2015. szeptember 18., péntek

A szem helyreállítása egyszerű tornával című előadás szemtorna gyakorlatai részlet


Migráns kérdés egy kínai kisfiú szemével nézve






Minden nap érhet meglepetés. A mai napon egy 10 éves kínai kisfiú személyében találkozhattam vele. A neve - mint később kiderült - Shan. Tehát betértem egy kínai gyorsbüfébe és a rádióban ismételten a menekültkérdésről volt szó. A kisfiú elkezdte mondani minden kérdés nélkül tökéletes magyarsággal a "magáét" :

- Hát most tetszik ezt hallani, idejönnek, végig vonulnak egész Európán, mint a sáskák, azt gondolják nekik minden jár, mint valami uralkodónak. Szégyen, hogy ilyen emberek jönnek ide ebbe a szép országba és csak a szégyent hozzák a magyarokra!

Nem bírtam ki, hogy vissza ne kérdezzek.....
- De hát te sem vagy magyar....

Kisfiú felháborodott....
- De igen én magyar vagyok és többet tudok a magyar történelemről mint bárki más. Én itt születtem, ez a hazám, magyar az anyanyelvem és szeretem ezt az országot. A szüleim kínaiak ( mondta a nevüket de nem értettem ), engem pedig Shannak hívnak, tetszik tudni mit jelent?

- Nem, nem tudom sajnos.

- Azt jelenti Isten velünk van, tehát a magyarokkal is itt van. És Isten nem fogja engedni, hogy ezek itt maradjanak és meg fogja őket büntetni azért amit tettek és tesznek Európával és a magyarokkal főleg. Tetszik tudni mekkora volt ez az ország még nem is olyan régen? Nagyon nagy! Úgy hívták Nagy-Magyarország és most a többi ország fél tőlünk, mert félnek attól, hogy a magyarok fellázadnak(???) és ismét egy nagyon jó és országot hoznak létre Európa közepén. Ami az EU végét jelentheti. Tetszik tudni félnek tőlünk, ez az igazság! És tetszik tudni azt is, hogy Kína pedig nem fél és nem is fog, hanem majd ha kell (???) a magyarok és az ország mellé fog állni. És itt nem lesz egyetlen olyan ember aki nem tiszteli a magyarokat.

Hát itt volt az a pont, amikor szó szerint tátva maradt a szám....egy 10 éves kínai kisfiú pár mondatban levezette az egész migráns kérdést és a jelenlegi helyzetet.....Döbbenet.....