2012. december 13., csütörtök

2012.12.21. A NAP SZÍNEVÁLTÁSA - A NAP KVANTUMUGRÁSÁNAK 3. OKA

Írta: JELAILA STARR   
2012. december 13. csütörtök, 12:31
2012.12.21.  A NAP SZÍNEVÁLTÁSA - A NAP KVANTUMUGRÁSÁNAK 3. OKA
– JELAILA STARR, a Nibirubeliek kontaktja által –
részletek Jelaila   múlt heti Hírleveléből
3 NAPOS SÖTÉTSÉG
NIBIRU/X BOLYGÓ VISSZATÉRÉSE
ÁTKELÉS A GALAKTIKUS EGYENLÍTŐN
A 3 NAPOS SÖTÉTSÉGRŐL – A NAPFOLTTEVÉKENYSÉG
A 3 napos sötétség a Nap felmelegedéséhez kapcsolódik, és ez a kvantumugrásával van összefüggésben, és ekkor a sárgából-sárga fehér színű Nappá változik át (színeváltás). Amikor a fémet felmelegítik, akkor az is színeváltozásán megy keresztül, vörösből kék-fehérbe. Így a legújabb kutatások is utalnak már arra, hogy a Napunk már nem ugyanaz, aki volt. Ahogy Daniel is utal erre cikkében: (http://americankabuki.blogspot.com/2012/11/daniel-uncommitted-investigator.html.) „ A Napfoltok sötétnek és hidegnek látszanak, de ez egy inverz hőmozgás eredménye, amikor annyira forró, olyan forró, hogy az már hidegnek tűnik, és a Nap abban a régiójában ahol ez történik, akkor az a régió sötét foltba változik át, mintegy napfolt „árnyék”-ként jelenik meg. Vannak már erre utaló jelek, hogy mi okozza a színeváltásának kialakulását. Ebben a kivételes időben a teljes Nap majd árnyékot vet, de ehhez az kell, hogy, mint egy fényes villanás, mint a szupernóvák esetében fellobbantsa a fáklyáját, amikor a gáz eléri a tűzét (mint üzemanyag, további elemek is elérhetővé vállnak, ahhoz hogy a mágneses ionizációban ugorjon), ezután a Nap elsötétül úgy mintha eltűnt volna. De ez csak egy rövid ideig tart, amíg az új üzemanyaga eléri és fellobban benne és a Nap, ekkor visszatér a kiegyensúlyozott zónájába.

A NIBIRU VISSZATÉRÉSE

A Nibiru feltételezett visszatérése ugyanakkor szintén ebben az időpontban várható. Ha visszaemlékezünk a korábbi üzeneteinkre, amikor arról beszéltem, hogy a Nibiru a gyűrűjével hogyan és mikor érintkezik kéthetenkénti  idő-csomópontjainkban, a nyári/téli napfordulón mindkét alkalommal. De ahogy már azt kijelentettem a legjobb forgatókönyv esetében is, mi csak egy Pillantást kapunk most a Nibirutól. Ennek az az oka, hogy a Nap közöttünk lesz. (A Föld és a Nibiru között) és így a Nap megvéd bennünk a Nibiru mágneses mezejének teljes erősségétől. Ha teljesen, akadálytalanul pillantana a Nibiru a Földre, az egy nagyon rossz hírt jelentene, mert a Nibiru képes lenne arra, hogy a Föld mágneses magvát maga felé rántsa, és ez esélyt adna arra nézve, hogy a Föld pólusváltáson menjen keresztül.

Mondtam már azt korábban is, hogy (2012. december 21.-én) a Nibiru csak egy pillantást fog vetni a Földre, amely azt jelenti majd, hogy teljesen biztonságban leszünk ebben az időben.
A két ok közül, hogy a Nap egyre forróbbá válik, tehát az egyik a Nibiru jelenléte. Ha elolvastátok a Milleneumi Próféciákat ((www.millenniumprophecy.com)), akkor tudhatjátok azt, hogy a Nibiru valójában egy szoláris rendszer, egy barna törpe nappal, amely minden 3600 évben érkezik be a mi környékünkre. Ahogy a Nibiru naprendszerével egyre közelebb kerül hozzánk, akkor az Aszteroida Övezet porát és törmelékét tolja a Föld felé. Ez a por és törmelék kombinációja, amelyet a Nibiru rendszere maga előtt tol, extra  üzemanyaga a mi Napunknak. (Ennek a pornak és törmeléknek a Napba kerülése, elfogyasztása okozza azt, hogy a Nap egyre forróbbá válik.)

A GALAKTIKUS SZUPERHULLÁM

A galaktikus szuperhullám a 3. oka annak, hogy a Nap megteszi a kvantumugrását. Ez az energiamező/galaktikus szuperhullám a galaktikus magból/méhből árad ki (a tudomány ma azt tartja erről, hogy a fekete lyukak, valójában az új napok születési helyének első fázisa, azért is és amiért is az energia kifelé is áradhat onnan, nemcsak magába szív mindent), és így az evolúciós létezésének előszobája. Az energiamező rezgése most sokkal nagyobb sebességű, mint amit megtapasztalunk most. Amikor az anyag a természetes mezejébe kerül, akkor ezen a területen felgyorsul és felgyorsítja a rezgését, és ez történik most. Hogy hogyan hat ez a Napunkra, a galaktikus magból, egyre gyorsabban kiáradó rezgés? Úgy hogy felgyorsítja a Napunk égését.

Tehát azt látjuk, hogy a Napunk keresztülmegy egy lényeges változáson, és ahogy a Nap ezt teszi, úgy a bolygói is végbemennek ezen. Minden életforma a Földön egy felgyorsulási folyamaton esik át. Most visszatérünk az Idővonalra.

Az volt a jövendölés, a prófécia erre az időre, hogy a Nap eltűnik 3 napon keresztül. Idővonalat vált és keresztülmegy a galaktikus szuperhullámon, meglehet, hogy ez egy nap alatt, vagy néhány óra alatt történik meg. De ez sem biztos most, mert az attól függ hogy mennyire vagyunk benne már ebben a váltásban. Személy szerint én azt szeretném, hogy ez az átmenet minél előbb történjen meg, és lehetőleg éjszaka és inkább felhős időben. A gyors változást az hozhatja létre, ha az emberek nyugalmukba maradnak, és nem esnek tömeges pánikba.

Mit tehetünk azért, hogy könnyebb legyen ez az átalakulás?

Ne feledjétek azt, hogy mi most egy idővonalat váltunk a választásunk, döntésünk szerint, és a döntéseinket ezért a tiszta érzésünk szerint szükséges meghozni. Tehát erre az a válasz, hogy a lehető legtöbb tisztítást végezzük el. Képzeljük el azt, mi történne akkor, ha mindenki egyszerre hozzáfogna a mája tisztításához? Sokkal világosabb, tiszta lenne minden, ha a milliónyi negatív hangzástól megtisztítanánk a Föld energiamezejét, és ezzel azt idéznénk elő, hogy a bolygó váltása könnyebb és még gyorsabb legyen. Azon a ponton, amikor megtapasztaljuk majd a 12/21 napot, az csak egy másik napot jelent majd, de egy olyat, amikor a Nap már fényesebb fog sugározni. Ezután újra a döntéseink, és a teremtő erőnk kezébe kerül minden.

Jelaila Starr
közreadja: www.foldicsillagok.hu
Készült a Kristályos Korszakunk beindítása előtti 9. napon
Áldott Világelejét, Emberi-angyalok!!!


Luca-napja


Luca-napja - Luca széke. Mára a legtöbb fejben szinte ennyi maradt csak az egykori szokáshalmazból, ami december 13-hoz kötődött. Pedig a tollaspogácsa, az asszonyi munkatilalom vagy éppen a vénlánygúnyolás legalább ilyen izgalmas hagyományok.
Abban semmi meglepő és újdonság nincs, hogy a karácsonyi ünnepkör ezen napjához is ugyanúgy köthető vallásos okfejtés, mint pogány helyi hagyományok, és természetesen ezekben némi közös szál is felfedezhető. Vegyük például a dátumot! Szent Lucia napját mély tisztelet övezte Itáliában, Luca napját pedig, ami inkább a démoni erőket jelenítette meg, szintén fontosnak tartották Európa hozzánk közelebb eső térségében. Tudnunk kell azt is, hogy a Gergely naptár bevezetése előtt a téli napforduló pontosan december 13-ra esett. Ha hozzátesszük, hogy latinul a fény lux, már körvonalazódik is a szóban forgó nap fontossága: az év leghosszabb éjszakája ez, amikor az árnyékvilág teremtményei a felszínre törhetnek, ám az éj elmúltával a fény győzedelmeskedik, s lassú, de biztos gyarapodásnak indul. A napfordulók ünneplése és a napistenek kultusza egyébként olyan ókori népeknél alakult ki, ahol áttértek a szoláris időszámításra.
Forrás: [origo]
A szent
Szent Lucia legendája az V. századba repít vissza minket. A történet szerint Szicília szigetén élt lány beteg anyja gyógyulásáért fohászkodott Szent Ágota sírjánál. Imái meghallgatásra találtak, édesanyja meggyógyult, az álmában megjelenő Ágota pedig felajánlotta neki a keresztséget. Lúcia ettől a naptól kezdve Jézus jegyesének vallotta magát, s elvetette a lehetőségét annak, hogy halandó ember asszonya legyen - ezt elhagyott vőlegénye igen zokon vette. Lúcia szenvedéstörténete ezzel kezdődött, hisz kereszténysége okán töbször meghurcolták, megkínozták, miközben a Szentlélek különböző formákban rendre a segítségére sietett. Persze vértanúsága végül beteljesedett, de a kegyetlen halálnak is csak akkor adta meg magát, mikor felvette az utolsó kenetet . A középkorban igen kedvelt szent volt, legendája sok műalkotás ihletőjévé is vált. Mivel neve a fényből ered, imádkoztak hozzá a nemlátók, a szembetegségekben szenvedők, de a földművesek, kézművesek, párnakészítők, nyergesek és varrónők is, mivel mind hegyes szerszámokkal dolgoztak. A fentiek okán Szent Lucia házasságvédő szentként is ismert. Az 1582-es naptárreformig ünnepe egybeesett a téli napfordulóval, amit hagyományosan munkát elhagyó és jövendölő napnak tartottak, így kiemelt figyelmet szenteltek neki. A naptárreformmal a leghosszabb éj továbbvándorolt, ám Szent Lúcia és Luca napja a helyén maradt, s az utóbbihoz kapcsolódó változatos hagyományok is ezen a napon történtek - vagy éppen vették kezdetüket.
A boszorka és leleplező széke
Kezdjük hát a legismertebbel, a híres-neves székkel, ami oly lassan készül! A hagyományosan nyolc vagy tizenhárom féle fából összeálló széket ezen a napon kezdték el megmunkálni, ám csak karácsony napján lehetett kész, s ekkor fontos szerepet kapott. A szék készítője magával vitte azt az éjféli misére, s ekkor ráülvén megláthatta, a gyülekezet tagjai közül kik a boszorkányok. Ők ugyanis az oltárnak háttal állnak, netán agancsot vagy más fejdíszt viselnek, de árulkodó az is, ha félrebilllentett fejjel lép be valaki a templom kapuján. A boszorkát felismerve ezek után gyorsan szaladni kellett, s magunk mögé mákot szórva biztosítani, hogy leleplezett üldözőnk ne érjen nyomunkba. Az otthon már biztonságot nyújtott, de a széket mindenképpen és azonnal el kellett égetni. A boszorkányok felismerésére persze más módszerek is léteztek, s ezek közül több szintén ehhez a naphoz kötődik, például  az, hogy átfúrt fakanálon keresztülnézve is megpillanthatjuk a démoni nőszemélyeket. Persze a boszorkák nem vették jó néven az ellenséges közhangulatot, így ezen az éjjelen rettegésben tartották az embereket, akik fokhagymával, keresztbe rakott seprűvel védekeztek az ártó szándék ellen. Mivel egykoron minden rontást a boszorkányoknak tulajdonítottak a tehén betegségeitől kezdve a kihűlt házasságon át a vajköpülés sikertelenségéig, érhető, hogy miért volt olyan fontos, hogy a bűnösök lelepleződjenek, a rossz szellemek pedig távol tartassanak.
Haláljóslások
A nem éppen vidám haláljósló szokásoknak keresve sem lehet ennél jobb napot találni, így aki nem boszorkányokat leplez le ezen az éjjelen, megtudhatja, melyik családtagja lesz az, aki valószínűsíthetően nem éri meg a következő székfaragási időszakot. Ilyen például az úgynevezett tollaspogácsa. Ekkor minden készülő pogácsát egy-egy családtaghoz társítanak, s tetejükbe tollat tűznek. Akiknek megsült pogácsáján megpörkölődött toll szomorkodik, nem sok jóra számíthat az elkövetkezendő évben. Haláljósló szokások egyébként december folyamán számos alkalommal előfordultak, a legtöbb pedig pont karácsony estéhez közthető, amikor a kézhez kapott rothadt dió, a reggelre a kályha mellett felfordult fahasáb vagy a hamu alakváltozása is közeli halált jövendölt a vonatkozó rokonnak.
Lucabúza

A Luca-naphoz a sötét oldalba való belefeledkezés mellett számos praktikus hagyományt is köthetünk, ilyen többek között a lucabúza vetése. Ezen a napon kis tálkába búzát szórt a háziasszony, amit karácsony napjáig öntözgetett, s minél magasabbra hajtott ki addigra, annál bővebb termést jövendölt a következő évre. Gyakran gyertyát, mécsest helyeztek a kihajtott fű közé, s ha a láng szinte alig pislákolt át a sűrűségen, vidámság lett úrrá a házon. A besózott, félbevágott hagymák (összesen tizenkét fél) levet eresztettek, s ennek bősége mutatta meg, az elkövetkezendő év egyes hónapjaiban mennyi csapadékra számíthatnak a földeken, de a jövő évi időjárásra az innentől számított tizenkét nap megfigyelése is hasznos információkkal szolgált.
Szerelmesek, termékenyek, vénlányok
Az eseménydús nap során természetesen a szerelemnek is adózni kellett, így Luca napján készültek el például azok a jóslócédulák, melyeket a hajadon tizenkét férfi nevével látott el. Mindennap a tűzbe vetett egyet, s akinek a neve az utolsó, megmaradt papírdarabon szerepelt, vőlegénye lehetett. Egyes területeken a kivirágoztatott ág szokása is ezen a napon indult - ha karácsony napjára az ág kihajtott, a lány a következő évre házasságot várhatott. A házasság azonban csak félsiker, a termékenységet is biztosítani kellett, amin szerencsésen segítettek a Luca-napi alakoskodók, akik házról-házra járva mondták termékenységvarázsló rigmusaikat. Akotyolásnak nevezett szokás, amit fiatal fiúk adtak elő, segítette az eljövendő bő termést, a jószágok megfelelő szaporulatát vagy éppen a tyúkok tojóképességét. Ám a vénlányokra csúf idők jártak ekkor, kedvelt szokásnak számított megszégyenítésük, azaz a vénlánycsúfolás, ami változatos módokon törénhetett. Tönköt vagy apróbb tárgyat kötöttek rájuk, s ezt kellett maguk után húzniuk, de megesett, hogy versekkel hívták ki őket a házból, esetleg lakodalom-paródiában kellett részt venniük. Persze már azt sem lehetett kellemes eltűrni, ha csak zajongva, énekelve gúnyolják őket az udvarról.
Dolgozni tilos, ülni muszáj
Végül pedig egy jó hír az asszonyoknak. Ha megvédtük magunkat a rontástól, ha csíráztatni kezdtük a lucabúzát és bezsebeltük a kotyolás nyújtotta előnyöket, végre megpihenhetünk. És kell is pihennünk, ugyanis a biztosított sok tojás még nem elég, a háziasszonynak is be kell segíteni, hogy a tyúkok jó kotlósok is legyenek, ezért egykor hasznosnak tartották, ha az asszony sokat ült ezen a napon. De nem ez volt az egyetlen asszonyi előírás: említettük, hogy már évszázadokkal ezelőtt is hagyományosan munkát tiltó napként tartották számon Luca napját, ami a magyar néphagyományban is erősen élt. Tilos volt ilyenkor minden asszonyi tevékenység, így például a mosás, befőzés, kenyérsütés, de még a párolás is. Akit pedig Luca tilalomszegésen kapott, akár kővé is válhatott.