2012. július 28., szombat

A történelem legnagyobb bankbotránya?-avagy „LIBORgate”


A történelem legnagyobb bankbotránya?-avagy


„LIBORgate”

 

A történelem legnagyobb bankbotránya?-avagy „LIBORgate”

 

A június végén, Londonban kipattant kamatmanipulációs

botrányt többen jellemezték már úgy: jelentőségét nehéz

túlbecsülni.


A skandalum valóban, már csak az ügy szálainak kiterjedtségét, globális jellegét tekintve is világrengetőnek bizonyulhat, ám az általa föltáruló összefüggéseket a mélyen tisztelt főáramú média egyelőre nem nagyon firtatja. (Arról nem beszélve, hogy hazánkban, de még a sokkal közvetlenebbül érintett Egyesült Államokban is a súlyához mérten igen keveset foglalkoznak a témával)...



 

BAÉSZ NYILATKOZAT 



Futótűzként terjed a hisztéria – A Kúria átállt a bankok oldalára – a sajtó képviselői és az adósok kérdezik a BAÉSZ véleményét erről, hogy mi is úgy látjuk-e, miszerint vége mindennek, most már nincs esélyük az adósoknak megtámadni a szerződéseket.
 
A hisztériát, a Kúria elvi döntése indította el amelyet Napi Gazdaság közölt le a következőképpen:
A Kúria elvi határozata szerint nem ütközik a jó erkölcsbe, ha a hitelszerződésekben a kamat mellett költséget és díjat is felszámolnak a bankok, amennyiben a dokumentum megfelel a hatályos jogszabályoknak, írta a Napi Gazdaság. ..
A BAÉSZ a következőket nyilatkozza az üggyel kapcsolatban:

Biztos nem véletlen, hogy éppen ma kaptuk kézhez a Kúria azon végzését miszerint az OTP Bank kérelmére a Szegedi Ítélőtábla Pf.I.20.052/2012/7. számú jogerős ítéletének végrehajtását a felülvizsgálati eljárás befejezéséig felfüggeszti.
Mit is jelent ez pontosan?


 Nemzeti Civil  
Kontroll      www.civilkontroll.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése