2014. február 7., péntek

GRANDPIERRE K. ENDRE: TÖRTÉNELMÜNK KÖZPONTI TITKAI

BALESETBIZTOSÍTÁS

Ha nem tudsz róla...
                 KÖZÚTI BALESETBIZTOSÍTÁS - INGYEN
              Baleset esetén neked is komoly kártérítés jár
                
Amióta Magyarország az Európai Unió tagja lett, jelentős mértékű kártérítésre nyílt lehetőség egy sokak számára ismeretlen kárigénylési jogosultság címén. A KGFB-vel foglalkozó hazai biztosítók mélyen elhallgatják, hogy létezik olyan kártérítés, amit kötelességük lenne fizetni, ha azt az érintettek kérik, mert a közúti balesetek során  okozott személyi sérülés esetén - a kárt okozó gépjárművezető kötelező biztosítása terhére (!) -  mód van nem vagyoni jellegű kártérítést igényelni.

A peres eljárás során egyetlen forintot sem kell fizetni, és ha pervesztés lenne, akkor sincs költség. Egyetlen lépést sem kell tenni, utánajárni, csak az iratokat kell kitöltenie a kártérítést igénylőnek (lehetőleg a baleset helyszínén és idejében) és azzal felkeresni az Európai Kártalanítási Ügyintéző Központ Kft-t.

Uniós jogászok teljes körű ügyintézéssel a maximálisan kérhető kártérítést intézik az arra jogosultak számára peren kívüli egyezségben.

   Kik jogosultak ilyen kártérítésre?

A hazai és külföldi balaset esetén egyaránt igéyelhető kártérítés
- az 5 (öt) éven belül a közúti balesetben 8 napon túl gyógyuló sérülést, egészségkárosodást szenvedett személyeknek, legyen az autó- vagy motorkerépár vezető, utas, kerékpáros, gyalogos,
- jár és kérhető ez a kártérítés azoknak, akik közeli hozzátartozója hunyt el közúti balesetben;

Az ezzel kapcsolatos kártalanítási típusok:

* fájdalomdíj
* társadalmi értékvesztés
* elmaradt kereset
* gyógyulási költségek visszatérítése
* járulék kifizetése a gyermekeknek
* közeli személy halála
* temetkezési költségek visszatérítése

Kérhető a jogászi támogatás
  - azoknak, akik vitatják a kártérítés mértékét,
  - azoknak, akik fontosnak tartják a kártérítés rövid idejű ügyintézését,
  - azoknak, akik nincsenek megelégedve a már megkapott kártérítés nagyságával..

A kárigény bejelentését az Európai Kártalanítási ügyintéző Központ Kft. (EuKK) képviselői - megfelelő szakértelemmel segítik. A károsult személynek egyetlen forintjába sem kerül az
eljárás, mert az ügyintézés minden költségét az EuKK állja.

Ezzel a fajta  kárigényükkel eddig  Magyarországon eddig csak nagyon kevesen  éltek, mert
sokaknak egyáltalán nem volt tudomása erről a lehetőségről, vagy ha valamit tudtak is róla, nem ismerve ezt a lehetőséget és esetleg - kellő anyagi fedezet híján a polgári per beindításához - nem rendelkeztek a kárigényük érvényesítése érdekében az érintett biztosító társasággal szemben.

Információ (tájéloztató az egyéb részletekről):
Mikó Zsuzsanna,
az EuKártérítési ügyintéző Központ munkatársa
Elérhető:
Skype-on: csabi.zsuzsi címen
Telefonon: (20)-323-57-89


.****************************************************************

Ne legyen rá szükségetek, de ha úgy adódik, éljetek a lehetőséggel és
ezt az információt adjátok tovább az ismerőseiteknek is!


Friedrich Klára: Badiny Jós Ferenc két könyvéről


Mah-gar, a magyar...!
7000 évvel ezelőtt, Mezopotámiában, Eridu városában meghalt egy kis­lány, Ildi. Szerető szülei melléje temették legkedvesebb játékát, egy kis ala­bástromból készült pulikutyát. Bár Ildi sírját és Mezopotámiát barbár hordák taposták évezredeken át, és idén talán a kis puli is elporladt durva amerikai bakancsok alatt, testet túlélő lelkünkben a származástudatot sem gúnnyal, sem fegyverrel nem lehet elpusztítani.
1976-ban a Magvető Kiadónál kis kötet jelent meg Sumer és Magyar cím­mel, amelynek szerzője, Komoróczy Géza a gúny fegyverét fordította elle­nünk. Az irományt még megjelenése évében olvashattam és a szumir-ma­gyar rokonság elméleten otrombán viccelődő mű éppen arról győzött meg, amit Komoróczy Géza a Heti Hetes elődjeként irigyen tép, szaggat, marcan­gol, hogy a magyarok ősei teremtették bolygónk két leghatalmasabb kultú­ráját, egyiket a Kárpát-medencében, a másikat Mezopotámiában.
Nem csak rám volt ilyen hatással, a magyarok Istene éppen azzal büntet­te Komoróczyt és megbízóit, hogy tapasztalniuk kellett, a gúnyirat hatására tízezrek váltak a szumir - magyar rokonság meggyőződéses híveivé és kuta­tóivá. A szerző számára művének másik nemkívánatos "hozadéka" Badiny Jós Ferencnek, a Buenos Aires-i Jezsuita Egyetem sumerológus professzo­rának hozzá intézett nyílt levele volt, amelyből egy nagyszerű tudományos és hazaszerető könyv kerekedett: a Mah-gar, a magyar. Ebben Badiny Jós Ferenc rávilágít arra a terrorra, amely a történetírást, különösen az őstörté­netet uralja. Pl. a Philadelphiai Egyetemi Múzeumban őrzött 3600, többnyi­re megfejtetlen agyagtábla sorsára, amelyek csak azon kutatók számára hozzáférhetők, akik követik az "uralkodó megfejtési irányzatot", vagyis hogy szumir nép nem is létezett, hanem csak a semita proto-akkád.
Igazolhatom a professzor urat a Gold Book Kft-nél 2000-ben megjelent Legendás civilizációk című, gazdag kiállítású kötettel is, amelynek kutató szerzője David M. Rohl minden anyagi lehetőséget, még műholdas terepjá­rót is megkap téziseinek bizonyításához, miszerint mind a szumir, mind az egyiptomi kultúra sémi gyökerű. Nekünk pedig el kéne fogadnunk a finn­ugor származás és nyelvrokonság elméletét, "amelybe, ha belenyugszunk, elveszünk és átadjuk helyünket a magyarosodó hébereknek, akik az oláhok­kal együtt törnek be a magyar ősiség örökségébe" - írja Badiny Jós Ferenc.
Komoróczy holt nyelvnek nevezi a szumirt, ugyanúgy, ahogy a magyar ro­vásírást is kihalt írásnak nevezik ellenzői, ezzel szeretnék a felesleges kacatok dobozába gyömöszölni. Itt is alkalmazzák jellemző üzleti fogásukat, jól leér­tékelni, majd olcsón felvásárolni. Az, hogy egy nyelv, egy írás évezredeken át fennmarad minden pusztító törekvés ellenére, éppen életképességét, életerejét igazolja.
Badiny Jós Ferenc következetesen és türelmesen javítgatja Komoróczy hibáit, pl. a sumer szó helyes ejtésével, a szumir nyelvjárásokkal, az as­szony szó ékjeleivel kapcsolatban. Csatasorba állítja a szumir-magyar kap­csolat lehetőségét felvető külföldi szaktekintélyeket. Az angol Rawlinson a szumirok olyan feliratairól számol be, amelyet szkíta nyelven írtak. A francia Lenormant tanulmányozta nyelvemlékeinket, Sayous pedig sok időt töltött Magyarországon. A német Ruge az asszír mondakör turáni eredetét bizonyí­totta. A magyarországi hivatalos körök nem csak hogy nem örültek ennek, hanem még tiltakoztak is a külföldi kutatók legnagyobb meglepetésére. Nagy Géza történész írta erről a jelenségről, hogy "a mai Magyarországon bi­zonyos bátorság kel ahhoz, hogy valaki a sumir nyelvre hivatkozzék."
Az "Akiket mégsem lehet letagadni" című fejezet szépen méltatja a tudo­mány igazságait a karriernél értékesebbnek tartó kutatóinkat. Torma Zsófi­át a hivatalos régészet kitagadta, lexikonokban alig szerepel. Nevének emlí­tése nélkül mégis az ő eredményeit használják fel olyan világszerte istenített régészek, mint az angol Colin Renfrew.
Torma Zsófia hatalmas leletgyűjteményének jó részét széthordták, meg­dézsmálták a belőle élő kutatók, pl. a horvát Vasics, akinek kezén tűnt el a Torma gyűjtemény egyik legértékesebb darabja, egy szumir feliratos orsónehezék.
A tatárlakai leletek az egész világ sumerológusainak figyelmét felkeltet­ték a 60-as években, a hazai hivatalos hozzáállás az elhallgatás volt, mivel Erdély földje ideiglenesen az országhatáron kívülre került a trianoni diktátum következtében. A szumir kapcsolatról szóló első magyar könyv szerzője Ferenczy Gyula volt a XIX. század végén, az ő nyomdokain indult el a 14 nyelvet beszélő Dr. Varga Zsigmond.
Az emigrációba kényszerült Dr. Bobula Idát a tekintélyes amerikai Smithsonian Institute kérte fel egy tanulmány megírására a szumir technoló­giáról, Komoróczy mégis kétségbe vonja felkészültségét. Gosztonyi Kálmán nyelvész szófejtéseit a legnagyobb francia nyelvészeti intézet adta ki. Dr. Novotny Elemér szumir - magyar szövegazonosításaival vívta ki a 29. Orien­talista Világkongresszus vezetőinek figyelmét. Komoróczy felületességére jellemző, hogy Novotny munkájával kapcsolatban összekeveri Kézait Anonymussal. Fehér Mátyás Jenő, Csőke Sándor, Zakar András szintén Komoróczy céltábláivá váltak.
Badiny Jós Ferencet a nemzetközi tekintélyű René Labat professzor hív­ta meg a 29. Orientalista Világkongresszusra, a Sorbonne-ra, ahol a szumir­magyar azonosságot bizonyító előadását a kongresszusi bizottság elfogadta. Az esztergomi várkápolnáról írt fejezetben szót emel a Pilis-hegység, Dömös, Pilisszentkereszt és Esztergom közötti területek elhanyagolt és el­pusztított régészeti anyagáért. A várkápolna egyik oszlopán a hivatalos vál­tozattal ellentétben nem a kofaragó, hanem Nagy Arszák, a pártus birodalom alapítójának feje látható, akinek Attila is leszármazottja. UR-NAMMU törvény­tábláit nálunk is ismerték, ezért "a várkápolna nem kápolna, hanem a király­ság legfőbb székhelye, ahol 14 oroszlán legfőbb bíróként ítél a tizenötödik­kel, a királlyal...".

Badiny Jós Ferenc legnagyobb érdeme népünk hagyományainak tisztele­te és e hagyományok keresése, feltárása, közkinccsé tétele. Ennek köszön­hetően ki meri mondani, le meri írni, hogy a hivatalos körök által folyama­tosan hangoztatott ezer éves szent államiság egy nem magyar érdekű ural­mi rendszer, amely a nem magyar népcsoportok anyagi, erkölcsi és politikai támogatásával igyekszik beolvasztani minket a folyamatos betelepítési hul­lámok idegen népségeibe.
Áttérítettek erőszakkal a római hitre, elvették írásunkat, de vannak kitö­rölhetetlen hagyományaink. Ilyen a Nimrudi eredet tudata. Nimrud az Isten - szellem tündöklő fia, IZ-DU-BAR GILGAMES. Badiny Jós Ferenc aggódva te­szi fel műve végén a kérdést: "Megérti-e a mai magyarság a Nimrudi felhí­vást? Észreveszi-e, hogy jövője ennek az ősi hagyománynak tudatosításában és vallásos kegyelettel való ápolásában rejlik?"
E tudományos, szellemes, hazaszerető vitairat olvasása közben egy pár­baj képe sejlik fel az olvasó szeme előtt, amelyet a párbaj nemes hagyomá­nyait betartó, nemzetét védő lovag vív az őt állandóan kicselezni próbáló, hátba támadó, betolakodó idegen ellen. A kötet része a teljes életmű újbó­li megjelentetésének, amelynek következő, idénre tervezett kiadványai a Jé­zus király, a pártus herceg, valamint a Káldeától Istergamig 2. része.
Magyar Demokrata - 2003/44
Jézus király a pártus herceg
Nincs felnőtt ember a Földön, aki Jézust nem ismeri, és alig van, aki nem szereti őt. Mert Ő kedves, segítőkész, okos, türelmes, önfeláldozó, igazsá­gos, bátor, szép. Olyan, mint a magyar emberek. Nem véletlenül...

Badiny Jós Ferenc könyvét minden nyelvre le kéne fordítani, mert felleb­benti a fátylat arról, amit Biblia összeállítói és a judeo-kereszténység képvi­selői átírtak, eltakartak, elhomályosítottak. Mindezt tréfásan Saul rabbi hun­cutságainak nevezhetnénk, ha lenne kedvünk tréfálkozni. De nincs. Túl so­kat vesztettünk, túl sok ártatlan vér folyt el, túl sok rovásírásos pergamen­ről vakargatták le idegen kezek a tintát és írtak rá helyette latin betűkkel egy szánalmas, hazug, új történetet. E latin betűk papjai az Isten és az em­ber közé tolakodtak, mintha Isten és az ember között tolmácsra lenne szükség, mintha Isten olyan nyelven beszélne, amelyet csak ők érthetnek.
Természetesen voltak és vannak más papok is, a Magyar Demokrata he­tilap is írt róluk Harcos papok, politikai keresztények címmel. Ők nem Isten és az ember közé állnak, hanem Isten és az ember mellé, ahogyan Ő tette 2000 évvel ezelőtt.
Jézus életéről az apostolok tudtak volna hitelesen tudósítani, írásaikat azonban, ahogyan a mi rovásírásos kódexeinket, elpusztították, ezért úgy tűnik, csak a Saul-Pál által meghamisított életút, az "áldozati bárány" törté­nete maradt. Az igazság azonban mindig átragyog, akármilyen sűrűn szövik is a hazugság hálóját, így 1945-ben az egyiptomi NAG-HAMMADI-ban megta­lálták az apostolok írásainak kopt nyelvű másolatait. Közülük a legnagyobb érdeklődést Mária Magdolna, helyesebben Magdalai Mária evangéliuma vál­totta ki. Ő valószínűleg a mózesi törvényeknek és a nőgyűlölő Péter apostol­nak köszönhetően értékelődött le, holott tudós asszonyként méltó társa volt Jézusnak.
Jézus származásáról a keresztény egyházak azt állítják, hogy Dávid király leszármazottja, aki Izrael második királya volt i.e. 1012 és 972 között, és akinek gonosz és botrányos életéről Sámuel könyvéből értesülünk. Nem nagy dicsőség tehát e fa gyümölcsének lenni, de Jézusra ez nem is igaz. Jé­zus édesanyja az akkori fénykorát élő pártus birodalom egyik hercegi csa­ládjából származik, az ADIABENE tartományt birtokló és szintén Adiabene nevet viselő pártus nemesek az ősei és rokonai.
1603-ban Kepler prágai csillagász a Jupiter és a Saturnus együttállását tanulmányozva és összefonódott fénycsóvájukban gyönyörködve kiszámítot­ta, hogy i.e. 6-ban hasonló csodálatos fénysugár keletkezett, a Betlehemi Csillag. 1925-ben a mai Irak területén, az ősi sumer városban, Sippar-ban egy csillagvizsgáló ékiratai között ennél pontosabb adatot találtak, ez i.e. 7. évre helyezi a csodás eseményt. Minderről Badiny Jós Ferenc már a Magyar Demokrata 1996/27. számában tanulmányt közölt.
A Szűzanyáról írva a professzor úr megenged magának egy személyes megjegyzést: "Nagyon szeretem Jézus Édesanyját, Máriát..." megtudjuk, hogy a Szűzanya, a Fény Szüze tisztelet, a sumér mágus vallásból szárma­zik és azt is, milyen nyelvészeti bakugrásoknak köszönhetően lett az Adiabene nemzetségből származó, József keresztnevet viselő hercegből a zsidó József, az ács. Bizony a finnugrászok is tanulhatnának belőle!
Rendkívül izgalmas annak a helynek a története, ahonnan Gabriel arkan­gyal, a jó hír hozója érkezik. Ez Sippar, Én-Lil sumer Istennek földi lakóhe­lye. Az itt lévő hegy felső, 15-20 méter vastag rétege üveggé van égve, vala­milyen elképzelhetetlen energiájú hőhatás következtében, kb. 100 négyzet­méter területen. Meggyőződésem, hogy itt űrhajók szálltak fel, le, kozmikus csata zajlott. Ház a hídon című kis könyvemben idézem Nicolas Postgate-t, aki tudósít arról, hogy a Bagdad környéki Birsz-Nimrud zikkuratot szintén olyan megüvegesedett téglafal halmok veszik körül, amelyre a tudósok nem találtak eddig magyarázatot.
A professzor úr könyvének legszebb része Jézus születésének, a Fény születésének leírása, amelyet Badiny Jós Ferenc egy, a British Múzeumban őrzött okmány alapján közöl. Jézus i.e. a 7. évben, augusztus 11-én szüle­tett. A zsidó okiratok egyébként maguk határozzák meg Jézus származását eképpen: "Te gonosz, te gonosznak fia, az istentelen Nimród fiának fia...". 1999. augusztus 11-én, Jézus 2005. születésnapján teljes napfogyatkozás volt Magyarországon, égi jel, figyelmeztetés. A legerősebb és leghosszabban tartó abban a sávban volt, amelybe nagyanyám szülőhelye, Ozora esik. A néphagyomány szerint itt, a Kálvária-domb alatt van eltemetve a leghatalma­sabb hun király, az Attila mögött méltánytalanul háttérbe szorított Roga, aki bizony nem fordult volna vissza sem Ravenna, sem Róma kapui előtt. Talán intés, jel volt ez a napfogyatkozás a világ gonoszaihoz, hogy ha a jézusi sze­retet örököseivel, a magyarokkal továbbra is gyalázatosan viselkednek, ak­kor a leghatalmasabb hun uralkodó és hadvezér, Roga fog felkelni másfél évezredes álmából és rendet teremt.
"Kaptok majd jeleket rólam" üzeni Jézus és egyik ilyen jele a Torinói Lepel. Azt bizonyítja, hogy ő, aki Égi Fényként érkezett hozzánk, nem halt meg, hanem Égi Fényként közöttünk van ma is. Jézus követőit legvérszom­jasabban Saul rabbi üldözte, "fenyegetéstől és öldökléstől lihegve". Hamar észre kellett vennie azonban, hogy a tan terjedése megállíthatatlan, ezért hi­hetetlen arcátlansággal Pál apostol néven az élére állt. Természetesen meg lehet világosodni és meg lehet tisztulni, de akkor vezekelve a sor végére kell állni. Saul-Pál azonban a tanulatlan, hiszékeny emberek együgyűségét ki­használva megmásította Jézus tanait - akit egyébként soha nem látott sze­mélyesen. Antiochiában Péter apostolra támadt, pogánysággal vádolva őt. Ez még jól is hangzana, de Péter, a Kőszikla, Róma püspöke, kapzsiságból maga is vérrel szennyezte be kezét. Az apostolok cselekedeteinek 5. részé­ben olvashatjuk, hogy egy házaspár, amikor csatlakozott Péter gyülekezeté­hez, nem tette le teljes vagyonát az apostol lábaihoz, hanem némi kis részt megtartott magának. Péter ezért mindkettőjüket halállal sújtotta.
Alig telt el néhány évtized azután, hogy Jézus földi alakban eltávozott - tanításainak, életének meghamisítása, beszennyezése máris megkezdődött. Badiny Jós Ferenc féltő, értő és szeretettel tisztogatja őt a kapzsi, irigy ke­zek által rádobált sártól, hogy igaz és teljes fényességben láthassuk a mi Atyánk fiát.



A Sérült Test és Értelem Harmóniájáért Alapítvány

Tisztelt Művésznő!

Szeretnék egy percet rabolni az idejéből.
Miskolcon van egy alapítvány, mely a közepesen és halmozottan sérült gyermekeket tanít úszni a miskolci Selyemréti Strandon, a Szimbiózis Alapítvány segítségével.

(autista, mozgássérült, szellemi fogyatékkal élő)
Neve: A Sérült Test és Értelem Harmóniájáért Alapítvány
Nem pénzt szeretnénk Öntől kérni, hanem az évente megrendezésre kerülő alapítványi bál tombolájához, árveréshez gyűjtünk ajándéktárgyakat, és ha lehetőség van rá, hogy egy alkotásával  hozzájáruljon a bál bevételéhez  nagyon szívesen vennénk nagyvonalú gesztusát. Természetesen a támogatóinkat minden fórumon, médián keresztül reklámozni szeretnénk. A tombola és a bál egész bevételét a sérült gyermekek nyári táboroztatására fordítjuk, ebben terápiás lovaglás, és rengeteg kirándulás terve szerepel. A 2013 februárjában rendezett bál bevételéből 7 napig lubickoltunk a Balatonban, táborozásunk egészséges gyermekek között telt, így Őket is közelebb hoztuk a mi kis világunkhoz.
A bál tervezett időpontja:
 2014. március 1. szombat

A bál fővédnöke: Kiss Gábor Miskolc város Alpolgármestere
Fogadja szeretettel ezt a  2 perces rövid filmet rólunk,  kérem, hogy szánja ránk ezt a kis időt, és nézze meg.
http://www.youtube.com/watch?v=vxoKQb3avvs
http://www.youtube.com/watch?v=OEdsCL0RUfE

Még több videó is található az alapítványunkról a youtube-ra feltöltve.



Előre is köszönöm a megtisztelő válaszát

Tisztelettel

Juhászné Frigyik Dóra
20-424-1606

Bibliai eredetű filmek, fantasztikus szereplőkkel

Pál apostol élete
Apostolok cselekedetei teljes film
Jézus árulója (Teljes film)
Máté evangéliuma
Péter a kőszikla
Jézus film
Júdás evangéliuma
A Passió (teljes film) FELIRATOS
A karióti Júdás
A lator
Tízparancsolat
A világ legszebb története
Jákob (1994) - Teljes film
József
Ábrahám
Apokalipszis...A jelenések könyve
Szent Pál
Dávid király

A legerősebb és legolcsóbb házi immunerősítők!

Készíts Te is szuper hatásos elixírt házilag, olcsó összetevőkből. Rendkívül hatásos megelőzésre és kezelésre az alábbi 2 recept, melyeket melegen ajánlunk Nektek is.

1. recept

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 2 cikk fokhagyma
  • csipet vörösbors
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

  1. Vágd ketté a citromot.
  2. Csavard ki a citrom egyik feléből a levét. A megmaradt héjat tartsd meg.
  3. Aprítsd fel a fokhagymát, és hagyd így állni 10 percet. Aztán tedd bele a citromlébe, a vörös borssal együtt.
  4. Add hozzá a mézet is, és keverd őket alaposan össze.
  5. Öntsd vissza a kapott „masszát” a citrom héjába, és idd meg, rostostól, mindenestől.

2. recept

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 2 alma
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

  • Keverd össze egy tálkában a hozzávalókat és már kanalazhatod is a finom elixírt. Kitűnő nassnak is.
Az immunrendszer pajzsként védi testünk sejtjeit a betolakodó baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal, szabadgyökökkel szemben. Tökéletes állapotban kell lennie ahhoz, hogy ellássa ezt a nagyon fontos feladatát. Házilag is készíthetünk olyan természetes és egyszerű finomságokat, amelyek hatékony immunerősítők, így segítenek az egész család egészségének a megőrzésében ezekben a betegségveszélyes hónapokban.
 

Ne szintetikus vitaminokkal turbózd fel magad. A természet sokkal hatékonyabb szereket teremtett!

Vitaminkoktél

  • 1 csésze víz, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, 1/2 teáskanál reszelt friss gyömbér, késhegynyi fahéj
    Keverjük össze a hozzávalókat. Nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem energiával is feltölt.

Vitaminos nyalánkság

  • 1-1 csésze dió, mazsola, magozott aszalt sárgabarack és szilva, 3 evőkanál méz
    Robotgépben aprítsuk fel a diót és a gyümölcsöket, adjuk hozzá a mézet, és keverjük simára. Naponta 2 evőkanállal együnk meg belőle. A gyerekek imádják.

Vitaminsaláta

  • 2-2 kivi és mandarin, 1-1 banán, alma és narancs, 1 evőkanál diódarabok, 2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl, késhegynyi őrölt fahéj és koriander (elhagyható)
    Értelemszerűen pucoljuk meg és aprítsuk fel a gyümölcsöket, majd az össze hozzávalót keverjük össze.

Vitaminteák

  • Csipkebogyó: 4 evőkanál szárított, összezúzott csipkebogyót adjunk hozzá 4 csésze felforralt langyos vízhez majd hagyjuk állni 1 éjszakán át. Langyosan fogyasszuk.
  • Alma: 3 héjastól darabokra vágott almát tegyünk bele 4 csésze forrásban lévő vízbe, 5 percig gyöngyözve főzzük, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni fél óráig. Ízlés szerint édesítsük mézzel. Egy napon belül igyuk meg.
  • Vörös áfonya: 1 evőkanál vörös áfonyát zúzzunk pépesre a kanál domború felével, és tegyük bele 1 csésze teába. Édesítsük mézzel.

5 immunerősítő házi praktika megfázás ellen

Gargarizálj!
Ha fájdalmas torokkaparástól szenvedsz, a legjobb megoldás a sós víz a problémára. Tegyél fél teáskanál sót egy pohár meleg vízbe, majd gargarizálj vele. A só eltávolítja a felesleges vizet a torok szöveteiből, csökkenti a gyulladást, és megtisztítja a nyálkahártyát. A gargarizálás segít kiüríteni a baktériumokat és vírusokat a szervezetből, ez nagyszerű módszer nem csak a meghűlésre, de a betegségek megakadályozására is.
A jó öreg méz
Nagyanyáink kedvenc gyógymódjai gyakran sokkal hatékonyabbak, mint a ma népszerű gyógyszeres kezelések. A megfázásra az egyik leghatékonyabb természetes megoldás a méz. Naponta fogyassz belőle 1-2 evőkanállal, magában, vagy teába keverve. Ez a köhögésre és a lázra egyaránt jó, különösen torokfájás esetén hatásos. A propoliszt antibiotikum helyett is felhasználhatjuk, fokhagymával kombinálva pedig egy baktériumgyilkos gyógyszert kapunk.
Orrtisztítás
A sós orrspray azonnal enyhíti a megfázásos tüneteket, a vírusok ugyanis megtapadnak az orr nyálkahártyáján, ezért érdemes onnan eltávolítani mielőtt komolyabb problémát okoznak. Erre hatékony módszer lehet egyébként egy jó forró zuhany is, a meleg és víz segít megtisztítani az orrjáratokat.
Gyógyító fürdő
A forró fürdő a többi tünetre is megoldást jelenthet, a kezdeti fázisban megállíthatja a betegséget. A víz hőmérséklete 37 fok körül mozogjon, a fürdő pedig legalább 35 percig tartson. Ha végeztél, jól törülközz meg, és pihenj az ágyban egy órát.
Gyümölcslevek
William Schaffner a Vanderbilt Egyetem professzora szerint, a legfontosabb, hogyamint a tüneteket észleljük, azonnal növeljük a folyadékbevitelt. A megfelelő hidratálás ugyanis enyhíti a kellemetlen torokfájást, és orrdugulást, valamint megelőzi a további szövődményeket. Bár a víz kiváló erre a célja, ha némi vitamint is szeretnénk juttatni a szervezetünkbe, válasszunk 100%-os gyümölcsleveket.
A legjobb ha otthon kifacsarsz néhány narancsot, vagy grapefruitot, és hozzáadsz néhány kanál mézet, valamint a gyümölcsök reszelt héját. A leghatásosabb ha 3-4 pohárral fogyasztasz belőle 12 órás időközönként.


VÁLJÉK EGÉSZSÉGEDRE!!!!!