2013. március 10., vasárnap

Kasler Árpád közleménye - József Nádor tér 2013.03.09



Devizahitelesek tüntettek szombat délután a József nádor téren...

Az (Index szerint) ezerfős tömeg megszavazta, hogy követeléseiket beolvastatják a rádióban, ezért a Bródy Sándor utcai épület elé vonultak. Közben azt skandálták, hogy vesszenek a bankok.
A csoport azt az ígéretet kapta, hogy a háromórás hírekben beolvassák a követeléseiket, ez azonban nem történt meg. A hírekben egy korábbi közleményükből idéztek, és elhallgatták, hogy a tüntetők jelenleg a helyszínen vannak. A hírekben annyi elhangzott, hogy a szervezet véleménye szerint az állam és a bankok közösen felelősek a kilakoltatásokért.
A rádióban hosszasan idézték a kormány intézkedéseit, amelyekkel a devizahiteleseknek segítettek. Ezt a tömeg hangos fujjolással fogadta. A vezetőjük, Kásler Árpád azt mondta, szerinte a kormány fél tőlük, ezért nem mondták, hogy jelenleg is a helyszínen vannak a tüntetők. Ez azt jelenti, hogy jó úton járnak.
A tömegből néhányan be akartak hatolni a rádióba. Kásler tárgyalt az épületben, majd elmondta, hogy véleménye szerint a rádió vezetői atrocitást akarnak kiprovokálni, ezért inkább úgy döntött, hogy közösen mond el egy fogadalmat a jelenlévőkkel. "Amíg a történelmi alkotmányt helyre nem állítjuk, ezeknek a férgeknek többet nem könyörgünk" - skandálta a tömeg." (be)
Devizahitelesek tüntettek a Rádió előtt - azt ígérték nekik, beolvassák a követeléseiket, de hazudtak

A kilakoltatási moratórium megszüntetése miatt tüntettek devizaadósokat képviselő civil szervezetek szombaton Budapesten, a demonstrálók a végrehajtások azonnali leállítását és a devizaalapú tartozások teljes eltörlését követelték.
Zoom
A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet és több más civil tömörülés által szervezett demonstráció résztvevői a József nádor téren gyülekeztek, majd a Magyar Rádió épülete elé vonultak, megtöltve a Pollack Mihály teret, hogy követeléseiket eljuttassák a médiának.
Követeléseik között szerepel a kilakoltatások és a végrehajtási eljárások azonnali leállítása, továbbá a közjegyzői végrehajtási záradékok kiállításának megtiltása. Követelik továbbá a devizaalapú tartozások teljes eltörlését.
Közleményük szerint "a deviza tőketartozás nyilvántartásáról szóló jelzáloghitelezés (...) tulajdonképpen csak devizában elszámolt pénzügyi konstrukció, ahol a korlátlan kockázatok névlegessége miatt a pénzügyi szolgáltatónak uzsora mértékű árfolyamnyeresége keletkezhet és keletkezett is".
A civil szervezetek szerint a bankok és az állam felelőssége egyaránt felmerül a devizahiteleknek a lakosság túl széles körében való elterjesztésében, és úgy vélik, hogy jogos az érintett ügyfelek kártérítési igénye. Álláspontjuk szerint "a tartozások teljes eltörlésének a fedezete részben a magyar jegybanki, részben a hazai pénzügyi szektor és azok anyabanki forrásaiból meg tud valósulni".
(MTI)

forrás:https://www.facebook.com/titkolthirek

További részletek:http://kuruc.info/r/2/109067/#ixzz2N43tMWGh

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése