2018. június 7., csütörtök

Amikor felhagysz azzal, hogy illeszkedj abba a világba.....




Amikor felhagysz azzal, hogy illeszkedj abba a világba, ami már nem a tiéd többé, elképesztő fejlődésnek indulsz.... automatikusan válsz egy új emberré, leengedett, laza vállakkal, több nevetéssel és még több varázslattal. 
(Tanya Markul)



https://www.facebook.com/magdala.osanya/photos/a.751514904985772.1073741828.751508918319704/1052094188261174/?type=3&theater

Ahogy a hopi indiánok látják…




„A fák azt lélegzik be, amit mi kilehelünk. Amit a fa kilélegez, arra van szükségünk nekünk. Tehát a fákkal közös a sorsunk.”

Ahogy a hopi indiánok látják…

„Az idő körbejár. És eljut egy pontra, amikor ismét megújul. Először van egy tisztulási szakasz, majd ezután következik a megújulás. Most nagyon közel kerülünk ehhez az időszakhoz. 
Elmondták nekünk, hogy látjuk majd Amerikát megjelenni és eltűnni. Bizonyos értelemben Amerika haldoklik. Azért, mert elfelejtettük a tanításokat, hogyan éljünk a Földön. /…/
A mi hitünk szerint, ha nem vagy kapcsolatban a Földdel, és nem érted meg annak lényegét, mély lelki valóságát, hogyan élj a Földön, akkor nem jársz sikerrel. /…/
Amerikában Kolombusz érkezésekor hatvanmillió indián volt. Hatvanmillióról mindössze nyolcszázezerre csökkent a létszámunk. Tehát majdnem kipusztítottak minket…
Minden dolog lelki. Mindennek van lelke. Mindent a Teremtő hoz el nekünk. Az Egyetlen Teremtő, akit különböző nevekkel illetnek.
Csak néhány telet töltünk itt a Földön, aztán a Lélek világába távozunk. A Lélek világa: a Minden.
Testünk nagy része víz. Egészségünk megtartása érdekében jó vizet kell inni. Mielőtt az európaiak ide jöttek, ihattunk bármelyik folyóból. Ha az európaiak a mi szokásaink szerint éltek volna itt, még mindig ihatnánk a folyóinkból. Mert a víz szent.
A levegő is szent. A fák azt lélegzik be, amit mi kilehelünk. Amit a fa kilélegez, arra van szükségünk nekünk. Tehát a fákkal közös a sorsunk.
Amikor a földet, a vizet, a levegőt elrontják, akkor ez a pusztítás megszüli saját ellenhatását. Az anyaföld reagál.
A hopi jövendölések azt mondják, hogy a viharok és az áradások nagyobbak lesznek.
Amikor a változásokat képes vagy fejlődésként szemlélni, akkor érkezett el az idő. Semmi sem marad ugyanaz.
Darwin azt mondta, az ember a majomtól származik.
Mi azt mondjuk: a ti elődeitek lehet, de nem a mieink. Meg kell tanulnunk újra hinni a Lélekben. Ez lehet az első lépés.
Az embernek mindent Lélekként kellene kezelnie. Legyünk tudatában annak, hogy mi egy család vagyunk. Nem létezik olyan, hogy vég. A formája változik ugyan, de az Élet maga végtelen."


Minden földi nő potenciális hősnő...


"Minden földi nő potenciális hősnő...
Főszereplője saját élettörténetének,annak az utazásnak,ami a születésével kezdődik és egész élete folyamán tart.
Amint járja a maga útját,bizonyára találkozik szenvedéssel,magánnyal,bizonytalansággal,sebeket kap és korlátok,akadályok keresztezik szándékait.
Megtalálhatja élete értelmét,kiérlelheti személyiségét,megélheti a szerelmet, vagy a kegyelem állapotát,és bölcsességre tehet szert.
Az ember lényét, emberségét döntései, a bizalomra és szeretetre való képessége formálja, az,hogy tapasztalataiból épül és vállalja mindazt,amire elkötelezte magát.
Ha nehézségek fölmerülése esetén föl tudja mérni,mit tehet, eldönti, mit akar tenni, értékeinek és érzéseinek megfelelően cselekszik, akkor saját mítosza hőseként viselkedik."
Idézet : Jean Shinoda Bolen : Bennünk élő Istennők





Szeretnénk nélküle, de csak vele együtt nélküle | Gunagriha előadása