2015. november 22., vasárnap

A megbocsátás erőt ad,fiatalít,gyógyít,javulnak kapcsolataid,stb



Önbizalom, önismeret növelés-gyakorlása fontos a sikerhez,testi-lelki egészséghez,gazdagsághoz.



SZEREPCSERE



Amikor gyermeket nevelünk, ez a kétfajta szeretet -a feltétel nélküli és a feltételhez kötött szeretet - összeütközik. A férfi és a női. És mivel nem értjük egymást, képtelenek vagyunk felismerni, hogy ITT NEM A SZERETET INTENZITÁSA KÜLÖNBÖZŐ, HANEM A JELLEGE.

Ez egy nagyon fontos angyaltanítás, mert, mint tudod, az angyal kétnemű. Mindkét nem fejével tud gondolkodni. Nem az a baj, mondja, hogy nem szerettek eléggé, hanem az, hogy MÁSKÉPP szerettek. Ezért apa és anya gyakran félreértik egymást. A férfi azzal vádolja az anyát, hogy mindent MEGENGED a gyerekének. Túleteti, túlkényezteti, elvárásaiban nem elég következetes és kemény. A nő pedig azt érzi, hogy amikor a férje dühbe gurul és ráüvölt a gyerekre, olyankor NEM SZERETI.
S ebben van igazság.
Ezért próbálom elképzelni, milyen anyának lenni. Át akarom élni, hogyan szeret ő!
Mert hiába bizonygatom neki, hogy z én szeretet is erős, hogy igenis szeretetből, kétségbeesett, vad, szerelmes szeretettel üvöltök a fiammal - az anya úgy érzi, hogy ez nem igaz! MEGÉRZI A RÖVIDZÁRLATOMAT!
Megérzi, hogy "megbántam, hogy embert teremtettem". S azt mondja: "Ne bántsd szegényt"! De hiába bizonygatom, hogy nem bántom, sőt - jót akarok neki. Hiába mondom ordítva, " hogy sosem lesz belőle ember"! - ha mindent megengedsz neki - az anya megérzi a férfiistenségnek azt a pillanatnyi vakságát, amikor AZ INDULAT KIOLTJA SZÍVÉBEN A SZERETETET.
Igaza van, van egy pillanat, amikor ilyenkor tényleg nem szeret.

Ma már a szerepek összekeverednek. Ez is az angyaltanítás egyik fontos igazsága, amit nem lehet könyvekből megszerezni.

AZ UTOLSÓ IDŐKBEN -mondja az angyal - A SZEREPEK FELCSERÉLŐDNEK.

Az eredeti gyári tulajdonságokat már nem lehet a nemekben fellelni. Ez nem csak mint szexuális zűrzavar jelenik meg manapság, de mint spirituális fordulat is. A mai férfi elvesztette a férfiasság valódi jellemzőit: anyagelvű lett, eszménytelen és földhözragadt. Semmiféle szellemet nem reprezentál már.
Ugyanakkor egyre több nőből bontakozik ki az érzékeny SZELLEMISÉG.
A mai kor megváltói már régóta nem a férfiak, hanem a nők. Jobban érdeklődnek a szellemi dolgok iránt, "Isten országa" felé tekintenek, és a romlást is jobban érzékelik, mint a férfiak., akik a zuhanást előidézték, és akik a történelmet évezredek óta irányítják.
Egyre több párkapcsolatban lesz gond, hogy a férfi az anyagba ragadt: hitetlen, eszménytelen, vagyis spirituális értelemben tudatlan lett - s a Fény felé igyekvő nőnek LE KELL NYÚLNI ÉRTE ÉS FEL KELL EMELNIE MAGÁHOZ!

SZEREPCSERE TÖRTÉNT !

Amikor az asszonyok arról panaszkodnak, hogy a férjük nem érti meg őket, gyakran ez van mögötte - SZELLEMILEG MAGASABBAN ÁLLNAK, mint az uruk. Tisztábban látnak, bölcsebbek, érzékenyebbek. LELKILEG ÉRETTEBBEK.

A nők lettek a szellemi útkeresők, a férfiak pedig csak fölényesen legyintenek erre: ÁLOMFALÓK !
Lenézik a nőket, hülyének tartják őket, akiket nem lehet komolyan venni, akik nem a mai "fejlett" világban élnek, amelynek irányítója a kőkemény érdek és a tébollyá fajult , szívtelen racionalizmus.

(Müller Péter - Örömkönyv)