2016. november 11., péntek

HIDEGEN SAJTOLT OLAJOK

Hidegen Sajtolt Olajok

Tökmag olaj

A tökmagolaj jótékony hatását a magas omega3  telítetlen zsírsavtartalmának és gazdag E- és F- vitamin tartalmának köszönheti.

E-, F-, B1-, B2-, B6-, D-vitamin: gyulladás-gátló, magzatoknál elősegíti az idegrend-szer optimális kifejlődését, emellett felnőtteknél csökkenti a gyomorsavat.

·         Antioxidánsok: ( szelén, A- és E-vitamin, Koenzim-Q ) hozzájárulnak szerveze-tünk gyors regenerálódásához, a szabadgyökök  megkötésével pedig lassítják az öregedési folyamatokat.
·         Delta-7 fitoszterol: csökkenti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását, illetve enyhíti annak tüneteit. Antimikrobiális és vizelethajtó hatása miatt alkalmas a húgy-utak fertőtlenítésére, átmosására.
·         Telítetlen zsírsavak: ( omega-3-, omega-6-, omega-9-, zsírsav ) Testi és szellemi teljesítőképesség fokozása; koleszterinszint csökkentése; szívinfarktus kialakulásának megelőzése.
·         Nyomelemek:(ásványi anyagok) nátrium, kalcium, magnézium, szelén, vas, cink, réz, mangán, melyek elengedhetetlenül szükségesek a szervezet egészséges működéséhez.
A tökmagolaj felhasználási területei:
A tökmagolaj gyógyászati felhasználása mellett kulináris célokra is kiválóan alkalmas. A magból készült olajat használják salátákhoz, pár cseppet tesznek a levesekbe és kifőtt tésztákra, de alacsony égési hőmérséklete miatt sütésre nem alkalmas. Jól használható nyers zöldségekhez és gyümölcsökhöz, kifejezetten aromás íze pikánsan „fűszerezi” ételeinket. A tökmagolaj feszesíti és erősíti a kötőszövetet, ezért jól alkalmazható masszázsokhoz is.
Javasolt napi adag:
kíméletes hidegen sajtoltból, 1evőkanál;
hidegen sajtoltból 1 teáskanál.

Napraforgó olaj:

Koleszterinmentes.

A jellegzetes ízű, hidegen sajtolt napraforgóolaj hatásos a daganatvédelem és a szív- és érbetegségek kezelésben. GazdagA-, D- és E-vitaminokban, magas a linolsavtartalma, ez teszi könnyen emészthetővé és igen értékessé.
Méregtelenítésre nagyon alkalmas. Magas E-vitamin tartalma szépé teszi a bőrt.
Fontos tudni, hogy a hidegen sajtolt olaj, nincs kitéve semmilyen kémiai hatásnak. Nincs kezelve semmivel (benzin-származékokat, adalékokat nem tartalmazz).
Nagyon értékes, hiszen sok E vitamint tartalmaz, C vitamint és egyéb ásványi anyagokat.



Lenmag olaj:

Gazdag A-, B-, C-, D-, és E- vitaminokban. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód stb. természetes forrása, többszörösen telítetlen zsírsav- omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

-       A lenmagolaj serkentheti az agyműködést és a kapilláris vérerek munkáját (agyban, vesében, szemben), azok eldugulását, és számos öregkori nyavalyától kímélhet meg.
-       Szabálytalan szívverés, szívszélütés, szívizomgyulladás kiegészítő kezelője is lehet.
-       Természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség.
-       Csökkentheti a gyomorsav roboráló hatását, kimossa a koleszterint, szabályozza a glükóz jelenlétét a vérben.
-       Kiváló májtisztító, különösen zsírmáj esetén. Megszüntetheti a székrekedést, szabályozhatja és rendszeressé teheti a bélmozgást. Az olajban található kéksav -glikozidák miatt gyulladásos betegségek kezelésére alkalmazható, (ízületi gyulladások, gennyes – fekélyes sebek), mert lokálisan tágítja az ereket és lazítja a szöveteket. Izomláz, izomfájás enyhítésére is javasolható. Rovar-és méhcsípés helyét bekenve, a lenmagolaj kiszívja a mérget a szervezetből. Száraz bőr (hámlás) esetén a tüneteket megszüntetheti.
Ajánlott napi adag:
Belsőleg: salátákhoz 1-2 mokkáskanálnyit, önállóan étkezés közben ill. utána.
Külsőleg: ízületekre, csípésekre vékonyan felkenve.

Mákolaj

,,A mákolaj a csontritkulás természetes csodaszere.”
Klinikai tesztek igazolták, hogy a mákolaj fogyasztók csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően.

A mákolaj aminosavakban,  többszörösen telítetlen omega3 zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.
·         elősegíti a magas vérnyomás csökkentését
·         kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása
·         normalizálja a vér koleszterinszintjét
·         jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásában
·         növeli a szellemi teljesítőképességet
·         idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású
·         A csontozat elsőszámú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt.  A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba.
A mákolaj felhasználási területei:
A mákolaj klasszikus alapanyaga a keleti konyhának.  Különleges aromája péksüteményekben érvényesül leginkább, de salátákhoz és gyümölcslevesekhez is kiválóan társítható.
Számos ünnepi étel készíthető vele, mint a magyar különlegesség a bejgli vagy a mákos guba.
Ezen kívül desszertek, rétes, fagylalt, palacsinta töltelék, sütemény és számos más étel alkotóeleme.
Egyszerűen fogyasztható natúron naponta 1-2 kiskanállal reggel étkezés előtt vagy reggelire pirított kenyérre csepegtetve.

Dióolaj

A dióolaj jótékony hatását elsősorban gazdag B- és E- vitamin és magas  omega3 telítetlen zsírsavtartalmának köszönheti.

·         Különösen ajánlott az érelmeszesedés megelőzése szempontjából
·         Csökkenti a koleszterinszintet, vérrögképződést és trombózis kialakulását
·         Stresszes helyzetben is alkalmas a vérnyomás csökkentésére
·         Antioxidáns hatása kimutatott
·         Erősíti a szívet, a keringést és az idegeket a benne lévő B-vitamin serkenti az agyműködést és a koncentrációs képességet.
·         A dióolaj linolsav-tartalma különösen magas. Az esszenciális zsírsavakhoz tartozó linolsav segít a reumatikus ízületgyulladásban szenvedő betegek terápiájában.
·         Kozmetikai célokra, masszázsokhoz és ajakápolóként is kiválóan alkalmas, továbbá pikkelysömör és bőrirritáció kezelésére is használják.
·         E-vitamin-tartalma a bőrre tápláló, bőrvédő, egészségvédő hatású, késlelteti a bőr öregedését.
A dióolaj felhasználási területei:
Roston sült húsokhoz utólagos ízesítéshez, valamint rövid ideig sütött húsok sütéséhez a napraforgó vagy olíva olajhoz keverve pikáns ízt kölcsönöz a sülteknek.
Édességek tésztájába (palacsinta, császármorzsa, piskóta), valamint mártásokhoz, szószokhoz és főzelékekhez keverve  tovább fokozhatjuk az íz hatást.
Salátaszószokban különösen jól harmonizál a kevésbé savanyú ecetfajtákkal. (leginkább a  gyümölcsecettel és a balzsamecettel).
Jól használható nyers zöldségekhez és gyümölcsökhöz, kifejezetten aromás íze pikánsan „fűszerezi” ételeinket. A galambhegysalátához és a céklához illik a leginkább.

Máriatövismag olaj

Szilimarin, omega-3 és omega-6 többszörösen telítetlen zsírsav tartalom.
A máriatövis legjelentősebb hatása az, hogy a májat erősíti, segít hatástalanítani a gyógyszerek, a vegyi szennyező anyagok és az alkohol hatását.
A máriatövis háromféleképpen védi a májat.

·         Egyrészt stabilizálja és erősíti a májsejtmembránokat, ami megelőzi a méreganyagok behatolását a sejtbe.
·         Másrészt hatékony antioxidáns, amely semlegesíti a veszélyes szabad gyököket. (A szabad gyökök nagyon reakcióképes molekulák, melyek képesek kárt okozni más molekulákban, akár még a sejteken belül is.) Antioxidáns hatása többszöröse az E-vitaminénak.
·         Harmadrészt pedig elősegítve a fehérjeszintézist, serkenti a májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját, az elhalt sejtek lecserélését.
Elősegíti a májbetegedések, többek között a vírusos májgyulladás (hepatitis) és a májzsugor (cirrózis) gyógyulását, segít gombamérgezések esetén is.
Rákos betegeknél a májkárosodás bekövetkezésének esélyét csökkenti, sőt segíti a betegség során a szervezetben felszaporodó méreganyagok kiürülését.
Hasznos lehet az endometriosis (a női meddőség egyik legfőbb oka) kezelésében is.
Az epekő kialakulásának megelőzésében és kezelésében is hasznos
Szoptatós anyáknál segíti a tejelválasztást.

Ajánlott napi adag:1 mokkáskanálnyi az esti órákban 8-12 hétig

Vörös Szőlőmag Olaj

(kizárólag válogatott és tisztított, Zweigelt, Othello és Kékfrankos szőlő magjából készül)
A hidegsajtolással kinyert szőlőmag-olaj gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban, bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban (az F vitamin egyik alkotója) klorofillban, könnyen emészthető és koleszterinmentes.
Magas az E vitamin tartalma. Az antioxidáns (szabadgyökmegkötő) hatása 18,4-szer jobb, mint a C vitaminnak, és 50-szer nagyobb, mint az E vitaminnak.
Tulajdonságok, jellemzők, hatások:
Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a “jó” HDL és csökkenti a “rossz” LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzheti a szürke hályog kialakulását. Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. A vörös szőlő rezveratrolt tartalmaz. A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhítheti. Agyérelmeszesedésben szenvedők emlékezetét javíthatja. Gyulladásgátló hatású, erősíti a szervezetet a stressz ellen. Az öregedési folyamatokat lassítja.
Hatékony kozmetikai szer:
A bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására. Számos előnyös élettani tulajdonsága miatt valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják.
Külsőleg-belsőleg egyaránt alkalmazható.
Belsőleg fogyasztva az ajánlott napi fogyasztás, egy teás vagy egy evőkanállal, de akár hidegkonyhai ételek készítéséhez és főzéshez is alkalmazható!
Külsőleg alkalmazva heti 1-2 alkalommal arcra – dekoltázsra használjuk, majd 20 perc múlva mossuk le. A szőlőmag-olajos masszázzsal rendkívüli eredmények érhetők el.
A hajtöveken alkalmazva regenerálja a hajhagymákat.


Az Élet szépséges oldala








Az Élet szépséges oldala: Ha a lelkedben béke van, mindent szépnek látsz.
Nem baj ha esik az eső, ha fúj a szél. 

A világ ezer csodája eléd tárulkozik. S te gyermeki szívvel tekintesz a világra, mert egy Új Világ van születőben benned. S ezt a világot te alkottad. Hosszú út vezetett ideig, melyen számtalan kő került utadba, s nehezítette meg az életedet.De mindez már a múlt homályába veszik, mert egy Új Ember született meg benned. Szíved kinyílik a szépre, magadba fogadod a világot.
Mindennel eggyé válsz, s a Mindenség is eggyé válik veled.
Tudod, hogy az életedben minden úgy történt ahogy történnie kellett.
Hálás vagy az Életnek, hálás vagy az életedért.
Magadhoz öleled a Mindenséget, s tiszteled a Létezést.
Szeretettel: Feketéné Lendvai Katalin
A selyem mandalám címe: Az Élet szépséges oldala.
http://www.lenka.hu/
http://lendvaykati.blogspot.hu/

"11-11" Gyémántfénye – Spirituális hiedelmeink feloldódása, hiteink újrarendeződése -




Az egyik legizgalmasabb hónap kellős közepén járunk, a Skorpió havában, amikor is a Skorpió ajándékai között legmélyebb kincseink emelkedhetnek fel szívünk legtitkosabb kamráiból. Sokszor hallani, hogy a Skorpió Csillagjegy minőségét milyen nehéznek élik meg sokan, és többen látják az árnyékait, mint a fényességét.
Mintha a tudatalatti félelmeink birodalmának uralkodója lenne a Skorpió… - nos, ez így is van…
A Skorpió birodalmában a Vándor egy tükörterembe érkezik, egy elvarázsolt kastély tükörtermébe. Eme tükrök, mintha mindennek az ellenkezőjét mutatnák a Vándornak. Így igen bölcsen szükséges a tükörtermet bejárnia, hiszen amit ő szépnek lát, az a tükörben csúnya, és mit csúnyának lát, az a tükörben szép. Ám, mivel a Vándor egy tükörteremben sétál, így a tükör is tükröződik, és már nem lehet tudni, mi a tükörkép, és mi a valóság. A Skorpió az illúzió nagy mestere. Meséivel, varázslataival belső kényszert ébreszt a Vándorba n, hogy minél bentebb és bentebb menjen a kastélyban, hogy áthatoljon a tükörtermen, hogy eljusson a középpontba, ahol nincs több tükör…
A Skorpió birodalmában a Vándor nem fordulhat vissza, mert minden lépése után köddé válik az, amin már áthaladt, hiszen az csak illúzió volt csupán…
Így a Skorpió elvezeti a Vándort a legbelsőbb pontig, ahonnan minden illúzió, minden varázslat ered, a középpontba, a legmélyebb pontba, ahonnan a tükröződés kezdődött…
Nem csupán egy év novemberi merülésében vagyunk most jelen, hanem egy ciklus 2008 – 2016) záróakkordjának merülésében. Nem csupán ezen évünk árnyékait aknázzuk ki önmagunkból, - avagy szívünk Skorpió birodalma tükreinek illúzióját lebbentjük fel -, hanem egy egész ciklus, egy 1-9-ig terjedő időszak (1-es a kezdet, 9-es a teljesség) igazságait keressük meg a középpontban, a magban…
Minden olyan lenyomat, hologram, emlék fellebben – és lélekszándékunknak megfelelően – feloldódik, kitisztul, ami már nem rezonál össze, az új ciklus (2017 – 2025) energiatartományival. „11-11” egy újra indító lélek-kód, amikor is olyan energiakapuk nyílnak meg, melyek kiütik, majd újra indítják morfogenetikus mezőnket. „11-11” energiájában szélesre tárul az új ciklus Csillag-kapuja, és saját lélek-választásunknak megfelelően áramlik fénytestünkbe az új ciklus energiamezeje.
A spirituális emelkedés és ébredés nem tőlünk függetlenül történik, hanem önön lélekmunkánk következményeképpen, eredményeképpen, annak ok-okozatiságában. Az új ciklus azonban nagyon más spirituális látásmódot ajándékozhat nekünk. Ahogy Csillaglelkünk egyre inkább felszabadul, egyre inkább ráismerünk, ráébredünk a bennünk pulzáló, spirálban forgó fényoszlopunk jelentőségére. Nimród ősatyánk 7 szintű fényoszlopát felépítette, és eme fényoszlop energiájában volt jelen fényküldöttként.
Az új ciklus új (magasabb, tágabb) tudatosságba emel bennünket: alsóbb csakráink egyensúlya, tiszta áramlása nélkül, nincsen a felsőbb csakrákba való emelkedés. Ahogy nincsen ház csak tetővel, falak nélkül, úgy ébredünk rá, hogy milyen fontos a vörös, a narancs, a sárga fénytartományunk szeretettel való feltöltése, öröme, egyensúlya és harmóniája. Különös, hogy az új ciklus csillagtudatossága, éppen az alsóbb (földi) csakráinkat erősíti. Az új ciklus csillag-tudatossága nem másik bolygóra, másik csillagra való elvágyódásról szól, é s nem is arról, hogy csillag-küldöttként valami felsőbbrendű minőségbe kerülne a Lélek. Ó, de mennyire nem erről van szó…
Amikor a Lélek-vándor úgy igazán mélyen, szívének Skorpió birodalmában, a tükörterem illúzióján áthatolva integrálja önmagában eme Csillagfényű Tudatosság eszenciát, akkor emberi életében alkimistává válik – és összeér szívében a lila és a sárga fény:
A lila fénnyel szemben álló fénysugár a sárga fény, a lila és a sárga egymásnak komplementerei. A lila szín a spiritualitás színe, a korona csakra színe. Ám, úgy tűnik, a lila a sárga fényével együtt válik gyémántfényűvé, áttetszővé, tisztává. A szellemi egység a sárga „Én” tartományának átélése és megélése nélkül így vajon egy tükörkép illúziója?
Jézus Fénymester emelte fel az emberiséget a Kos korszakából a Halak korszakába. St. Germain Fénymester a Halak korszakából emeli az emberiséget a Vízöntő korszakába. Ezért van az, hogy oly sokan érzik St. Germain Fénymestert önmagukhoz közel, mintha személyes mesterük lenne. Ezért lép St. Germain Fénymester oly sok csillag-küldöttel kapcsolatba, mert most az Ő energiaterében, a lila fényben, és leginkább tudatunk lila fénysugarának megtisztulásában és feltisztulásában emelkedünk egy magasabb tudatállapotba.
A lila és sárga fénytengely ama ősi tudást rejti magában, miszerint a lila szelleméből kiválik a sárga egyéniség, a szellem az „Én” (Egy – Én), az egyénen keresztül éli meg önmagát. A Skorpió birodalmában, tükreinek illúziójában lehull az „Én” játszmáinak fátyla, tisztul a Lélek-eredet, tisztul a Szellem-Lélek, feloldódnak a lenyomatok, és a Lélek visszatalál eredet Isteniségébe, Magjába.
A lila fény a vörös és a kék nászában fogan: a vörös az anyag, a kék a szellem szimbóluma. Mindkét színsugár kiegyenlítődésben, egyenlő arányban van jelen a lilában. Újabb ősi tudást ébreszt sejtemlékezetünkben a lila fény, ahogy sejt-transzformál, mégpedig – amíg megtagadja a lélek a testet, az anyagot, az életet (vöröset), addig nem tudja korona csakrájának lila fényét, spirituális eszenciáját magához venni, mert addig csupán egy lebegő kék szellem az, aki jelen van. A felemelkedett mesterek tudása abban bontakozik ki, hogy az anyag, a test megélésén, szeretetén keresztül emelik fel lelk& uuml;ket a Szellemi Isteni Egybe.
Különbség van aközött, hogy szeretünk valamit, vagy ragaszkodunk hozzá…
Vannak, kik megtagadják a testiséget, ezzel bizonyítva, hogy nem ragaszkodnak. Ám, amit elfojtunk, az rabságban tart. Az igaz szeretet szabad, és eme szabadságban nincsen jelen a ragaszkodás. Vagyis szeretjük az életet, az ízeket, a szerelmet, a gyerekeinket, a munkánkat, stb. – csupán nem ragaszkodunk, áramlásban létezünk.
A lila szín alkímiája eddigi spirituális hitrendszerinket tisztítja fel, eddigi hiedelmeinket és hiteinket oldja fel, melyekkel skatulyába zártuk önmagunkat, korlátoztuk és blokkoltuk önön szabad tudat-tágulásunkat, tudat-emelkedésünket.
St. Germain Fénymester a lila fényében tanít: szeresd az életet, élvezd az életet, ami jönni szeretne, azt engedd be, és ami menni szeretne, azt engedd el…
St. Germain Fénymester a Magar Mágus… Az átváltozás Nagy Mestere, az átalakulás Nagy Mestere – az alkimista… - Skorpió Birodalmának Illuzionistája – ki tükröt tart annak, ki nem látja önmagát, hogy lehullhasson a fátyol, hogy feltárulhasson a lila korona csakra avatar fénye, kitárulhasson avatar tudata…
Eme Csillagkapu nyílt meg "11-11" napján, a 9-es év záró felvonásán, hogy méltón készülhessen a Lélek a Fény Ünnepére (december 21.):
"11-11" Csillagkapuján át beengedi a Lélek-vándor szívének legmélyebb magjába a fényt, megtisztítva önmagából az árnyékokat, hogy minél nagyobb Világosságot ünnepelhessen a Téli Napforduló Ünnepén…
St. Germain Fénymester és Kuthumi Fénymester közvetítésében
Írta: Kristályfény33 dr. Vaktor Orsolya


Aranykor gyermekei - Povázsi Lilla