2013. március 29., péntek

Emlékmenet a Rákóczi-szabadságharc kezdetének napján Budapesten!



Emlékmenet a Rákóczi-szabadságharc kezdetének napján Budapesten! 
        
    Magyarország függetlensége és ősi alkotmányának szabadsága érdekében vívott harcaiban, küzdelmeiben az önzetlen hazaszeretetnek és a páratlan áldozatkészségnek oly nemes példáját adta II. Rákóczi Ferenc. 

    Rákóczi a hazáért, a szabadságért és a függetlenségért harcolt, s ezek az eszmék kell hogy uralkodjanak a mai magyar életben is. S ha Rákóczinak nem is sikerült elérnie a nemzet teljes egységét, mi az említett gondolatok köré csoportosulva szilárdan és elszántan törekszünk ennek elérésére. 

    "Isten mindenek felett, a Haza minden előtt" 

    A RÁKÓCZI ÖRÖKSÉGE EGYLET ÉS A RÁKÓCZI LOVASAI HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET SZERVEZÉSÉBEN! 

    2013.Június 16-án (A MAGYAR TÖRTÉNELEM LEGHOSSZABB SZABADSÁGHARCÁNAK 310 ÉVFORDULÓJÁN) Budapesten a Hősök terén lévő Rákóczi szobortól a Kossuth téren lévő Rákóczi szoborhoz fogunk szervezni emlékmenetet. 

    Minden magyar ember részvételére számítunk! 

    Illesse bocsánatkérés II. Rákóczi Ferenc fejedelmet a Magyar Nemzet részéről, amiért szégyenteljes módon mindmáig meg nem emlékezett történelme legnagyobb szabadságharcáról! 

    "Napjainkig nem hogy boldoggá nem avatták "Kassa szent halottját", hanem a hivatalos 
    politika a nyolc évig tartó szakadatlan háborúra az abban a hazájáért meghalt sok-sok tízezer áldozatra és a szabadságharc ünnepnapjára június 16-ikára sem emlékszik." 

    Legyen nemzeti ünnep a Rákóczi-szabadságharc kezdete! 

    "II. Rákóczi Ferenc a magyar nemzet legnagyobb áldozathozója. A mai, mindennel megalkuvó korban szinte érthetetlen, ahogy ő lemondott mindenről, még a hazájáról is, pedig egy kis elvtagadással, egy aláírással mindent megtarthatott, és mindent megmenthetett volna. A lemondásánál csak a szenvedése volt nagyobb. Nagy tanítás nekünk is arra, hogy vállaljuk és viseljük a magyar sors keresztjét, olyan türelemmel, amint ő." 

A hír itt olvasható :

https://mail.google.com/mail/u/0/?hl=hu&shva=1#inbox/13da8fce277dc9fa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése