod pontján vagy centrumán keresztül manifesztál.
A tudatosság nyugalomban, gondolat nélkül.

Jegyezd meg, hogy az Isteni Én minden kifejezése vagy leírása tökéletlen; az Én csak önmaga közvetlen megtapasztalásán keresztül ismerhető meg, és nem ismerhető meg a racionális elmén keresztül.

Tudatosságod fokozatosan kiterjed, míg felismeri egységét az Egésszel.

A látható világ minden formája és neve mögött megtalálható az Egyetlen Élet - Egyetlen Erő – Egyetlen Létezés – Egyetlen valóság – Az EGY


http://szepjovot.blogspot.hu/2013/02/kapcsolodas-az-isteni-enedhez-orin.html?spref=

Az immunrendszerről (Újmedicina, biologika)

Székelyföld autonómiája


Tisztelt Tisztségviselők, kedves Magyar Honfitársaim!
                                                                                             
Az alábbi link segítségével tehettek tanúbizonyságot arról, hogy a Székelyföld autonómiáját támogatjátok.
Ugyanakkor szeretnélek megkérni Benneteket, továbbítsátok ezt ismerőseiteknek, hogy minél többen értesüljenek erről a petícióról.

Köszönöm segítségeteket és támogatásotokat.
Üdvözlettel

Felber Zoltán
az MVSZ Svájci Országos Tanácsának elnöke


Schliefweg 32
CH-4106 Therwil
Phone: +41 (0)61 7217406
Fax:     +41 (0)32 5121482
Mobile: +41 (0)76 3217406
E-Mail: 
felber@felorit.ch




Székely autonómia: most mindenki sokat segíthet!




A 12 ezer Facebook-követővel, vagyis állandó olvasóval rendelkező szurkolói portál, az ultrasliberi.hu felhívást tett közzé tegnap, melyben egyrészt kérnek a székely zászlók kitételére való felhívásra. Másrészt felvázolnak egy nagyon egyszerű módszert, hogy lehet a világsajtó orgánumait értesíteni a március tizedikei, marosvásárhelyi autonómia nagygyűlésről. Alább a felhívás szó szerinti szövege.

Székely autonómia: most te is sokat segíthetsz!

Noha országszerte immár több száz településen lengeti a késő téli szél a szabadság napos-holdas székely zászlajait, a világsajtó is elkezdett foglalkozni az autonómia ügyével, hírportálunk úgy gondolja, a maga szerény eszközeivel (jelesül ezzel a felhívással) megpróbál segíteni, hogy együtt valóban történelmi eseménnyé tehessük március 10-ét, a marosvásárhelyi autonómia nagygyűlés napját.
Két dolgot javaslunk, a részletes leírásból mindenki eldöntheti idejéből, energiájából, internetezési lehetőségeiből mennyire futja.
1. 2004. December 5. iszonyata és gyalázata után öröm tudni, hogy már több száz település felhúzta a székely lobogót, de március tizedikéig lobogjon a legkisebb magyar faluban is a szabadság szimbóluma!
Akinek a városában, falujában még nincs kitűzve a zászló, az szóban, levélben, e-mailben kérvényezze a polgármesteri hivatalnál.
2. A világsajtóban az elmúlt évtizedekben alig írtak a határon túli magyarok ügyeiről. Ez nyilván vezetőink hanyagsága és árulása, amiért nem áldoztak pénzt, energiát és politikai kapcsolatokat, hogy színvonalas, magyar történelmi témájú könyveket juttassanak a világ legnagyobb egyetemeinek a könyvtáraiba, hogy a nyugati és keleti sajtóban megjelenhessenek a határon túli magyarokat érintő témák.
A székely autonómia és a március tizedikei marosvásárhelyi nagygyűlés apropóján a múlt héten két jelentős külföldi lapban is foglalkoztak a székelyek ügyével. A Hürriyet című török napilap egy helyzetelemzést közölt, az amerikai The New York Times viszont, ahogy azt az ultrasliberi.hu is megírta, helyszíni beszámolóval tájékoztatta olvasóit a székelyek küzdelméről.
Mindkét lap a katalánok harcához hasonlítja a székelyek ügyét. Ne feledjük: a katalánok ma már nemzetközi ismertséggel és elismeréssel nemhogy az autonómiáért, a teljes függetlenségért harcolnak, jó esélyekkel.
Utóbbi cikket, vagyis a New York Times írását mindenki elküldheti a világsajtó bármely lapjának, tévéjének, internetes portáljának. Ha csak egy, vagy eggyel több médium is értesíti hazája közvéleményét a székelyek ügyéről, már megérte.
Nem kell mást tenni, mint az eredeti, angol nyelvű cikk linkjét elküldeni az adott orgánumnak:
http://www.nytimes.com/2013/02/07/sports/in-romanias-top-hockey-team-ethnic-hungarians-find-a-strong-voice.html?pagewanted=all&_r=0
Elég mellé egy rövid kísérő szöveg, mint például “Important demonstration for the Székely’s authonomy in Tirgu Mures on 10. March. About the székely’s case: http://www.nytimes.com/2013/02/07/sports/in-romanias-top-hockey-team-ethnic-hungarians-find-a-strong-voice.html?pagewanted=all&_r=0
A világ médiumait viszonylag gyorsan és egyszerűen ki lehet keresni a Startlap segítségével. Ki kell választani az adott országot és utána írni a lap.hu szót. Például irorszag.lap.hu. A legtöbb ilyen Startlap-oldalon megtalálhatóak a médiumok a “sajtó, média” rovatban.
Aki jól tud angolul, részletes levelet is küldhet a lapok impresszumaiba, aki nem, az is megtalálja a médium impresszumát, emellett pedig szinte minden tévének, újságnak van rajongói oldala a Facebookon. Oda be lehet tenni a cikk linkjét és az említett rövid angol szöveget akár a lap idővonalára, akár valamelyik cikkhez kommentárként.
A román soviniszták is igen aktívak a neten, de most senki ne álljon le vitatkozni velük.
Ismételten: ha csak egy médiummal is több jelen lesz Marosvásárhelyen vagy tudósít az eseményről, már többet tettünk mint temérdek gyáva, áruló politikus együttvéve.
Vegyük ki a részünket a történelemből! Autonómiát a Székelyföldnek!











Gyömbér, mint gyógynövény




Gyömbér 
Amikor süt a nap, és meleg van, és nyár… -  teázásra még csak gondolni sem tudok. Ezzel szemben télen….!
Most megint eljött az évszak, amikor napi 3 liternyi folyadékadagom min. felét tea képezi. Iszonyú sok citrommal, édesítés nélkül. Imádom!
A teázás
                                                          gyönyörűsége
Tavaly egy baráti összejövetelen találkoztam először gyömbérteával. Fűszeres, pikáns, picit  csípős – minden megvan benne ahhoz, hogy a kedvenceim közé kerüljön! Kezdetben csak színt hozott a teázásaimba a gyömbér, azóta megtudtam, hogy milyen elképesztően egészséges!

Kóstold meg – ha még nem tetted volna – és ha ízlik, építsd ki a beszerzőhelyeidet, és fogyassz minél több gyömbért, mert hihetetlen, hogy mennyi bajt előzhetsz meg vele, és a belőle készült végtelenül finom és egyszerű itallal, a gyömbérteával!

Miért ajánlom?

Gyömbér
                                                          gyökér
  • A gyömbérben 12 féle antioxidáns van, ezen kívül;
  • 23 féle gombaölő vegyület
  • 11 különböző fekélyellenes hatású vegyület
  • 10 féle vírusellenes vegyület
  • 8 féle májvédő vegyület
  • Csökkenti a koleszterinszintet
  • Csökkenti a magas vérnyomást
  • Jó hatással van a szívre
  • A gyömbér egyik legaktívabb összetevője, a zingibain nevű vegyület, a természet egyik leghatásosabb fehérjebontó enzimje. Mindössze 1 g zingibain 10 kg hús megpuhítására is képes. A fehérjebontó enzimek fontos szerepük van az autoimmun betegségek szabályozásában
  • Fájdalomcsillapító
  • Gyulladáscsökkentő

Nézzünk konkrét problémákat, amire jó:

Afrodiziákum

- a kardamonnal együtt. Teaként. Mire lehet jó?
  • Merevedési zavarok
  • Nemi vágy serkentő – Tüzes gyömbért ajánlanak a “hideg” nők felmelegítésére
  • Terméketlenség – Növeli a hímivarsejtek számát és mozgékonyságát – állítólag – érdemes kipróbálni.


Agyi katasztrófa (stroke)

Napi 2 evőkanál gyömbér elfogyasztása egy héten keresztül 100 g telített zsír vérrögképző hatását semlegesíti. (A vajban nagyon sok a telített zsír, ami hozzájárul a stroke kialakulásához.)
Gyömbér
                                                          tea

Bütyök

A fűszeres gyömbér fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású, segíthet a bütyök okozta fájdalom enyhítésében.
Indiai kutatók egy vizsgálat során 3-7 g (1,5-3,5 teáskanál) gyömbérport adtak 28 fájdalmas izületi gyulladásban szenvedő embernek. Több mint 75% állapota észrevehetően javult, a fájdalmuk enyhült, izületi duzzanatuk lelohadt. A dózistól 30 hónapig tartó kezelés után sem észleltek mellékhatásokat.
Bütyökkezelésre belsőleg gyömbérteát javasolnak (1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbért tégy 1 csésze forró vízbe, és ezt mindennap fogyaszd) és tegyél reszelt gyömbért közvetlenül a bütyökre is, naponta egyszer-kétszer.

Csalánkiütés 

Ételallergia okozta csalánkiütés esetén egy nagy fazék vízben (kb. 4 liter) főzz lassú tűzön 230 g gyömbért 5 percen át és az így kapott főzetet öntsd meleg fürdővízhez. Áztasd magad a vízben, majd dörzsöld le magad kamillateával (1 teáskanál kamilla, 1 csészényi forró víz)!


Depresszió

A gyömbért a népi orvoslás régóta használja szorongás és depresszió gyógyítására. Kellemes, “hangulatjavító” íze van. Fűszerezd vele az ételed és az életed minden nap, és elkerül a (téli) depresszió!
Gyömbér
                                                          tea

Duzzanat (ödéma)

India ájurvédikus orvosai évszázadokon keresztül ajánlották a gyömbért elsősorban az izületi gyulladás okozta duzzanat csökkentésére. Újabban több kutató kimutatta, hogy a benne is megtalálható fehérjebontó enzimnek jócskán van gyulladáscsökkentő hatása is.

Fájdalomcsillapítás

Egy vizsgálatban a kutatók 56 önkéntes beteget figyeltek meg, akik közül 28-an reumás izületi gyulladásban, 18-an artrózisban, 10-en pedig fibromyalgia néven ismert, fájdalmas betegségben szenvedtek. A kísérleti alanyok napi 2-4 teáskanálnyi gyömbérport kaptak. Három hónap után több mint 75%-nál jelentős mértékben enyhülnek a fájdalmak, és mellékhatásokat sem tapasztaltak.
A gyömbért külsőleg is használhatod. A meleg, gyömbéres borogatás enyhíteni látszik a hasi görcsöket, afejfájást és az izületi merevséget. A borogatáshoz készített folyadékba tegyél csípős paprikát is!
  • Fejfájás és migrén
    Rágcsálj 5 g (k. 2,5 teáskanál) friss, reszelt gyömbért! Ha ezt nem kedveled, akkor 500 mg-os, szárított gyömbért tartalmazó kapszulát szedj fejfájásra. Hatását fokozhatod kurkumával, amely gyulladáscsökkentő szer, és a gyömbérrel sok tekintetben azonos a gyógyhatása. Mindkettőből tegyél 1 teáskanállal 1 pohár limonádéba.
  •  Fogfájás
    A csípős fűszerekből készített borogatás enyhíti a fogfájást. Tovább fokozhatod a csípősségét piros csilipaprika hozzáadásával. Mind a gyömbér, mind a pirospaprika külsőleg izgatják a bőrt, és a felületes bőrgyulladás ellensúlyozza az erősebb fogfájást. A borogatás elkészítéséhez keverd össze a porított fűszert vagy fűszereket annyi vízzel, hogy ragacsos masszát kapj. Márts bele egy kis vattacsomót, majd a kinyomkodott vattát közvetlenül tedd a fogra úgy, hogy ne érjen a fogínyhez! Ha nem bírod a fűszerek égető hatását, öblítsd ki a szádat, és keress más gyógymódot!
  • Torokfájás
    Gargalizálj gyömbérrel torokfájás ellen. Készíts gyömbéres gyógyitalt citromléből, ecetből és mézből.


Fekély

Kevesen tudják, hogy a gyömbér fekély kezelésére is alkalmas gyógynövény, 11 különböző fekélyellenes hatású vegyületet tartalmaz. A mézzel kandírozott gyömbér jóízű és kellemes gyógymód a fekélyre. A méz és a gyömbér együttes alkalmazása különösen hatásos. A gyömbér baktériumölő vegyületei mellett a méz ugyancsak baktériumellenes hatású, és úgy tűnik, a kettő együtt szinergikus hatást ér el.
Mit szólnál egy kis kandírozott gyömbérhez a különféle gyógyszerek helyett? Az íze biztosan sokkal jobb! A kandírozott gyömbér csípős, fűszeres édesség, amely sok, ínyencségeket árusító boltban kapható. Ha nincs kedved rágcsálni, a gyömbér kapszula formájában is beszerezhető.
Gyömbér
                                                          mézzel és
                                                          citrommal

(Bél)férgek

A csípős gyökerek rendkívül hatásosak lehetnek a világ legveszélyesebb parazitáinak egy része ellen, amik a nyers halban is megtalálhatóak. Ha tehát szereted a sushit, jól teszed, ha sok savanyított gyömbért eszel hozzá. Lehet, hogy nem véletlenül szolgálnak fel a japánok gyömbért a sushihoz? Ugyanez a tanács vonatkozik a ceviche, a pácolt nyers halból készült latin-amerikai étel fogyasztására is – egyél mellé sok gyömbért!

Gyomorrontás

Gyomorrontás esetén tegyél a teádba 2 g (kb. egy teáskanálnyi) gyömbért. A gyömbér olyan vegyületeket (ginggerol, shogaol) tartalmaz, amely nem csupán a gyomrot nyugtatják, de az emésztést is elősegítik a bél perisztartikus mozgásának serkentésével. A gyömbér a következőkre jó még:
  • émelygés
  • reggeli rosszullét ellen
    A gyömbér sokkal hatékonyabb némely közismert, émelygés ellen gyakran felírt szintetikus gyógyszernél.
  • Enyhíti a szédülést. Legfeljebb napi két csésze gyömbértea fogyasztása javasolt.
  • gyomornyugtatás
  • szédülés
  • tengeribetegség
    1 g (fél teáskanálnyi
     gyömbér) 38%-kal csökkenti a tengeribetegség előfordulását, a hányásét pedig 72%-kalMegelőzésére az utazás megkezdése előtt vegyél be két gyömbér kapszulát, majd még egyet-kettőt a tünetek jelentkezésekor. Ez utóbbira valószínűleg négyóránként lesz szükség. Kapszula helyett használható néhány teáskanál gyömbérpor is, vagy ha valaki szereti, a nyers gyömbért is rágcsálhatja.

Gyömbér
                                                          gyökér
                                                          keresztben
                                                          felvágva


Gyulladás

Már volt róla szó, hogy a gyömbér több mint 12 féle antioxidánst tartalmaz, amelyek segítenek a gyulladás előidézésében szerepet játszó szabad gyökök semlegesítésében. A gyömbér (és közeli rokona, a kurkuma) eredményesen használható a legtöbb izületi gyulladás kezelésére.
  • Ízületi gyulladás, porckopás Mindennap gyömbértea csontizületi gyulladásra, porckopásra.
  • Íngyulladás és nyálkatömlő gyulladás Ázsiában a népi gyógyászat régóta használja a gyömbért a nyálkatömlő-gyulladás gyógyítására. Ismétlődő bursitis esetén is javasolt, próbáld ki ananásszal és egy kevés édesgyökérrel keverve – enni.
Bechterew-kór – Nem gyógyítja, de a gyulladás- és a fájdalmak enyhítésében segíthet
Szemben a Bechterew-kór kezelésében szerepet játszó, nem szteroid gyulladáscsökkentő szerekkel, a gyömbér nem károsítja a szervezetet. Az aszpirin és a többi, nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer hosszú távú alkalmazása gyomorfekélyhez vezethet. A gyömbért tea, tinktúra vagy kapszula formájában is fogyaszthatod.

Időszakos sántítás

A szívinfarktust előidéző vérrögképződést a gyömbér több vizsgálatban csaknem ugyanolyan hatékonyan megakadályozta, mint az aszpirin és a fokhagyma. Ha a vérrög a lábban keletkezik, időszakos sántítást okoz. Ha ez a fajta keringési zavar lépne fel nálam, minden bizonnyal sok gyömbért ennék.
Isiász
John Heinerman (PhD) antropológus egyiptomi gyógymódot ajánl isiász ellen: keverj össze 2 evőkanál reszelt gyömbért 3 evőkanál szezámolajjal és 1  evőkanál citromlével. Dörzsöld be ezzel a keverékkel az érintett bőrfelületet!

Lábgomba

23-féle gombaölő vegyületével a gyömbér az egyik leghatékonyabb gyógynövények. E vegyületek közül a kaprilsav olyan erős…erős, na! Készítsen tömény főzetet! Tegyen 25 g aprított gyömbért egy csésze vízbe, forralja lassú tűzön 20 percig, majd miután kihült, tegye vattára vagy pamutkendőre, é dörzsölje be vele az érintett területet!

Májvédő

Nyolcféle májvédő vegyületet tartalmaz. Ahányszor csak főz vele, vagy teát készít belőle, a mája minden alkalommal kap egy kis védelmet.

Menstruációs zavarok

Menstruációt elősegítő gyógynövénynek tekintik, a benne található fehérjebontó enzimekre hivatkozva.
Gyömbér
                                                          tea

Nátha

Kezeld magad gyömbérteával! Ez igen hatásos, mivel a gyömbér mintegy tucatnyi vírusellenes vegyületet tartalmaz. A tudósok a laboratóriumi vizsgálatok során több olyan kémiai anyagot vontak ki a gyömbérből, amely különlegesen erős hatást fejt ki a legelterjedtebb náthavírusnak számító rhinovírusok ellen. A gyömbér emellett nagyon ízletes,  érdemes beszerezni belőle egy kisebb mennyiséget, hogy állandóan kéznél legyen a náthaellenes harcban.

Raynaud-szindróma

A kínai gyógyfüvészek gyakran javasolják ezt a csípős fűszert olyan egészségügyi panaszokra, amelyeknek közük van a hideghez, a megfázáshoz, így a Raynaud-szindrómás fájdalmasan hideg és kékesfehér ujjak gyógyítására is. A gyömbér csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, és e hatások egyaránt hozzájárulnak a keringés helyreálltásához az ujjakban is.
Gyógyír: meleg leves
Készíts cayenne-i borssal, fokhagymával, gyömbérrel és mustárral ízesített paradicsomos zöldséglevest (minestronét), borágó-, ribiszke és ligetszépeolajjal gazdagítva. A levesből készíts nagy mennyiséget, és egyél belőle annyit, amennyivel jóllaksz. Ezután szűrj le belőle egy keveset, és dörzsöld be vele elmerevedett ujjaidat. Végül a leves után desszertként fogyassz ginkót.

Szívproblémák

A gyömbér csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, jó hatással van a szívre.  Antioxidáns, némileg megvédi a koszorúereket a koleszterin által előidézett károsodás ellen. A gyömbér ugyanúgy erősíti a szívműködést, mint a digitalis gyógyszer.
  • Angina pectoris (szívkoszorúér-görcs)
    Napi 1/2 teáskanálnyi gyömbérpor fogyasztását javasolják.
  • Szívbetegség, szívinfarktus
    Vérnyomás csökkentése révén segít a szívbetegségek megelőzésében és kezelésében, gátolja a véralvadást, ezért segít megelőzni a szívinfarktust kiváltó vérrögképződést.

Gyömbéres
                                                          süti

Szürkehályog

Tele van antioxidánssal, ezért jó hatású szürkehályog megelőzésében, kialakulásának lassításában. Teaként fogyaszd bőségesen!

Testszag

A gyömbérben 17 antibakteriális vegyület van – antibakteriális hatást fejt ki azokkal a mikroorganizmusokkal szemben, amelyek kellemetlen illatúvá teszik a külső elválasztású mirigyek váladékát – magyarul: felelősek a testszag kialakulásáért. Belső dezodor! :)

Gyömbér
Vesekő

Tömény gyömbérteából készült meleg borogatás segíthet a vesekő által okozott kínzó fájdalmak enyhítésében. A borogatás bőrizgató szerként hat, felületi bőrirritációt okoz, amely némileg eltereli a beteg figyelmed a mélyebbről jövő vesefájdalomról, amíg nincs a közelben az orvos.

Vírusfertőzések

A jó öreg gyömbér 10 féle vírusellenes vegyületet tartalmaz. Ezért ha vírusfertőzésed van, igyál gyömbérteát, vagy bőségesen fűszerezd gyömbérrel az ételeidet!

Gyömbér
                                                          tea


Forrás: Dr. James A. Duke – Gyógynövénypatika